Prima Pagina Mac Pro Mac Pro este umilit de in performante de un PC de 4...

Mac Pro este umilit de in performante de un PC de 4 ori mai ieftin

Mac Pro este cel mai puternic tip de calculator produs de catre compania Apple, cei din Cupertino vanzand configuratii care ajung sa coste mii de dolari si sunt dedicate celor care fac procesare foto/video. In clipul video de mai jos puteti vedea o comparatie intre un Mac Pro ce are un procesor Intel cu 8 nuclee tactat la 3 GHz, are 64 GB RAM si cost 5600 de dolari, calculatorul avand un procesor AMD Ryzen 1700 cu 8 nuclee si 16 GB RAM, el costand 1600 dolari.

Desi Mac Pro-ul celor de la Apple este de aproape 4 ori mai scump decat calculatorul cu procesor AMD Ryzen, performantele celui din urma sunt de 2 ori mai bune, cu un overclock. Diferenta pune intr-o situatie umilitoare produsul celor de la Apple, cel putin pentru procesarea pozelor in Photoshop, iar asta dezvaluie faptul ca Apple vinde scump, dar nu neaparat si bine.

Practic, situatia aceasta este cunoscuta de multa lume, Mac-urile fiind versiuni mult mai scumpe ale unor calculatoare obisnuite, diferenta fiind facuta de brand si eventual de forma in care sunt asezate componentele in carcasa.

 • Mr. Tambourine Man

  Ai uitat să scrii ca Pro a apărut în 2013…

 • Bogdan

  dageaba e mult mai ieftin daca ruleaza windows. mac vine cu mac os , sistem care este infinit mai performant ca windows. acum stiu ca ma vor contrazice o gramada , dar el le spun sa puna mana mai intai pe un macbook si pe urma sa vada care e mai bun .

 • Marius V

  Si fiabilitatea? Stabilitatea?

 • Gabriel

  Si pe langa asta vorbim de un overclock. Test invalid; articol de 2 lei.

 • Srb Srb

  Irelevant. Ryzen este hardware proaspat fata de xeon se compara aplicatii speciale pt windows inloc de fiecare pe platforma pt care este optimizat in acest caz opencl.

 • Srb Srb

  Oameni ce fac teste fara creier

 • marcel

  Hai sa nu exageram si sa nu confundam frumusetea cu performanta ….. produsele apple nu inseamna perfomanta .. ci un intreg pachet …..asta iubeste lumea la apple ….. dar ca si performanta sunt o gramada de pc uri cu windows ce bat produsele apple in performanța

 • V.P

  Multi care au pus mana pe un macbook au fugit in secunda doi , pretul nejustificat de mare si sistemul de operare care e total pe dos te face sa te indrepti spre Windows .

 • EMP83

  Aha, eu am Macbook și sta în dulap. Îl folosesc foarte rar pentru ca nu-mi place Mac os. Nu spun ca u este bun ci ca nu-mi place. Legat de acest articol ma umflă râsul când vad modul vostru de gândire și ce răspunsuri dați.

 • Codryn

  Nici articolul nu este de 2 lei si nici testul. In ziua de azi orice maimuta stie sa intre in bios si poate efectua un oc-stabil in maxim 2-3 minute. Pentru diferenta asta de pret cred ca se merita oc-ul. Cand am avut Intel CPU 2600k, procesor cu frecventa turbo la 3.8 GHz l-am oc in 5GHz si am stat cu el din 2011 pana acum cand am trecut la 7700k unde l-am dus tot la 5GHz. OC-ul acela m-a scutit la buzunar cateva mii de euro pentru trecerea la platforme mai noi in fiecare an.

 • EMP83

  Primul test este făcut fără overclock și matura pe jos cu mac pro.

 • paladine

  nu imi pare ceva nou, cam dupa 2012 orice PC facut la %70 din pretul unui MAC il va bate si chiar foarte rau.

 • BurN®

  Configurația respectiva a avut “noroc” cu acel gtx 1080 dacă era o placa grafica de la AMD nu mai făceau acest video:)) e clar