iOS 10.3 si macOS rezolva sute de probleme ale utilizatorilor

iOS 10.3 si macOS 10.12.4 rezolva sute de vulnerabilitati ale sistemelor de operare ale companiei Apple, iar impreuna cu alte actualizari pentru watchOS, sau tvOS se aduna o cifra foarte mare. Mai exact, in total vorbim despre 350 de vulnerabilitati pe care compania Apple le-a inchis pentru aceste versiuni ale sistemelor sale de operare, si nu numai.

Lista este una foarte lunga si asigura utilizatorii ca folosirea iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, sau Apple TV este facuta in deplina siguranta, asa cum ar si trebui. Unele dintre aceste vulnerabilitati le pot permite hackerilor sa preia control total asupra produselor Apple, insa in cazul multora vulnerabilitatile nu sunt chiar atat de periculoase precum si-ar imagina unii.

Chiar daca nu toate vulnerabilitatile de securitate rezolvate de catre compania Apple prin actualizarile recente sunt majore, trebuie totusi laudat interesul lor. Inca de anul trecut cand a dus o lupta apriga cu FBI si a refuzat sa deblocheze un iPhone folosit de catre un terorist, compania Apple a pus accent foarte mare pe securitatea produselor sale.

Aceasta lupta continua cu hackerii are drept efect rezolvarea a sute, sau poate chiar mii, de probleme de securitate anual de catre cei de la Apple. Majoritatea dintre ele nu ne afecteaza, insa este bine de stiut ca Apple lucreaza in mod constant la rezolvarea lor pentru a ne tine pe noi si datele din terminale in deplina siguranta.

Desigur ca efectul invers este dezvoltarea tot mai grea a solutiilor de jailbreak, insa nimeni un poate opri Apple din a-si securiza produsele.

apple ios probleme securitate