Vanzarile de Mac-uri au crescut in T1 2017

Desi un studiu recent dezvaluia faptul ca popularitatea Mac-urilor a scazut dramatic in ultimele luni, cei de la IDC afirma ca vanzarile ar fi crescut in T1 2017 fata de T1 2016. In tabelul de mai jos puteti vedea ca vanzarile de Mac-uri s-ar fi ridicat la 4.2 milioane de unitati in T1 2017, fata de 4 milioane de unitati in aceeasi perioada a anului trecut, cota de piata crescand cu 0.3% in consecinta.

Vorbim despre o crestere infima in vanzarile de Mac-uri intr-un an de zile, compania Apple reusind doar sa ramana constanta in loc sa inregistreze cresteri substantiale ale vanzarilor. Totusi, aceasta crestere mica ii asigura din nou companiei Apple locul 5 in topul vanzatorilor de PC-uri la nivel global, altfel cei de la Acer ar fi furat aceasta pozitie, vanzand cu doar 27.000 de unitati mai putin decat compania Apple.

Desi vanzarile de PC-uri au scazut in T1 2017 fata de T1 2016 cu 1.6 milioane de unitait, majoritatea producatorilor din top 6 au inregistrat cresteri ale vanzarilor globale. Dintre toti, cei de la HP au inregistrat cea mai mare crestere, de 800.000 de unitati, avand un total de 12.1 milioane de unitati, cu doar 160.000 de unitati mai putin decat Lenovo, compania aflata pe pozitia 1.

Cei de la Apple se afla de cativa ani de zile pe pozitia a 5-a in topul vanzatorilor de PC-uri la nivel global si nu pare probabil ca ei sa paraseasca aceasta pozitie pre acurand. Realitatea este ca Mac-urile sunt scumpe si disponibile in mai putine versiuni decat produsele concurente, asa ca doar anumite tipuri de clienti isi fac curaj si le cumpara.

“The top three vendors — Lenovo, HP and Dell — will battle for the large-enterprise segment. The market has extremely limited opportunities for vendors below the top three, with the exception of Apple, which has a solid customer base in specific verticals.”

vanzari mac t1 2017