Prima Pagina Apple Apple vorbeste despre touchscreen in Mac si procesoare ARM

Apple vorbeste despre touchscreen in Mac si procesoare ARM

Una dintre principalele cerinte ale fanilor companiei Apple a fost lansarea unui Mac in care sa fie implementat un touchscreen, compania Apple refuzand ani de-a randul sa le ofere asa ceva clientilor. Pentru toti cei care inca mai asteapta un Mac echipat cu un ecran tactil, compania Apple are un raspuns foarte clar, ea spunand ca nu va lansa vreodata un asemenea produs pentru clienti.

In aceeasi masura, compania Apple nu intentioneaza sa lanseze pe pietele globale nici vreun Mac in care sa aiba doar procesoare ARM in locul celor fabricate de catre cei de la Intel. Aceasta idee a fost zvonita ani de-a randul si compania Apple a testat prototipuri de Mac-uri care au avut doar ecrane ARM, insa in final ele nu au mai ajuns sa fie lansate pentru clientii din lumea intreaga.

Ca Apple nu vrea sa lanseze un Mac cu touchscreen nu este chiar atat de greu de “digerat”, in ciuda faptului ca Microsoft a avut succes destul de mare cu seria Surface. Cei din Cupertino spun ca nu vor concura cu Microsoft in ceea ce priveste lansarea de calculatoare cu ecrane tactile, iar asta pentru ca experienta oferita de catre asemenea produse este foarte departe de a fi ideala, asa cum vrea compania.

In ceea ce priveste procesoarele ARM, compania Apple sustine ca ele ar putea fi utilizate ca si procesoare companion in Mac-urile sale, asa cum se intampla cu noile MacBook Pro care au Touch Bar. Exista o sansa foarte buna ca Apple sa mai lanseze produse cu combinatii similare de componente, insa ramane de vazut ce alte surprize va avea pregatite pentru clientii sai in viitor si cum ne vom acomoda cu ele.

“The company has no plans for touchscreen Macs, or for machines powered solely by the kind of ARM processors used in the iPhone and iPad. However, executives left open the possibility ARM chips could play a broader role as companion processors, something that showed up first with the T1 processor that powers the Touch Bar in the new MacBook Pro.”

macbook touchscreen arm

 • Srb Srb

  clar arm va fi folosit pt light usage pe viitor si o sa ai minim 10 ore battery life.Dar pt restul nu…cei cu mac nu prea vreau nici ei touchscreen mai ales dupa ce au incercat surface book

 • iAdi

  Vor oferi 100% touch screen in mai multe produse, e doar o chestiune de timp, si stim cu totii ca le place sa bata pasul pe loc, sa “slefuiasca”produsele, sa nu isi saboteze produsele deja existente, sa traga de timp, etc. etc. … si cel mai important: sa vanda 3 produse care fac aceleasi lucru

 • Florin Gabriel Haja

  Fiecare program ar trebui să fie compilat de două ori, că x86 și ARM au alt machine code. Și e ineficient. Și dacă ar face un fel de Maximum Power Saving Mode ca Samsung nu ar fi convenabil, deoarece nu se îmbină suficient de bine cu restul interfeței, e un spațiu dedicat.

 • Florin Gabriel Haja

  Pe partea de touchscreen există iPad. De ce ar face și Mac cu touchscreen când pot fi lansate aplicații mai bune pentru iOS?

 • IAdi

  Inteleg logica, si acesta este si argumentul principal impotriva unui touch screen pe un Mac, dar este un reflex natural sa vrei sa atingi un ecran, si nu e unul dobandit subit , un mod suplimentar de interacțiune, de ce limite cand tehnologia e perfectionata si usor de implementat deja? Avem touch-uri la plite, cuptoare, oare chiar vreau sa caut mouse-ul sau track pad-ul ca sa dau un play?

 • RaduD

  Intr-adevar, cand ai un laptop in fata, reflexul e sa utilizezi pentru interactiune tastatura si trackpad-ul, continuand sa privesti ecranul.
  Pe orice tableta, privesti ecranul si tastatura virtuala de pe acesta si atingi ecranul pentru alte comenzi. Cred ca mi-ar veni greu sa ies din obisnuintele astea….

 • Viorel Predatorul

  Daca Macurile ar avea ecran touch, asta nu ar anula posibilitatea sa fie folosite cu tastatura si mouse-ul. In schimb, iPadul nu poate fi folosit cu tastatura si mouse.
  Ideal ar fi ca Apple (si in general orice producator) sa lase clientului posibilitatea de alegere, dupa bunul lui plac.

 • Florin Gabriel Haja

  Ar putea lansa un update pentru iOS care să activeze controlul cu mouse-ul, dar ar fi la fel ca pe Windows 8 pe partea de Start screen, adică incomod