iOS 10.3.1 rezolva o problema critica a iPhone si iPad

iOS 10.3.1 a fost lansat in cursul serii trecute, compania Apple luand toata lumea prin surprindere cu actualizarea oferita pentru iPhone, iPad si iPod Touch. Lista de schimbari pentru iOS 10.3.1 este foarte scurta, cei din Cupertino afirmand doar ca au rezolvat probleme de functionare ale iDevice-urilor si ca au imbunatatit performantele si experienta de utilizare.

Practic, iOS 10.3.1 parea a fi o actualizarea intermediara fara prea multa importanta, insa in lista de vulnerabilitati rezolvate aflam adevaratul motiv al aparitiei sale. Conform companiei Apple, iOS 10.3.1 rezolva o vulnerabilitate critica a sistemului de operare care le permitea hackerilor sa ne sparga iDevice-urile folosindu-se de chip-ul Wi-Fi din ele.

Apple sustine ca aceasta vulnerabilitate rezolvata in iOS 10.3.1 le permitea hackerilor sa ruleze cod nesemnat pe chip-ul Wi-Fi implementat in iphone, iPad si iPod Touch. In baza acestei vulnerabilitati, hackerii ne puteau exploata iDevice-urile atat timp cat erau in raza Wi-Fi a acestora, insa iOS 10.3.1 a rezolvat totul si ne tine in siguranta.

Aceasta vulnerabilitate afecteaza toate terminalele iPhone 5 sau mai noi, toate tablete iPad 4 sau mai noi, dar si iPod Touch 6G. Vulnerabilitatea inchisa in iOS 10.3.1 a fost descoperita de catre un angajat al Google Project Zero, compania Apple bucurandu-se de de ajutorul rivalilor pentru a isi face sistemul de operare mai sigur.

“An attacker within range may be able to execute arbitrary code on the Wi-Fi chip. A stack buffer overflow was addressed through improved input validation.”

Puteti instala iOS 10.3.1 foarte simplu folosind sistemul Software Update, sau programul iTunes.

ios 10.3.1 problema