Samsung – iata cate smartphone-uri premium a vandut in T1 2017

Samsung si Apple sunt principalii producatori de smartphone-uri din lumea intreaga, ambele companii vanzand impreuna peste 600 de milioane de smartphone-uri anual. Cei de la Samsung vand totusi de 2 ori mai multe smartphone-uri decat compania Apple, insa oare cate dintre aceste vanzar sunt pentru smartphone-uri premium, as acum se intampla la Apple ?

Ei bine, conform presei din Coreea de Sud, doar 29% dintre toate smartphone-urile Samsung vandute in cursul T1 2017 au fost premium. Conform analistilor din tara, aceasta este prima oara cand vanzarile de smartphone-uri premium Samsung scad sub 30% din vanzarile totale ale companiei, recordul fiind unul negativ pentru coreeni.

In momentul in care Samsung Galaxy S4 a fost lansat, 70% dintre smartphone-urile vandute de catre Samsung erau premium, insa acest procent a scazut acum la 29%. Vorbim aici despre terminalele din seria Galaxy S si Note, acestea insumand 29% dintre toate smartphone-urile vandute de catre compania Samsung in T1 2017.

Acum daca ne uitam si la pretul mediu de vanzare al terminalelor Samsung, ei bine acesta a fost de 232 de dolari in 2016, fata de 289 de dolari in 2015, diferenta fiind una foarte mare. Apple a vandut, in schimb, terminalele iPhone in 2016 la un pret mediu de 645 de dolari, cu 400 de dolari mai mult decat compania Samsung, aici diferenta fiind uriasa.

Practic, analistii asiatici ne spun ceea ce am auzit si acum cateva saptamani, mai exact ca Samsung vinde mai putine smartphone-uri premium, dar si ca pretul de vanzare pentru toata categoria este cu mult mai mic decat cel al iPhone.

“High-end smartphones took 29 percent of Samsung Electronics’ combined sales of handsets in the first quarter. According to the data compiled by Hana Financial Investment, this marks the first time that high-end devices, such as the Galaxy S and the Galaxy Note series, have failed to account for 30 percent of sales for the company.”

samsung vanzari smartphone premium apple