Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 – Apple a contractat Samsung pentru ecranele OLED

iPhone 8 – Apple a contractat Samsung pentru ecranele OLED

iPhone 8 urmeaza sa beneficieze de ecrane OLED fabricate de catre compania Samsung, Apple contractand-o pentru a cumpara componente in urmatorii 2 ani.

iPhone 8 va avea ecrane OLED fabricate de catre compania Samsung, iar conform unor informatii aparute astazi, aflam si ce durata au contractele aranjate de catre compania Apple. Conform datelor, cei de la Apple ar fi semnat cu Samsung contracte pentru cumpararea de ecrane OLED in urmatorii 2 ani, pentru iPhone 8 si viitoare modele.

Apple urmeaza sa plateasca nu mai putin de 9 miliarde de dolari catre Samsung pentru ecranele OLED furnizate in acesti 2 ani pentru iPhone 8 si alte modele ale smartphone-urilor sale. Ecranele OLED pentru iPhone 8, si nu numai, urmeaza sa fie curbate usor spre exterior, asa cum sunt si actualele ecrane folosite in iPhone 7, sau modelele anterioare.

In baza acestui contract, cei de la Samsung vor furniza intre 70 – 92 de milioane de ecrane OLED de mici dimensiuni pentru iPhone 8 doar in cursul anului 2017. Daca toate livrarile vor fi facute, atunci ne putem astepta ca o treime dintre toate terminalele iPhone vandute in cursul anului 2017 sa fie iPhone 8, Apple vanzand putin peste 200 de milioane de iPhone-uri anual.

iPhone 8 – Apple a contractat Samsung pentru ecranele OLED

Pentru a-si putea sustine angajamentele fata de compania Apple si alti parteneri, cei de la Samsung investesc 9 miliarde de dolari in fabrici in 2017, in principal pentru iPhone 8. Tot pentru iPhone 8, cei de la Samsung regandesc o fabrica din Asia pentru a nu mai fabrica ecrane LCD, ci ecrane OLED, asta ajutandu-i pe coreeni sa isi respecte contractul cu Apple.

In momentul de fata Samsung este cel mai mare producator de ecrane OLED pentru produse electronice, iar pentru iPhone 8 Apple nu avea pe cine altcineva sa aleaga. Samsung va fi furnizor exclusiv de ecrane OLED pentru iPhone 8, iar asta pentru ca Apple este obligata sa colaboreze doar cu coreenii pentru a-si putea lansa terminalele.

“Apple reportedly has signed a two-year contract with Samsung Display for the supply of KRW10 trillion (US$9 billion) worth of small-size curved OLED panels. Based on the contract, Samsung Display will ship 70-92 million small-size OLED panels to Apple in 2017, said the reports. This means that about 30% of iPhone devices shipped in 2017 will come with curved OLED panels, given that Apple currently ships about 200 million iPhone devices a year.”

iPhone 8 urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an de catre compania Apple, dar deocamdata nu se stie daca el va ajunge pe piata in septembrie, octombrie, sau noiembrie. Perioada de lansare a iPhone 8 ar putea fi determinata inclusiv de disponibilitatea ecranelor OLED din partea companiei Samsung, asa ca va fi interesant de vazut cum vor evolua lucrurile.

iphone 8 contract samsung

 • IsVel

  Exact suma investita in fabricile samsung pentru producerea oled

 • shapk

  Stau si ma gandesc cat timp le-a luat celor de la Apple sa se trezeasca si sa constientizeze ca retina care nu e decat un simplu lcd e ramas grav in urma.

 • Viorel Predatorul

  Bravo Apple! Si bravo Samsung! Asa mai merge treaba… procesele stupide pentru copieri fictive sunt neproductive. Mai bine cele doua companii ar lucra impreuna si toata lumea ar castiga.

 • alex

  @shapk o fi retina invechit, nu neg lucrul asta, dar display-urile oled si amoled pe langa avataje au si dezavantaje si cel mai major ar fi ,,burnin-ul” (daca nu stii ce inseamna, cauta pe google) prefer oricand un display lcd cu rezolutie mare decat un amoled sau oled. E strict parerea mea. Pe langa asta, sunt costurile foarte mari de schimbare a sticlei din simplul fapt ca masinariile de vacum si matritele necesare sunt exagerat de scumpe.

 • catalin

  iPhone made by samsung… ooww

 • IsVel

  Alex nu mai sunt probleme cu burnin! Trei chiar patru ani nu ai probleme. Cine mai tine un telefon mai mult de doi ani?

 • IsVel

  De ce sa schimbi sticla?

 • Mircea

  Sincer, nu ma intereseaza cine fabrica nush ce componenta sau ce chinez o asambleaza. Tot ce vreau e un produs calitativ pe care ma pot baza.

 • Srb Srb

  Produsul final conteaza

 • Z0z0le

  Vezi ca nu stii? Cum sa spui iPhone made by Samsung, si Samsung a copiat cateva chestii de la Apple, asa putem zice si ca Samsung made by Apple, doar se ajut intre ei, asa da, ce a facut? A cerut de la compania Samsung ecrane OLED, si inseamna ca este facut de Samsung, Apple?

 • Z0z0le

  Asa da, inainte se urau, acum se inteleg si comunica intre ei, oricum, Apple si Samsung raman intotdeauna nr.1, daca s-ar intelege foarte, foarte bine si ar comunica intre ei mai mult, ar fi foarte bine.

 • Viorel Predatorul

  Ce a copiat Samsung de la Apple?? Probabil că pentru tine, S8 este o clonă după iPhone, corect?

 • criss

  Dacă si S8 mai seamănă cu iPhone atunci 🙈

 • Viorel Predatorul

  Iau comentariul tău ca fiind unul satiric, pentru că ceea ce acuzi tu este dus la penibilul extrem:

  “Buton Power pe marginea din dreapta? Trebuie să fie copiat după iPhone 6! Ma refer la S6. Doar că a fost lansat cu mult înainte de iPhone 6.

  Toate smartphone-ul Samsung au avut butonul Power pe margine: toate modeleze Note, S2, S3, S4, S5, și ulterioarele.
  Toate iPhone-urile până la 5S inclusiv l-au avut deasupra.
  Începând cu iPhone 6, Apple a copiat designului Samsung și a plasat butonul Power pe margine.

  După mintea ta, ți se pare plauzibil ca Galaxy S2 din 2011 să fii copiat designul iPhone 6 din 2015????

  Margini curbate? Scuză-mă dar avea Apple patent pentru margini curbate? Majoritatea frigiderelor și a fiarelor de călcat cămăși au margine curbate. Toate pietrele de râu au margini curbate.
  Când Samsung a scos S3, i-a spus “pebble” (piatră de râu), și a spus că forma i-a fost inspirată de curburile pietrelor de râu.

  Apple a copiat marginile curbate de la fiarele de călcat și de la frigidere, și de câte ori citesc comentarii ca ale tale mă sârbesc de-a dreptul…

 • Z0z0le

  Okay, Viorel Specialistul, ar trebui sa iti faci un nou cont Specialistule, sper sa te vad pe la TV.

 • Leo MC

  Până la apariția S8, lcd-ul acela simplu era considerat, în categoriile către contează, cel mai bun ecran de telefon.

 • Viorel Predatorul

  Nu trebuie să fii specialist ca să știi că 2011<2015, sau că ce s-a întâmplat în 2011 nu poate fi copia a ceea ce s-a întâmplat în 2015.
  Trebuie doar să stăpânești noțiuni elementare de aritmetica clasei a III-a sau a IV-a.