Un designer foarte important a parasit Apple

Compania Apple a ramas recent fara unul dintre cei mai importanti designeri ai sai, un “veteran” care a lucrat timp de mai bine de 20 de ani in cadrul Apple. Christopher Stringer este numele acestui designer, el facand parte din echipa lui Jony Ive si lucrand la majoritatea produselor importante lansate in aceasta perioada pe pietele globale.

Ca designer industrial, Christopher Stringer a lucrat la toate terminalele iPhone, tabletele iPad, iPod Touch-uri si Mac-urile lansat epana acum de Apple. Practic, vorbim despre un om important din echipa de designeri ai lui Jony Ive, insa iata ca desi vorbim despre un grup foarte unit acolo, exista si persoane care ocazional decid sa-l paraseasca.

Christopher Stringer a depus si marturie in procesul din 2012 dintre Samsung si Apple, contribuind la victoria obtinuta de catre cei din Cupertino in fata rivalilor sud-coreeni. Practic, vorbim despre un om care a fost esential pentru echipa de designeri a Apple, insa care probabil si-a lasat un succesor care in timp sa ajunga la acelasi nivel cu el.

Anul trecut Apple a mai pierdut un designer extrem de important, cu o vechime similara in cadrul companiei, el plecand pentru a-si asuma un rol in cadrul companiei GoPro. Astfel, in ultimul an Apple a pierdut 2 designeri importanti, insa asta nu inseamna ca produsele sale vor fi afectate in vreun fel, multi designeri talentati asteptand sa le ia locurile celor care au plecat.

“Long time Apple industrial designer Christopher Stringer is leaving the company in another shakeup to Apple’s vaunted design team. Apple’s design team has gone through multiple changes in the last two years as Jonathan Ive has stepped back from running the team. Richard Howarth now leads the team on a day-to-day basis.”

apple designer parasit apple