iPhone 8 – iata cand incepe productia noului chip A11

iPhone 8 va fi lansat cu un chip A11 care urmeaza sa intre in productie de test inca din cursul lunii aprilie la partenerul TSMC din Asia.

iPhone 8 va avea un procesor nou anul acesta, la fel ca si iPhone 7S, iar el va fi inclus intr-un chip A11 pe care cei de la TSMC il vor fabrica pentru compania Apple. Conform unor informatii aparute astazi, productia noului chip A11 pentru iPhone 7S si iPhone 8 va incepe in cursul lunii aprilie, cu aproape 5 luni inainte ca ambele terminale sa fie lansate.

Informatiile de astazi privind productia noului chip A11 pentru iPhone 7S si iPhone 8 nu sunt surprinzatoare, aceasta fiind cam anual strategia. Productia procesoarelor pentru noile modele ale iPhone 7S si iPhone 8 va incepe totusi intr-o versiune de test deocamdata pentru a se verifica in procesul si a se corecta eventuale probleme.

Productia de test incepe intotdeauna cu multe luni inaintea celei de masa, iar pentru noul chip A11 al iPhone 7S si iPhone 8 lucrurile nu vor fi diferite in vreun fel. Conform datelor, pana in luna iulie cei de la TSMC trebuie sa definitiveze procesul de productie pentru iPhone 7S si iPhone 8, urmand ca apoi sa initieze productia in masa pentru asamblarea terminalelor.

iPhone 8 – iata cand incepe productia noului chip A11

Noul chip A11 pentru iPhone 7S si iPhone 8 va fi produs folosind un proces de fabricatie de 10nm FinFET InFO, superior celui de 14nm folosit pentru iPhone 7. TSMC produce inca din toamna anului 2016 diverse chip-uri cu acest proces de fabricatie de 10nm, dar acum trebuie sa il adapteze pentru noul chip A11 dedicat iPhone 7S si iPhone 8.

Initiind productia acum, cei de la TSMC se asteapta ca pana la finalul anului 2017 sa produca nu mai putin de 100 de milioane de chip-uri A11 pentru iPhone 7S si iPhone 8. Vorbim despre o cifra foarte mare care insumeaza cam jumatate din vanzarile totale estimate pentru seria iPhone in 2017, iar iPhone 7S si iPhone 8 ar putea genera vanzari in acest cuantum.

“TSMC will begin volume production of Apple’s A11 chips in April and will prepare a capacity for production of 50 million units of the chip before July. The A11 chips, which will power the upcoming iPhone series slated for launch in September 2017, will be built on a 10 nm FinFET process and packed with a wafer-level integrated fan-out (InFO) packaging technology.”

Daca productia noului chip A11 pentru iPhone 7S si iPhone 8 incepe acum intr-o faza de test, este clar ca lansarea va avea loc in toamna acestui an. Pana atunci vom afla cu siguranta si alte detalii privind noul chip A11 pentru iPhone 7S si iPhone 8, deci vom sti in avans ceea ce Apple va anunta la prezentarea produselor sale.

iphone 8 chip a11 aprilie