iPhone 7 – butonul Home nu se poate inlocui decat la Apple

iPhone 7 a fost lansat anul trecut de catre compania Apple pentru clientii din lumea intreaga, iar el a inlocuit clasicul buton Home cu unul care beneficiaza de 3D Touch. Mai exact, vorbim despre un buton care are la baza un motor vibrator si un senzor de presiune, el controland diverse functii ale sistemului de operare in functie de presiunea pe care o aplicam pe acest buton.

Inlocuirea butonului Home clasic al iPhone cu acest buton 3D Touch in iPhone 7 are drept efect si imposibilitatea de a mai inlocui butoanele Home oriunde altundeva decat la compania Apple. Mai jos aveti un clip video facut de catre un service tert specializat pe repararea terminalelor iPhone, el demonstrand ca butonul Home al iPhone 7 poate fi inlocuit numai la compania Apple.

Pana in momentul lansarii iPhone 7, inlocuirea butoanelor Home era posibila, doar ca Touch ID inceta sa mai functioneze, insa acum butonul Home inceteaza sa functioneze cu totul. Compania Apple a implementat un sistem de blocare al butonului in momentul in care se incearca inlocuirea ecranului cu acesta atasat, astfel ca utilizatorul ramane doar cu sistemul Assistive Touch, care inlocuieste efectiv butonul Home.

iPhone 7 – butonul Home nu se poate inlocui decat la Apple

Apple a recunoscut ca are un monopol asupra reparatiilor butoanelor Home ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus, acestea trebuind calibrate in magazinele sale daca sunt schimbate. Apple spune ca totul are legatura cu securitatea terminalelor, deoarece Touch ID securizeaza datele, iar daca ar permite inlocuirea butoanelor farar restrictii, ar permite oricui sa fure un terminal, sa inlocuiasca Touch ID si sa preia datele din el.

Masura extrema sta in faptul ca butonul Home este complet dezactivat la iPhone 7 cand se strica, iar clientii sunt obligati sa plateasca sume mari pe reparatii la Apple, in loc sa mearga la un service tert. Din cauza acestei masuri vor aparea cu siguranta si procese impotriva companiei Apple, iar abia atunci poate se va mai schimba ceva in ceea ce priveste strategia companiei americane.

“If any damage to the iPhone 7 or 7 Plus home button is done, we cannot replace it. In repair, we run across occasions where there is damage to the home button. We cannot always tell if the home button functions pre-repair or if the glass cracking caused a tear of the home button cable during removal of the LCD.”

Ecranele iPhone 7 si iPhone 7 Plus pot fi inlocuite daca butonul Home cu Touch ID este extras cu grija din ecranul afectat, deci nu trebuie sa ne facem griji din aceasta privinta. Totusi, ramane de vazut pe viitor ce va decide sa faca Apple cu privire la functionalitatea butonului Home al iPhone 70.

17 COMENTARII

  1. Mi se pare o prostie, platesti telefonul o gramada de bani si daca se strica butonul trebuie sa il faci la ei pe o suma importanta de bani…daca tot voiau sa faca asa ,schimbau gratuit butoanele,iar securizarea trebuia facuta pe placa de baza sa nu aibe nici un efect schimbarea butonului fizic …iti vinde un produs doar cu vorba ca ai restrictii maxime…o sa se ajunga din ce in ce sa fie gen “sub inchiriat” …

  2. Nu este normal deoarece datele biometrice sunt stocate într-un cip de pe placa de baza, nu în cititorul propriu zis, cititorul doar citește amprenta.

  3. Nu are nici o legatura schimbarea butonului defect cu securitatea.E logic amprentele sunt stocate in placa de baza nu in buton,acolo se afla doar cititorul.Schimbi butonul amprenta e aceasi stocata in memorie.Si daca ar fi asa,ar trebuii sa-ti ceara parola ca si atunci cand repornesti telefonul.

  4. Partea mai interesanta este ca Apple inlocuieste si aici mare atentie: ecranul cu tot cu TouchID chiar daca ecranul nu are nimic.

  5. Doar daca domenstrezi ca inlocuirea TouchID in alt service a slabit securitatea iOS.
    Da-ne un singur exemplu si te credem!

  6. Eu am avut această problemă.
    O semnalam zilele trecute în câteva comentarii.
    Butonul Home nu mai funcționa normal.
    În prima fază am crezut că e vorba de un bug în urma faptului că am făcut update la ultima versiune.
    Nu a fost așa!
    Am dus telefonul la Vodafone. Ei l-au trimis în Service.
    În 4 zile am fost sunat de către cei de la Vodafone să merg să ridic telefonul! Am primit de fapt altul nou!
    Pe mine nu mă deranjează! Dar mi se pare o prostie faptul că a trebuit înlocuit un telefon în locul unui buton!

  7. Ios ar putea detecta când s-a schimbat butonul, și să inițieze procedurile de securitate pentru a verifica dacă utilizatorul este cel îndreptățit legal: confirmarea Apple ID, informare pe email, etc.
    Dacă se vrea, se poate, iar povestea cu securitatea rămâne o simplă poveste.
    Important este că autoritățile fac demersurile necesare pentru a elimina monopolul, iar cel care câștigă este consumatorul.

  8. Eu iar spun că este un lucru bun că se dezactivează accesul dispozitivelor pentru care se detectează modificări neautorizate la servicii și iar presimt că voi auzi cum Apple face de fapt asta pentu bani, faimă, guverne, reptilieni etc…