iPhone 8 nu va avea un ecran foarte curbat

iPhone 8 va avea un ecran OLED al carui curbura exterioara nu va fi chiar atat de mare precum spera foarte multi dintre cei care asteapta lansarea sa.

iPhone 8 nu va avea un ecran cu marginile chiar atat de curbate precum isi imagineaza unii dintre cei care asteapta lansarea noului produs al celor din Cupertino. Conform unor noi informatii de astazi, care confirma altele aparute acum cateva saptamani, curbura ecranului iPhone 8 va fi mai mica decat cea a ecranelor terminalelor din seria Samsung Galaxy.

iPhone 8 va avea un ecran OLED anul acesta, compania Apple pregatind o schimbare majora pentru seria sa de smartphone-uri premium. Foarte multi se asteptau ca iPhone 8 sa aiba si o curbura mare pentru ecran, care va oferi o serie de functii dedicate, insa se pare ca aceasta schimbare va fi ceva mai moderata, fara functii speciale.

Aceasta alegere a companiei Apple privind forma ecranelor OLED pentru iPhone 8 ar putea avea legatura cu modul de productie si nu neaparat cu lipsa dorintei de a oferi mai multe functii. Stim ca Apple are foarte multe probleme in a-si asigura cantitatile necesare de ecrane OLED pentru lansarea iPhone 8, iar asta ii afecteaza si deciziile privind functiile oferite.

iPhone 8 nu va avea un ecran foarte curbat

Separat de aceste informatii privind ecranul iPhone 8, analistii sunt de parere ca noul smartphone va avea un pret de vanzare de cel putin 1000 de dolari. Mai mult decat atat, ei se asteapta ca pretul mediu de vanzare al iPhone 8  sa fie mai mare de 1000 de dolari, iar acest lucru este de inteles daca pretul minim va avea aceasta valoare in 2017.

In continuare, terminalele iPhone 8 vor avea 3 GB RAM inclusi pentru functiile pe care le ofera, insa vorbim despre RAM DDR 4 ultra-rapid oferit de catre Apple. iPhone 7 Plus este primul smartphone Apple care are 3 GB RAM si era de asteptat ca acest trend sa continue anul acesta, o noua crestere putand fi facuta abia pentr seria din anul 2018.

“While Apple’s new OLED form factor looks similar, current indications are for less use of curved OLED which may result in a slightly less “infinity” screen form factor. We have raised our FY18 iPhone forecast to 260mn units (vs. consensus at 225mn) from 245mn units, driven by a strong feature upgrade and robust replacement demand, with the installed base at 1.1bn units. With a ~$1,000 ASP for the OLED model.”

In final, analistii sunt de parere ca multumita iPhone 8, vanzarile de terminale iPhone vor creste la 260 de milioane de terminale in cursul anului 2018. Cresterea ar putea fi de pana la 20% in vanzarile totale de terminale iPhone 8, insa ramane de vazut daca functiile vor fi intr-adevar atat de atractive precum spera toata lumea in momentul de fata.

iphone 8 ecran oled curbat