Apple vrea sa-i permita asistentului Siri sa ne identifice in baza vocii

Compania Apple vrea sa implementeze in Siri o tehnologie noua care ii va permite asistentului personal sa ne identifice in baza vocii, pentru a refuza comenzile altei persoane. Aceasta noua tehnologie este gandita de catre compania Apple pentru a permite folosirea Siri chiar si din ecranul de blocare, utilizarea in acest moment fiind o problema de securitate pentru multe persoane.

Intr-un nou brevet de inventie inregistrat celor din Cupertino, compania Apple descrie o metoda prin care Siri ne-ar permite sa ne autentificam pentru a inregistra comenzi vocale din ecranul de blocare. Aceasta autentificare ar impiedica Siri sa preia comenzi de la alte persoane separat de noi, deci n-ar exist aprobleme de securitate cu folosirea asistentului din ecranul de blocare.

Apple ar urma sa ne permita sa setam in iOS o comanda vocala care ar functiona ca o parola de autentificare pentru Siri, asistentul combinand-o si cu o verificare a vocii noastre. In cazul in care comanda si vocea, sau doar una dintre ele nu se potrivesc cu ceea ce are Siri stocat pentru a ne identifica, atunci asistentul va cere autentificarea folosind un cod de siguranta, sau Touch ID.

Apple are o versiune rudimentara a acestei tehnologii integrata pentru functia Hey Siri disponibila inca din momentul lansarii iPhone 6S, insa vrea sa ofere ceva mai complex. Desigur ca nimeni nu stie cat succes vor avea cei din Cupertino in a oferi o asemenea functionalitate foarte greu de realizat, insa daca este vreo companie capabila sa faca asta, Apple este acea companie.

“Up until now when a digital assistant has been invoked with a voice command, the digital assistant is responsive to the speech itself, not to the speaker. Consequently, a user other than the owner of the electronic device is able to utilize the digital assistant, which may not be desirable in all circumstances. Apple’s invention provides a method to train Siri to know the voice of the owner of the iDevice before responding to a command.”

siri identificare iphone