Ochelarii de realitate augmentata a Apple sunt in proces avansat de dezvoltare

Stim de cateva luni ca Apple are in dezvoltare o pereche de ochelari pentru realitate augmentata, iar acum aflam noi detalii cu privire la planurile companiei. Echipa care dezvolta acesti ochelari pentru realitate virtuala este condusa de catre un fost manager al companiei Dolby, Mike Rockwell fiind numele sau, el facand parte din Apple inca din 2015.

Acesta lucreaza sub coordonarea lui Dan Riccio, vicepresedinte senior al diviziei care dezvolta hardware in cadrul Apple, procesul de dezvoltare al ochelarilor pentru realitate augmentata fiind foarte avansat. Acesti ochelari vor oferi o imagine vizuala de inalta calitate, dar si sunet de ultima generatie, avand in vedere ca un fost manager Dolby este implicat.

Separat de fostul manager Dolby, in cadrul acestei echipe exista manageri care au contribuit esential la dezvoltarea Apple Watch, dar si Tomlinson Holman, care a creat formatul THX. Separat, exista oameni care au lucrat in proiecte pentru dezvoltarea Oculus in cadrul Facebook, dar si a produsului HoloLens pe care Microsoft il are in dezvoltare de ani si ani de zile.

Apple a cumparat si cateva companii specializate pe realitate augmentata, iar in Noua Zeelanda are echipe care lucreaza intens la dezvoltarea acestui produs. Apple investeste sume serioase de bani in dezvoltarea acestei perechi de ochelari pentru realitate augmentata, dar deocamdata nu se stie cand urmeaza sa fie ei lansati pentru utilizatorii globali.

“Building glasses will be harder. Like the Watch, they’ll probably be tethered to the iPhone. While the smartphone will do the heavy lifting, beaming 3D content to the glasses will consume a lot of power, so prolonging battery life will be crucial. Content is key too.”

ochelari realitate augmentata apple

5 COMENTARII

  1. O idee superbă. Nu știu cât de folositori sunt acești ochelari în prezent, dar poate că vor fi în viitor.
    Din păcate, Apple a ratat startul iar, plasându-se în urma lui Google și Microsoft. Chiar aș fi curios să văd dacă Apple va oferi un produs matur, așa cum se laudă Scrb.

  2. daca ai fi ascultat documentarele ti-ai fi dat seama ca google nu a avut deloc succes cu ochelarii…e f greu sa faci oameni ce nu poarta ochelari sau nu au nevoie sa o faca…deci trebuie sa vina cu ceva f interesant cum au facut si cu apple watch. Nu m-ar mira daca nu ar face ceva gen sa iti puna sticla customizabila in functie de dioptria ta,in caz ca ai nevoie…deci eu zic ca trebuie sa se focuseze si pt cei ce nu au probleme cu ochii dar si pt cei ce au
    RESPECT APPLE

  3. da si asta dar trebuie sa rezolve multe probleme “existente” si pt cei ce nu au nevoie de ochelari si nu poarta din principiu si pt cei ce au nevoie