iPhone 8 si presiunea pusa de Samsung Galaxy S8

iPhone 8 ridica asteptari foarte mare in momentul de fata, presiune si mai mare fiind pusa de Samsung Galaxy S8, prezentat oficial ieri.

iPhone 8 este anuntat pentru lansare in toamna acestui an, insa pana atunci, Samsung Galaxy S8 a fost anuntat si pune foarte mare presiune pe viitorul smartphone Apple. Vorbim aici despre faptul ca iPhone 8 va trebui sa fie cel putin la fel de bun pregum noul flagship al Samsung, altfel risca sa ajunga in derizoriu dupa ce va fi prezentat oficial de catre Apple.

iPhone 8 este anuntat ca avand un ecran ce acopera aproape intregul panou frontal, o camera frontala 3D cu senzori cu infrarosu, incarcare wireless, carcasa din sticla si un design schimbat. O buna parte dintre aceste modificari sunt regasite in Samsung Galaxy S8 inca de acum, unele functii fiind oferite de catre cei de la Samsung inca de acum cativa ani.

Totusi, in ciuda acestui lucru, Samsung Galaxy S8 a ridicat cu foarte mult stacheta pentru iPhone 8, iar cei de la Apple trebuie sa fie foarte constienti de asta. Chiar daca foarte multa lume nu vede terminalele Samsung ca fiind premium, iPhone 8 nu va avea succes foarte mare daca nu va aduce schimbari radicale, asa cum ni se spune de cateva luni.

iPhone 8 si presiunea pusa de Samsung Galaxy S8

Daca iPhone 8 nu va avea tot ceea ce ni s-a spus in zvonuri, care il aduc cel putin la egal cu Samsung Galaxy S8, atunci dezamagirea va fi foarte mare. Apple a reincalzit ciorba timp de 3 ani cu iPhone 6, iPhone 6S si iPhone 7, insa nu va scapa in 2017 cu un iPhone 7S care nu vine cu ceva cu adevarat demn de atentia noastra, iar folosirea aceluiasi design pentru al patrulea an la rand va afecta serios vanzarile Apple.

iPhone 8 trebuie sa aiba un design nou, trebuie sa aiba functii pe care le regasim in terminalele Samsung de ani de zile, trebuie sa aiba un pret acceptabil, altfel Apple risca sa intre in derizoriu. Aniversarea de 10 ani de la lansarea iPhone trebuie sa vina cu schimbari majore si nu doar pentru ca Samsung pune presiune foarte mare pe Apple, ci si pentru ca este nevoie de o schimbare.

Au trecut mai bine de 3 ani de cand am simtit ca primesc ceva cu adevarat nou cand cumpar cel mai recent model al iPhone si sunt sigur ca multi au aceeasi parere. Daca iPhone 8 va continua acest trend, atunci ma astept ca Apple sa resimta cu adevarat greselile proaste.

iphone 8 concept martie