Nokia vrea sa se foloseasca de Samsung pentru a lupta cu Apple

34

Nokia a intentat cateva zeci de procese companiei Apple la finalul anului trecut, o serie de tari de pe planeta fiind alese pentru a-i ataca pe cei din Cupertino. Desi Nokia crede ca are dreptate in disputa legala cu Apple, ea pare totusi sa aiba nevoie de informatii ale Samsung pentru a demonstra ca are intr-adevar dreptate in ceea ce sustine.

Mai exact, cei de la Nokia cer acces la documente folosite de catre Samsung in bataliile legale cu Apple pentru a putea demonstra ca au dreptate. Separat de documentele Samsung, Nokia vrea sa aiba acces si la unele marturii date de catre angajati ai Apple si Samsung in procesele pe care cele doua companii le-au avut in diverse zone de pe glob.

Nokia a depus o cerere la o instanta din SUA pentru a avea acces la aceste documente, spunand ca ele sunt esentiale pentru procesul pe care-l are cu Apple. Desi Nokia vrea sa aiba acces la aceste documente, este greu de spus daca i se va si acorda posibilitatea de a le analiza, Apple putandu-se impotrivi cerintei finlandezilor in perioada urmatoare.

Documentele si marturiile la care Nokia vrea acces au fost deja judecate si considerate relevante cu privire la procesele ce implica Apple si probleme privind proprietatea intelectuala. Din moment ce Nokia are nevoie de alte documente pentru a-si putea sustine pretentiile, este clar ca nu are o “mana forte” in fata celor de la Apple in momentul de fata.

“The Letter seeks documents and deposition testimony from Samsung Electronics Co., Ltd., based in the Republic of Korea. The evidence sought by Nokia is highly relevant to the Investigation and unobtainable by other means.”

nokia proces apple samsung