Apple vorbeste despre touchscreen in Mac si procesoare ARM

Una dintre principalele cerinte ale fanilor companiei Apple a fost lansarea unui Mac in care sa fie implementat un touchscreen, compania Apple refuzand ani de-a randul sa le ofere asa ceva clientilor. Pentru toti cei care inca mai asteapta un Mac echipat cu un ecran tactil, compania Apple are un raspuns foarte clar, ea spunand ca nu va lansa vreodata un asemenea produs pentru clienti.

In aceeasi masura, compania Apple nu intentioneaza sa lanseze pe pietele globale nici vreun Mac in care sa aiba doar procesoare ARM in locul celor fabricate de catre cei de la Intel. Aceasta idee a fost zvonita ani de-a randul si compania Apple a testat prototipuri de Mac-uri care au avut doar ecrane ARM, insa in final ele nu au mai ajuns sa fie lansate pentru clientii din lumea intreaga.

Ca Apple nu vrea sa lanseze un Mac cu touchscreen nu este chiar atat de greu de “digerat”, in ciuda faptului ca Microsoft a avut succes destul de mare cu seria Surface. Cei din Cupertino spun ca nu vor concura cu Microsoft in ceea ce priveste lansarea de calculatoare cu ecrane tactile, iar asta pentru ca experienta oferita de catre asemenea produse este foarte departe de a fi ideala, asa cum vrea compania.

In ceea ce priveste procesoarele ARM, compania Apple sustine ca ele ar putea fi utilizate ca si procesoare companion in Mac-urile sale, asa cum se intampla cu noile MacBook Pro care au Touch Bar. Exista o sansa foarte buna ca Apple sa mai lanseze produse cu combinatii similare de componente, insa ramane de vazut ce alte surprize va avea pregatite pentru clientii sai in viitor si cum ne vom acomoda cu ele.

“The company has no plans for touchscreen Macs, or for machines powered solely by the kind of ARM processors used in the iPhone and iPad. However, executives left open the possibility ARM chips could play a broader role as companion processors, something that showed up first with the T1 processor that powers the Touch Bar in the new MacBook Pro.”

macbook touchscreen arm