iPhone si Samsung genereaza acelasi grad de satisfactie

iPhone si smartphone-urile Samsung genereaza acelasi grad de satisfactie in randul clientilor, conform unui studiu recent derulat in SUA. Conform celor de la J.D. Power, terminalele iPhone ale companiei Apple au obtinut un scor de 840 de puncte din 1000 posibile, in timp ce smartphone-urile Samsung au generat 839 de puncte.

Ambele companii sunt practic egale in ceea ce priveste satisfactia pe care produsele lor o genereaza in randul consumatorilor, iar aceasta este o adevarata premiera. Pana acum compania Apple domina fara drept de apel acest sondaj al J.D. Power, insa probabil va evita sa se mai laude cu el din moment ce a devenit egala Samsung in ceea ce priveste satisfactia.

Cei de la J.D. Power au intrebat 8000 de oameni despre experienta pe care o au cu folosirea smartphone-urilor, intrebarile fiind impartite in 5 categorii. In ordinea importantei, acestea sunt : performantele generale (25%), usurinta de a le utiliza (21%), autonomia bateriei (20%), design-ul (19%) si functiile (16%), procentul reprezentant importanta in total.

Desi punctajul Apple a crescut cu 6 unitati fata de anul trecut, compania Apple tot nu se poate realiza cu ceva grandios din moment ce a depasit Samsung cu doar 1 punct. Daca diferenta fata de Samsung ar fi fost mult mai mare, atunci compania Apple trebuie sa inteleaga ca terminalele sale iPhone nu sunt cu mult mai bune decat cele Samsung, conform consumatorilor.

Rezultatul celor de la Samsung este surprinzator avand in vedere ca anul trecut Samsung Galaxy Note 7 a explodat in stanga si in dreapta, asa ca poate in final compania n-a fost chiar atat de afectata. Voi ce parere aveti ?

satisfactie iphone smartphone samsung