OnePlus 5 – 8 GB RAM pentru a concura cu iPhone 8

OnePlus 5 urmeaza sa fie lansat anul acesta pe pietele globale, iar conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, noul smartphone ar putea avea 8 GB RAM. Vorbim despre o cantitate dubla fata de cea implementata in Samsung Galaxy S8, aproape tripla fata de cea din iPhone 7 Plus sau iPhone 8, dar cu doar 2 GB RAM mai mare decat cea disponibila deja in OnePlus 3T.

Saltul la 8 GB RAM este facut in OnePlus 5 pentru ca, probabil, producatorii simt ca este nevoie de mai multa memorie RAM pentru a putea depasi iPhone in performante. iPhone 7 Plus a intrecut OnePlus 3T fara drept de apel in performante si primele teste denota exact acelasi lucru fata de Samsung Galaxy S8, asa ca OnePlus 5 ar trebui sa vina cu ceva mai bun fata de predecesori.

OnePlus 5 va avea un chip Snapdragon 835 integrat de catre ceid e la OnePlus, el venind la pachet cu o placa grafica Adreno 540, iar cei 8 GB RAM ar trebui sa sustina si noua rezolutie de 2560 x 1440 pixeli. Principala problema a Android acum este mentinerea aplicatiilor deschise in fundal daca numarul acestora este mare, iPhone 7 Plus descurcandu-se fara vreo problema la acest capitol.

Cu 8 GB RAM, OnePlus 5 ar putea rezolva aceasta problema si ar putea fi regele smartphone-urilor in ceea ce priveste performantele, el urmand a avea si un pret mai mic de 500 de dolari. Avand performante mai bune decat smartphone-uri de top si pret de vanzare mai mic, OnePlus 5 ar putea afecta serios vanzarile companiilor Apple si Samsung in urmatorul an de zile.

OnePlus 5