Mac Pro este umilit de in performante de un PC de 4 ori mai ieftin

Mac Pro este cel mai puternic tip de calculator produs de catre compania Apple, cei din Cupertino vanzand configuratii care ajung sa coste mii de dolari si sunt dedicate celor care fac procesare foto/video. In clipul video de mai jos puteti vedea o comparatie intre un Mac Pro ce are un procesor Intel cu 8 nuclee tactat la 3 GHz, are 64 GB RAM si cost 5600 de dolari, calculatorul avand un procesor AMD Ryzen 1700 cu 8 nuclee si 16 GB RAM, el costand 1600 dolari.

Desi Mac Pro-ul celor de la Apple este de aproape 4 ori mai scump decat calculatorul cu procesor AMD Ryzen, performantele celui din urma sunt de 2 ori mai bune, cu un overclock. Diferenta pune intr-o situatie umilitoare produsul celor de la Apple, cel putin pentru procesarea pozelor in Photoshop, iar asta dezvaluie faptul ca Apple vinde scump, dar nu neaparat si bine.

Practic, situatia aceasta este cunoscuta de multa lume, Mac-urile fiind versiuni mult mai scumpe ale unor calculatoare obisnuite, diferenta fiind facuta de brand si eventual de forma in care sunt asezate componentele in carcasa.