iPhone 7 – butonul Home nu se poate inlocui decat la Apple

iPhone 7 a fost lansat anul trecut de catre compania Apple pentru clientii din lumea intreaga, iar el a inlocuit clasicul buton Home cu unul care beneficiaza de 3D Touch. Mai exact, vorbim despre un buton care are la baza un motor vibrator si un senzor de presiune, el controland diverse functii ale sistemului de operare in functie de presiunea pe care o aplicam pe acest buton.

Inlocuirea butonului Home clasic al iPhone cu acest buton 3D Touch in iPhone 7 are drept efect si imposibilitatea de a mai inlocui butoanele Home oriunde altundeva decat la compania Apple. Mai jos aveti un clip video facut de catre un service tert specializat pe repararea terminalelor iPhone, el demonstrand ca butonul Home al iPhone 7 poate fi inlocuit numai la compania Apple.

Pana in momentul lansarii iPhone 7, inlocuirea butoanelor Home era posibila, doar ca Touch ID inceta sa mai functioneze, insa acum butonul Home inceteaza sa functioneze cu totul. Compania Apple a implementat un sistem de blocare al butonului in momentul in care se incearca inlocuirea ecranului cu acesta atasat, astfel ca utilizatorul ramane doar cu sistemul Assistive Touch, care inlocuieste efectiv butonul Home.

iPhone 7 – butonul Home nu se poate inlocui decat la Apple

Apple a recunoscut ca are un monopol asupra reparatiilor butoanelor Home ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus, acestea trebuind calibrate in magazinele sale daca sunt schimbate. Apple spune ca totul are legatura cu securitatea terminalelor, deoarece Touch ID securizeaza datele, iar daca ar permite inlocuirea butoanelor farar restrictii, ar permite oricui sa fure un terminal, sa inlocuiasca Touch ID si sa preia datele din el.

Masura extrema sta in faptul ca butonul Home este complet dezactivat la iPhone 7 cand se strica, iar clientii sunt obligati sa plateasca sume mari pe reparatii la Apple, in loc sa mearga la un service tert. Din cauza acestei masuri vor aparea cu siguranta si procese impotriva companiei Apple, iar abia atunci poate se va mai schimba ceva in ceea ce priveste strategia companiei americane.

„If any damage to the iPhone 7 or 7 Plus home button is done, we cannot replace it. In repair, we run across occasions where there is damage to the home button. We cannot always tell if the home button functions pre-repair or if the glass cracking caused a tear of the home button cable during removal of the LCD.”

Ecranele iPhone 7 si iPhone 7 Plus pot fi inlocuite daca butonul Home cu Touch ID este extras cu grija din ecranul afectat, deci nu trebuie sa ne facem griji din aceasta privinta. Totusi, ramane de vazut pe viitor ce va decide sa faca Apple cu privire la functionalitatea butonului Home al iPhone 70.

Articolul precedentOv2 – o noua tema colorata pentru iPhone si iPad
Articolul următorWallpaper pentru iPhone, iPod si iPad – 09.04.2017
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.