Prima Pagina iMac iMac 2017 – noile componente si cand va fi lansat

iMac 2017 – noile componente si cand va fi lansat

7

iMac 2017 urmeaza sa fie lansat de catre compania Apple in toamna acestui an, foarte multa lume asteptand inca din 2015 o actualizare pentru aceasta serie de Mac-uri. Nu va ganditi ca Apple va oferi o schimbare de design pentru iMac 2017, deoarece vorbim doar despre actualizari hardware, dar si un focus pe utilizatorii “pro”, nu doar pe cei obisnuiti, care nu folosesc iMac-urile pentru lucruri complexe.

Conform unei presupuse surse din cadrul Apple, noile iMac 2017 vor avea inclusiv procesoare Intel Xeon E3-1285 v6 care ar putea ajunge intre timp pe piata. Exista deasemenea posibilitatea ca procesoare E3-1280 v6 cu placi grafice Intel HD p640 sa fie deasemenea oferite, dar totul depinde de ceea ce intentioneaza sa lanseze compania Intel pana in toamna acestui an.

Separat de procesoarele Intel Xeon, compania Apple va implementa inclusiv intre 16 GB si 64 GB RAM ECC in noile iMac 2017, dubland practic cantitatea maxima ce poate fi condifuraa acum. Includerea de RAM ECC va permite inclusiv repararea eventualelor erori ce pot genera pierderi de date, dar nu se stie daca va fi vorba despre RAM DDR3L, sau despre RAM DDR4.

iMac 2017 – noile componente si cand va fi lansat

Continuand, iMac 2017 va avea si SSD-uri NVMe pe PCIe, acestea avand capacitate de pana la 2 TB, deci vorbim probabil doar despre cresterea vitezei fata de cele oferite acum. Noi placi grafice AMD urmeaza sa fie disponibile pentru iMac 2017, actualele Radeon R9 urmand a fi inlocuite de modele mai performante, care ar putea aparea pe piata pana in toamna anului acesta.

Sfarsitul lunii octombrie ar putea fi perioada in care noile modele ale iMac 2017 ar putea ajunge in magazinele companiei Apple, ele putand veni si cu o tastatura complet noua. Am putea vorbi despre o tastatura Apple echipata cu Touch Bar, poate chiar si cu un TouchPad, dar deocamdata acestea sunt doar zvonuri care nu au vreo sustinere cu documente sau eventuale poze.

In final, compania Apple dezvolta un nou ecran 8K, acesta fiind gandit special pentru viitorul model al Mac Pro 2018, insa Apple ar intentiona sa il vanda la pretul de minim 5000 de dolari. Acestea fiind spuse, sfarsitul anului 2017 si, poate, inceputul anului 2018 vor fi extrem de interesante pentru fanii Mac.

imac 2017