Tabletele iPad folosite ca bombe pentru a arunca in aer avioane

Fie ca va vine sa credeti, sau nu, tabletele iPad ale companiei Apple sunt in centrul unei miscari complet neasteptate a guvernelor din SUA si Marea Britanie. Mai exact serviciile de informatii din aceste tari ar fi descoperit planuri ale unor teroristi care doreau sa se foloseasca de tablete iPad false pentru a efectua atacuri asupra curselor aeriene.

Se pare ca teroristii ar fi gasit metode prin care ar fi creat tablete iPad false, sau ar fi modificat unele existente, pentru a include explozibil in interiorul lor. Agentiile de informatii au descoperit cel putin un plan care urma sa fie pus in aplicare folosit ceea ce pareau a fi tablete iPad, asa ca s-a interzis transportul tabletelor, laptop-urilor si a altor gadget-uri in zborurile din unele tari ale Orientului Mijlociu catre SUA si Marea Britanie.

Se pare ca teroristii ar fi incercat sa ascunda explozibil in pantofi sau lenjerie intima, insa aceste tentative au esuat, asa ca s-au gandit sa se foloseasca de tabletele iPad. Este greu de spus cum ar fi putut ei trece cu tablete iPad false de punctele de securitate fara ca explozibilul sa fie descoperit, insa americanii si britanicii nu vor sa riste.

Interdictia de a lua aceste gadget-uri in avioane pentru acele tari este facuta special pentru cei care urca cu bagaje de mana. Teroristii intentionau saurce bombele in avion dupa ce-si cumparau bilete cu scaune la geam, o explozie in acel punct avand cea mai mare sansa de a distruge fuselajul pentru ca avionul sa se prabuseasca.

“[One factor was] the discovery of a plot to bring down a plane with explosives hidden in a fake iPad that appeared as good as the real thing. Other details of the plot, such as the date, the country involved and the group behind it, remain secret. Discovery of the plot confirmed the fears of the intelligence agencies that Islamist groups had found a novel way to smuggle explosives into the cabin area in carry-on luggage after failed attempts with shoe bombs and explosives hidden in underwear.”

Tablete iPad false pot fi cumparate foarte usor din China, sau din alte tari asiatice, deci teroristii pot obtine usor asemenea obiecte, principala problema ramanand urcarea in avion cu ele pline de explozibil.

tableta ipad falsa