iPhone 8 – Apple a contractat Samsung pentru ecranele OLED

iPhone 8 urmeaza sa beneficieze de ecrane OLED fabricate de catre compania Samsung, Apple contractand-o pentru a cumpara componente in urmatorii 2 ani.

iPhone 8 va avea ecrane OLED fabricate de catre compania Samsung, iar conform unor informatii aparute astazi, aflam si ce durata au contractele aranjate de catre compania Apple. Conform datelor, cei de la Apple ar fi semnat cu Samsung contracte pentru cumpararea de ecrane OLED in urmatorii 2 ani, pentru iPhone 8 si viitoare modele.

Apple urmeaza sa plateasca nu mai putin de 9 miliarde de dolari catre Samsung pentru ecranele OLED furnizate in acesti 2 ani pentru iPhone 8 si alte modele ale smartphone-urilor sale. Ecranele OLED pentru iPhone 8, si nu numai, urmeaza sa fie curbate usor spre exterior, asa cum sunt si actualele ecrane folosite in iPhone 7, sau modelele anterioare.

In baza acestui contract, cei de la Samsung vor furniza intre 70 – 92 de milioane de ecrane OLED de mici dimensiuni pentru iPhone 8 doar in cursul anului 2017. Daca toate livrarile vor fi facute, atunci ne putem astepta ca o treime dintre toate terminalele iPhone vandute in cursul anului 2017 sa fie iPhone 8, Apple vanzand putin peste 200 de milioane de iPhone-uri anual.

iPhone 8 – Apple a contractat Samsung pentru ecranele OLED

Pentru a-si putea sustine angajamentele fata de compania Apple si alti parteneri, cei de la Samsung investesc 9 miliarde de dolari in fabrici in 2017, in principal pentru iPhone 8. Tot pentru iPhone 8, cei de la Samsung regandesc o fabrica din Asia pentru a nu mai fabrica ecrane LCD, ci ecrane OLED, asta ajutandu-i pe coreeni sa isi respecte contractul cu Apple.

In momentul de fata Samsung este cel mai mare producator de ecrane OLED pentru produse electronice, iar pentru iPhone 8 Apple nu avea pe cine altcineva sa aleaga. Samsung va fi furnizor exclusiv de ecrane OLED pentru iPhone 8, iar asta pentru ca Apple este obligata sa colaboreze doar cu coreenii pentru a-si putea lansa terminalele.

“Apple reportedly has signed a two-year contract with Samsung Display for the supply of KRW10 trillion (US$9 billion) worth of small-size curved OLED panels. Based on the contract, Samsung Display will ship 70-92 million small-size OLED panels to Apple in 2017, said the reports. This means that about 30% of iPhone devices shipped in 2017 will come with curved OLED panels, given that Apple currently ships about 200 million iPhone devices a year.”

iPhone 8 urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an de catre compania Apple, dar deocamdata nu se stie daca el va ajunge pe piata in septembrie, octombrie, sau noiembrie. Perioada de lansare a iPhone 8 ar putea fi determinata inclusiv de disponibilitatea ecranelor OLED din partea companiei Samsung, asa ca va fi interesant de vazut cum vor evolua lucrurile.

iphone 8 contract samsung