iPhone 8 – functia noua majora ar putea lipsi

iPhone 8 ar urma sa fie lansat pe pietele globale fara camerele 3D care ar fi trebuit sa ofere una dintre cele mai importante functii noi.

iPhone 8 va fi lansat in toamna acestui an de catre compania Apple, asta stim aproape sigur, insa se pare ca el urmeaza sa fie vandut fara una dintre functiile care l-ar diferentia de concurenta. Mai exact, compania Apple nu ar putea finaliza procesul de dezvoltare al noilor camere 3D pe care ar dori sa le integreze in iPhone 8, asa ca ele ar urma sa nu fie disponibile in noul terminal.

Camerele 3D ce sunt dezvoltate pentru integrare in iPhone 8 in momentul de fata sunt necesare pentru functiile de realitate augmentata pe care cei de la Apple le au pregatite. Fara aceste camere 3D in panoul frontal si carcasa, iPhone 8 nu va putea oferi functii de realitate augmentata asa cum si-ar dori compania Apple, asa ca si aceasta tehnologie ar putea fi de negasit in terminal.

Partenerii companiei Apple nu sunt nici pe departe convinsi ca aceste camere 3D vor ajunge in iPhone 8 anul acesta, iar ei ar trebui sa stie destul de bine cum sta situatia. Ei sustin ca Apple ar putea implementa camerele 3D in iPhone 8S, o serie de parteneri din China fiind in plin proces de dezvoltare a tehnologiei, dar pana anul viitor s-ar parea ca utilizarea sa nu ar fi posibila.

iPhone 8 ar putea veni fara camere 3D

Integrarea acestor camere 3D in iPhone 8 ar fi urmat sa diferentieze terminalul de concurenta si i-ar fi oferit companiei Apple un avantaj tehnologic imens pentru cel putin 1 an de zile. Camerele 3D ar fi fost utilizate in aplicatii native, sau terte, pentru a putea inregistra adancimea obiectelor capturate in pozele facute de catre utilizatorii iPhone 8 folosind respectivele aplicatii.

Mai mult decat atat, iPhone 8 ar fi permis inclusiv maparea 3D a camerelor din cladiri, rezultatul final putand fi superior funcitilor similare oferite de catre orice alt smartphone. Din pacate, fara aceste camere 3D, iPhone 8 nu va putea oferi functii similare pentru utilizatori, iar compania Apple ar ramane fara, poate, cea mai importanta functie noua gandita pentru smartphone-ul de anul acesta.

“While we note that a delay is possible we believe it is more likely that Apple will announce the iPhone 8 on time with shipments available in October / November. Our checks indicate; however, that 3-D sensing could be pushed out to 2H18 and potentially introduced on an “iPhone 8s” model rather than this year’s model (with Chinese OEMs front running the technology in 1H18).”

Decizia celor de la Apple de a nu mai integra camere 3D in iPhone 8 ar fi luata pentru a evita amanarea lansarii terminalului, el putand ajunge oricum mai tarziu pe piata. In momentul de fata, iPhone 8 urmeaza sa fie lansat cu aproximativ o luna mai tarziu decat iPhone 7S, dar ar putea fi disponibil chiar si in noiembrie.

iphone 8 camera 3d aplicatii

 

5 COMENTARII

  1. Se pare că nicio companie mică nu a reușit să pună la punct tehnologia, așa că nici Apple nu are de unde să o cumpere.

    Cum am spus de ț ori, Apple nu are niciun avantaj tehnologic față de concurenți, și asta pune semne de întrebare în legătură cu potențialul companiei de a genera inovație și progres tehnologic.