Prima Pagina iCloud Hackerii cer de 10 ori mai multi bani pentru a nu sterge...

Hackerii cer de 10 ori mai multi bani pentru a nu sterge datele iCloud

Problemele Apple cu hackerii turci care sustin ca vor sterte datele a 200 de milioane de conturi iCloud par sa se inrautateasca de la o zi la alta. Daca acum cateva zile 500 de milioane de conturi iCloud erau compromise, conform hackerilor, aceasta cifra a ajuns in momentul de fata la 750 de milioane, iar suma de bani ceruta pentru a nu sterge datele din ele a crescut de aproape 10 ori.

Mai exact hackerii au cerut initial 75.000 de dolari de la Apple pentru a nu sterge datele din 200 de milioane de conturi iCloud, insa acum aceasta suma a crescut la 700.000 de dolari. Cresterea se datoreaza cel mai probabil amplorii pe care a luat-o acest scandal, presa internationala continuand sa afirme ca Apple minte si ca datele noastre nu sunt in siguranta.

O publicatie americana a verificat unele dintre conturile iCloud detinute de catre hackeri si a reusit sa confirme faptul ca unele dintre ele sunt intr-adevar valide. aproximativ 20% dintre conturile verificate erau valide, deci dintr-un total de 750 de milioane, vorbim despre cel putin 150 de milioane de conturi care ar putea fi valide si vulnerabile in fata hackerilor.

Daca 150 de milioane de clienti Apple ar pierde in data de 7 aprilie, termenul limita pentru plata banilor, datele din conturi, Apple ar avea cel mai mare scandal mediatic in fata. Hackerii sustin ca Apple minte si ca ei au verificat 250 de milioane de conturi care ar fi valide, iar eu unul ii cred pentru ca Apple a spus ca serverele sale n-au fost sparte si asta este adevarat, dar nu cauza problemei.

“They announced this for their user’s comfort and to make them feel better. Out of the 750 million (accounts), we have 250 million that are checked and working live, there is still a big amount that we’re still scanning. We are still strengthening our infrastructure and acquiring more servers for the attack.”

Ca sa fiu sincer, cred ca Apple nu va plati nimic, pentru ca ar stabili un precedent periculos, si va spune ca utilizatorii sunt de vina pentru faptul ca nu folosesc parole sigure, insa compania va avea cel mai mult de pierdut in final.

icloud hack bani suma

 • BurN®

  Au văzut ca rad utilizatorii de ei ca cer prea putin:)))

 • catavencu

  Absolut corect, BurN
  🙂

 • ibadea

  Daca nu au sters pana acum nici nu vor mai sterge

 • rockgsm

  Este clar un bluf

 • esra2013

  Sa șteargă din partea mea! Eu nu am încredere in niciun mediu de stocare online!!!

 • esra2013

  Tot foaia și pixul rămân

 • Danut Mihai Florian

  Bine fac! Cu toate ca nu e prea ok stirea. Ei cereau 75000 pe om, si sunt 10 oameni in total. Asa da suma de 700 000$.

 • Visan Teodor

  Evident,va fi vina utilizatorilor.

 • Andrewsbcr

  Unde este Srb spunând ca Apple, respectiv iCloud e sigur ? 😂😂😂

 • Mr. Tambourine Man

  Azi am schimbat parolele la toți din familie+Autentificare in 2 trepte. S-o sugă turcaleții!

 • ibadea

  10 pustani din UK care s-au apucat de glume, au luat 56 de id-uri de la prieteni le-au trimis la ZDNET ca sa isi faca reclama, aia s-au apucat de investigat si vai domne au gasit ca sunt parole de pe care utilizatorii nu le-au mai schimbat de 2 ani de zile si ca au folosit user-ul si parola de la icloud pentru conturi de facebook si alte retele de socializare si culmea toate conturile verificate sunt din UK. Sa fim seriosi, de la 56 pana la sute de milioane e cale lunga, maine vor anunta ca au parola de la toate conturile din icloud…poimaine vor avea codurile de lansare de la rachetele nucleare si tot asa….nu sunt organizati, nu au un lider clar

 • Fosocle

  Si coceanul sau frunza de brusture in loc de hartie igienica

 • Heath

  Deci te-ai speriat, nu mai ai încredere în securitatea Apple ? :)))

 • liviu

  Off topic.am ios 10.1.1 .care ma indrumati cu un link sa imi fac jailbreak

 • Liviu Verestiuc

  Dacă prin absurd știrea este adevărată, trebuie să privim și partea buna a lucrurilor. Hackerii au lăsat suficient timp să îți faci back-up-ul datelor personale de pe servere “compromise” .Mult mai urat era daca te trezeai peste noapte cu datele șterse. Așa vor pierde doar cei ce nu au fost prevăzători​. Nu ar putea spune nimeni ulterior că nu au fost avertizați de riscul pierderii informațiilor personale….

 • Mircea Radulescu

  Pentru asta trebuie să facă Apple comunicat oficial.