iCloud: clientii Apple apelati de scammeri care le cer datele de logare

Saptamana trecuta compania Apple a fost in centrul atentiei din cauza unui grup de hackeri care a afirmat ca detine datele de logare la 600 de milioane de conruti iCloud. Desi Apple a negat acuzatiile, hackerii continua sa sustina contrariul si afirma ca pe 7 aprilie vor sterge datele din 250 de milioane de conturi iCloud ale clientilor Apple.

Pentru ca problema este foarte mare, unii scammer incearca sa profite de naivitatea americanilor si au inceput sa-i spune, spunandu-le ca o fac din partea Apple. ASumandu-si identitatea celor de la Apple, scammerii cer datele reale de logare in iCloud ale clientilor, promitandu-i ca-i vor ajuta sa isi securizeze conturile, cand de fapt vor doar sa fure datele din ele.

Apelurile au inceput inca de saptamana trecuta, insa abia luni au aparut primele plangeri, ele intensificandu-se in decursul ultimelor zile. Apelurile sunt facute roboti telefonici, clientilor fiindu-le oferite numere de telefon gratuite la care sa sune pentru a primi ajutor pentru securizarea contului iCloud si a evita stergerea datelor.

Compania Apple nu a comentat aceasta problema si nici nu o va face pentru ca nu este responsabilitatea sa sa opreasca asemenea atacuri impotriva clientilor. Deocamdata apelurile sunt facute doar in SUA, insa nu este exclus ca in alte tari sa le vina altora idei de acest gen pentru a fura informatii ale clientilor companiei Apple.

“Earlier on Monday, my wife let me know that “Apple Support” had called about iCloud security. She was dubious, and rightly so. “Apple” then called five more times (and counting). Suffice it to say, it wasn’t Apple, but fraudsters trying to piggyback on reports that a major breach of iCloud credentials could render hundreds of millions of accounts vulnerable.”

icloud apel date logare