Facebook isi pacaleste utilizatorii aplicatiei pentru iPhone

Facebook a gandit un plan foarte ingenios pentru a-si pacali utilizatorii care folosesc aplicatia pentru iPhone, iPad si iPod Touch in ideea ca ei sa foloseasca o functie recent lansata. Vorbesc despre functia Stories pe care Facebook a lansat-o chiar saptamana trecuta, ea fiind furata de la Snapchat si implementata in nu mai putin de 5 aplicatii dezvoltate de catre compania Facebook pentru diverse platforme.

Desi Facebook a promovat serios functia Stories lansata pentru utilizatorii iOS, se pare ca acestia n-au fost chiar atat de interesati sa se bucure de aceasta noua functionalitate. Pentru a impulsiona lumea sa foloseasca functia Stories, compania Facebook a decis sa modifice interfata aplicatiei pentru iPhone in ideea de a isi pacali utilizatorii care vad totusi povestile in News Feed-ul Facebook.

Facebook isi pacalesti utilizatorii aplicatiei pentru iPhone

Mai exact, pana acum aplicatia Facebook afisa in News Feed spatii goale in locul povestilor prietenilor nostri, impreuna cu o iconita care ne recomanda sa facem propria poveste din filme si clipuri video. Ei bine, recent interfata a fost modificata, astfel ca Facebook afiseaza iconite semi-colorate ale prietenilor cu care interactionam cel mai mult, chiar daca ei nu au publicat vreodata vreo poveste.

Vazand aceste iconite, multi vor crede ca prietenii lor au publicat un story, insa in realitate, la accesare acelei iconite Facebook va spune ca prietenii lor n-au mai publicat vreo poveste de ceva vreme. Este desigur mult mai probabil ca prietenii sa nu fi publicat vreodata o poveste folosind functia Stories a Facebook, insa ideea este de a pacali lumea sa fie mai atenta la aceasta functie.

Implementarea acestei schimbari sugereaza faptul ca Facebook nu a convins lumea sa foloseasca functia Stories si ca oamenii nu prea sunt interesati de ea in momentul de fata. E putin probabil ca aceasta mica pacaleala a celor de la Facebook sa schimbe ceva, insa compania incearca prin orice metode sa isi faca utilizatorii sa fie atenti la ceea ce vrea ea si nu la ceea ce ar fi util pentru ei.

facebook stories pacaleala