Hackerii cer de 10 ori mai multi bani pentru a nu sterge datele iCloud

Problemele Apple cu hackerii turci care sustin ca vor sterte datele a 200 de milioane de conturi iCloud par sa se inrautateasca de la o zi la alta. Daca acum cateva zile 500 de milioane de conturi iCloud erau compromise, conform hackerilor, aceasta cifra a ajuns in momentul de fata la 750 de milioane, iar suma de bani ceruta pentru a nu sterge datele din ele a crescut de aproape 10 ori.

Mai exact hackerii au cerut initial 75.000 de dolari de la Apple pentru a nu sterge datele din 200 de milioane de conturi iCloud, insa acum aceasta suma a crescut la 700.000 de dolari. Cresterea se datoreaza cel mai probabil amplorii pe care a luat-o acest scandal, presa internationala continuand sa afirme ca Apple minte si ca datele noastre nu sunt in siguranta.

O publicatie americana a verificat unele dintre conturile iCloud detinute de catre hackeri si a reusit sa confirme faptul ca unele dintre ele sunt intr-adevar valide. aproximativ 20% dintre conturile verificate erau valide, deci dintr-un total de 750 de milioane, vorbim despre cel putin 150 de milioane de conturi care ar putea fi valide si vulnerabile in fata hackerilor.

Daca 150 de milioane de clienti Apple ar pierde in data de 7 aprilie, termenul limita pentru plata banilor, datele din conturi, Apple ar avea cel mai mare scandal mediatic in fata. Hackerii sustin ca Apple minte si ca ei au verificat 250 de milioane de conturi care ar fi valide, iar eu unul ii cred pentru ca Apple a spus ca serverele sale n-au fost sparte si asta este adevarat, dar nu cauza problemei.

„They announced this for their user’s comfort and to make them feel better. Out of the 750 million (accounts), we have 250 million that are checked and working live, there is still a big amount that we’re still scanning. We are still strengthening our infrastructure and acquiring more servers for the attack.”

Ca sa fiu sincer, cred ca Apple nu va plati nimic, pentru ca ar stabili un precedent periculos, si va spune ca utilizatorii sunt de vina pentru faptul ca nu folosesc parole sigure, insa compania va avea cel mai mult de pierdut in final.

icloud hack bani suma