Samsung Galaxy S8 – decizia proasta de ultim moment

Samsung Galaxy S8 are cititorul de amprente integrat in carcasa, decizia proasta fiind aparent luata in ultimul moment, dar ea s-ar putea regasi in iPhone 8.

Samsung Galaxy S8 are cititorul de amprente montat in carcasa, langa camera principala, dupa cum cu siguranta stiti deja, decizia luand prin surprindere foarte multa lume. Dupa luni de zile in care prototipuri ale Samsung Galaxy S8 au fost testate cu un cititor de amprente integrat in ecran, compania Samsung a renuntat la idee din cauza problemelor.

Se pare ca Samsung a investit serios intr-o tehnologie a Synaptics care trebuia sa aduca cititorul de amprente sub ecranul Samsung Galaxy S8, insa rezultatele au fost frustrante. Fara a reusi sa implementeze cu succes cititorul de amprente sub ecranul Samsung Galaxy S8, compania Samsung a luat in final decizia de a renunta la idee si de a-l muta in carcasa.

Din pacate, aceasta decizie strica experienta de utilizare a Samsung Galaxy S8 pentru citirea amprentelor, iar multi clienti vor confirma asta dupa 21 aprilie. Partea buna a lucrurilor este ca Samsung Galaxy S8 are si alte sisteme biometrice de care utilizatorii se pot folosi si care functioneaza mult mai bine decat acest cititor de amprente pozitionat gresit.

“Samsung poured resources into Synaptics’ fledgling technology last year but the results were frustrating. With the production imminent, the company had to decide to relocate the fingerprint scanning home button to the back of the device at the last minute.”

Samsung Galaxy S8 – decizia proasta de ultim moment

V-am spus si eu in primul articol privind impresiile mele despre Samsung Galaxy S8 ca este foarte greu sa folosesti cititorul de amprente. Ai mai multe sanse sa apesi pe camera decat pe cititorul de amprente din Samsung Galaxy S8, o vibratie generata de acesta spunandu-si totusi momentul in care reusesti sa il nimeresti si sa faci deblocarea.

In cazul meu, utilizarea cititorului de amprente din Samsung Galaxy S8 nu este o solutie viabila pentru deblocare, asa ca am recurs la recunoasterea faciala. Aceasta deblocheaza Samsung Galaxy S8 imediat dupa ce i se aprinde ecranul, asa cum se intampla la iPhone si cum se intampla la modelele anterioare ale Samsung Galaxy S7.

Cred ca multa lume va apela tot la recunoasterea faciala din Samsung Galaxy S8 in locul cititorului de amprente, dar asta presupune renuntarea la securitate. Iris scannerul din Samsung Galaxy S8 este deasemenea o solutie, dar deblocarea se face mai greu din cauza pasilor suplimentari, asa ca va fi interesant de vazut care vor fi parerile utilizatorilor.

Avand in vedere ca iPhone 8 ar putea avea ecran implementat intr-un mod similar precum in cazul Samsung Galaxy S8, ar trebui sa ne asteptam ca Apple sa ia o decizie similara, la fel de proasta.

samsung galaxy s8 cititor amprente