Prima Pagina Apple Ochelarii de realitate augmentata a Apple sunt in proces avansat de dezvoltare

Ochelarii de realitate augmentata a Apple sunt in proces avansat de dezvoltare

5

Stim de cateva luni ca Apple are in dezvoltare o pereche de ochelari pentru realitate augmentata, iar acum aflam noi detalii cu privire la planurile companiei. Echipa care dezvolta acesti ochelari pentru realitate virtuala este condusa de catre un fost manager al companiei Dolby, Mike Rockwell fiind numele sau, el facand parte din Apple inca din 2015.

Acesta lucreaza sub coordonarea lui Dan Riccio, vicepresedinte senior al diviziei care dezvolta hardware in cadrul Apple, procesul de dezvoltare al ochelarilor pentru realitate augmentata fiind foarte avansat. Acesti ochelari vor oferi o imagine vizuala de inalta calitate, dar si sunet de ultima generatie, avand in vedere ca un fost manager Dolby este implicat.

Separat de fostul manager Dolby, in cadrul acestei echipe exista manageri care au contribuit esential la dezvoltarea Apple Watch, dar si Tomlinson Holman, care a creat formatul THX. Separat, exista oameni care au lucrat in proiecte pentru dezvoltarea Oculus in cadrul Facebook, dar si a produsului HoloLens pe care Microsoft il are in dezvoltare de ani si ani de zile.

Apple a cumparat si cateva companii specializate pe realitate augmentata, iar in Noua Zeelanda are echipe care lucreaza intens la dezvoltarea acestui produs. Apple investeste sume serioase de bani in dezvoltarea acestei perechi de ochelari pentru realitate augmentata, dar deocamdata nu se stie cand urmeaza sa fie ei lansati pentru utilizatorii globali.

“Building glasses will be harder. Like the Watch, they’ll probably be tethered to the iPhone. While the smartphone will do the heavy lifting, beaming 3D content to the glasses will consume a lot of power, so prolonging battery life will be crucial. Content is key too.”

ochelari realitate augmentata apple