Apple vrea sa cumpere o divizie a companiei Toshiba

Apple vrea sa cumpere divizia companiei Toshiba care produce memorii NAND pentru terminale mobile si alte tipuri de produse electronice, ea fiind disponibila pentru vanzare. Diverse zvonuri au anuntat pana acum ca o varietate de companii sunt interesate sa cumpere aceasta divizie, insa ea are o valoare de 18 miliarde de dolari, deci nu chiar orice companie si-o permite.

Apple are resurse vaste pentru a cumpara companii si ar putea plati peste 18 miliarde de dolari, insa cei de la Foxconn ar fi facut deja o oferta de 27 de miliarde de dolari pentru aceasta divizie. Se speculeaza ca Apple ar fi implicata in oferta, dar autoritatile japoneze n-ar prea vrea ca aceasta divizie sa fie vanduta catre o companie din China, acolo fiind majoritatea fabricilor Foxconn.

Ca solutie pentru aceasta problema, cei de la Apple ar dori sa cumpere doar o parte din divizia Toshiba care produce memorii NAND, Toshiba urmand a isi pastra o alta parte din actiuni. Impreuna, Apple si Toshiba ar ramane actionari majoritari ai acelei divizii, iar asa guvernul nu si-ar face griij ca o companie nedorita ar putea avea acces la tehnologiile dezvoltate de catre cei de la Toshiba.

Ce se va intampla in final este greu de spus, dar daca Apple v areusi sa cumpere o parte din Toshiba, ar putea obtine costuri mai mici pentur memoriile NAND folosite in toate iDevice-urile. Deocamdata cei de la Toshiba analizeaza ofertele facute pana acum, asa ca ramane de vazut ce vor decide si ce companie va fi aleasa pentru a cumpara actiunile disponibile pentru vanzare.

“Apple is moving to buy struggling Japanese conglomerate Toshiba’s chip business. The US firm is willing to spend billions of dollars to obtain a substantial stake. Its aim is to secure a stable supply of memory chips for its iPhones. Apple would have Toshiba keep some shares so the Japanese and US firms combined, will have a majority stake.”

apple cumpara actiuni toshiba