Samsung Galaxy S8 – iata cat de sigure sunt bateriile

Samsung Galaxy S8 un nou tip de baterii implementate de catre compania Samsung, aceasta promitand ca va folosi noi componente care nu vor avea problemele celor folosite in Samsung Galaxy Note 7. Acest lucru este pe deplin dovedit in clipul video de mai jos, bateria unui Samsung Galaxy S8 refuzand sa explodeze cand terminalul este taiat in jumatate folosind o unealta pe masura.

Daca in mod normal o baterie a unui telefon mobil ar trebui sa scoata scantei si fum cand este strapunsa, cea din Samsung Galaxy S8 se dovedeste a fi mult mai sigura, cel putin in acest clip. Desi bateria din Samsung Galaxy S8 incepe sa elimine lichid si se umfla, ea nu scoate vreo scanteie si nici fumul puternic pe care bateriile din Samsung Galaxy Note 7 il scoteau cand explodau.

Acest test demonstreaza faptul ca Samsung Galaxy S8 are baterii mult mai sigure decat cele implementate in vechile modele de smartphone-uri produse de catre compania Samsung. In aceasta idee, utilizatorii de terminale Samsung Galaxy S8 vor putea sta linistiti deoarece e posibil ca bateriile sa fie atat de sigure incat ele sa nu poata exploda aproape indiferent ce li s-ar face.

Saptamana trecuta am vazut si un Samsung Galaxy S8 pus la fiert impreuna cu un iPhone 7 Plus fara ca bateria sa ia foc, asa ca este destul de clar ca Samsung s-a tinut de promisiune. In aceasta idee, va fi interesant de vazut daca va exista cineva care sa poata genera in vreun fel, sau altul, vreo explozie pentru bateria din Samsung Galaxy S8.

22 COMENTARII

  1. Alea sunt doar teste in realitate cine sta sa facă lucrul ăla ai deschis jocul și te joci nu stai sa iei toate aplicațiile la rând și observ ca la iPhone 7 10.3 parca începe sa se reîncarce aplicația parca nu mai e ca înainte la fel de rapid a mai patit cineva asta

  2. As zice ca e chiar ceva revolutionar – e prima baterie de smartphone care nu ia foc (explodeaza) cand este distrusa mecanic sau scurt-circuitata.
    Cred ca e vorba de noi tehnologii in procesul de fabricatie .
    Apple are mult de recuperat pentru iPhone 8.

  3. Care e optimizarea ? Ca are mai multa memorie libera din start, pentru ca are mai putine procese ,functii si servicii care ruleaza in background ?
    Pai iPhone probabil ca nu are nici un sfert din functiile si procesele unui S8. Doar Google Play ruleaza 20-30 procese in background si sunt sute altele .
    De cand exista iPhone si iOS se tot vorbeste de optimizare , chiar daca pana la iOS 4, nici macar nu erau in stare de multi-tasking . Pe cum Apple a adugat cateva functii , iOS a avut nevoie de mai multa memorie . Si tot sunt in urma mult la ce sunt in stare sa ruleze.
    Daca ar fi sa gandim corect , un Android sau in special cel al lui Samsung , face si manageriaza mult mai mult decat iOS si iPhone.
    Eu zic ca S8 se descurca grozav, la cate lucruri ruleaza in parallel si in fata iPhone care nu ruleaza nici un sfert si in fata Androidului “pur” 3T, care ruleaza cam jumatate .
    Daca Samsung ar avea SO-ul propriu si ar renunta la tot bloat-ul lui Google, sunt convins ca s-ar descurca si mai bine .
    Dar probabil ca sunt destui care folosesc serviciile Google , asa ca trebuiesc oferite servicii si functii clientilor .

  4. Eu sunt utilizator de telefon mobil si pe mine mă interesează cum face telefonul sarcinile pe care i le dau EU, mă interesează să pornească aplicațiile de care am EU nevoie si sa le țină în memorie la dispoziția mea, nu mă interesează că Google Play rulează “20-30 de procese”.
    Vezi tu, sistemul trebuie să lucreze astfel încât EU – utilizatorul – să am prioritate, nu procesele din spate (pe acelea n-are decât să le facă în spate, cât timp țin telefonul în buzunar).
    Cam asta înseamnă optimizare.

  5. Tu esti obisnuit doar cu ce iti da Apple , poate altii vor mai mult . Eu de exemplu eu vreau Smart Stay , scrolling cu privirea si multe altele . Nu ma intereseaza sa incarc un joc la rezolutie redusa cu 5 secunde mai repede . Sunt multumit ca un S7 sau in S8 incarca restul aplicatiilor cel putin la fel de repede ca un iPhone , daca nu chiar mai repede in cazul lui S8.
    Am display mult mai bun , am satisfactie vizuala mult mai mare, am camera mai buna si am acces la mult mai multe functii si servicii decat pe un iPhone si chiar un multitasking mai bun. Toate astea necesita memorie.
    Tu ramai cu satisfactia ca Subway Surfer se incarca mai repede.

  6. Il intereseaza ca de aia si-a luat S8 . Doar ca ii place sa trolleze si sa-i enerveze pe ceilalti prin stupiditatile pe care le posteaza . Oricum de cand activeaza pe aici a evoluat , s-a documentat mult s-a mai instruit , mai e in stare sa argumenteze cate ceva , chiar daca o face in sensul negativ . Acum cateva luni nu avea habar ce e un DAC si ce face el .

  7. Prietene, Apple îmi dă posibilitatea să iau eu absolut tot ce am nevoie să am pe un telefon mobil, să fac totul repede și să îmi văd apoi de viață, pentru că eu nu trăiesc ca să stau cu telefonul în brațe și să mă rog de el să termine cele 20-30 de procese ca să pot face și eu un apel video.
    Eu nu ți-am zis să folosești alt telefon, ți-am spus doar de ce cred eu că Android este proiectat greșit și de ce nu există scuze pentru asta.
    N-ai decât să faci scroll cu ochii până când îți ies din orbite, așteptând un timp de 5 ori mai mare decât o fac eu ca să imporți un filmuleț 4k, ce-mi pasă mie!

  8. vrei sa faci maraton cu telefonul ?? va cumparati acelasi telefon de trei ani incoace doar ca intr-un maraton de deschidere a aplicatiilor iphone deschide mai repede ?? daca in utilizarea de zi cu zi telefonul meu simt ca este destul de rapid, nu-mi trebuie etalon ca sa vad daca este mai slab sau puternic, pur si simplu imi place si sunt multumit de experienta care o am cu el. . . . eu nu-mi cumpar un telefon dupa principiile astea, si cred ca multi cu capul pe umeri fac asta. . . . Samsung are design schimbat la fiecare an, functii si inovatii noi, sistem de operare aproape impecabil fara lag in care pot face ce vreau la fel ca un pc, pe cand in ios nu pot face asta. . . .sunt destui snobi pe aici care isi cumpara un iphone 7 doar ca sa foloseasca whatsapp si facebook

  9. Tii neaparat sa demonstrezi cat esti de limitat. Unde ai vazut tu timpi de incarcare de 5 ori mai mari ? Unde ai vazut tu ca un telefon cu Android asteapta sa termine procesele Google Play, ca sa faca alt task ?
    Prietene, ramai in gradina Apple , pt ca e clar ca nu esti in stare sa folosesti ceva mai complex.
    Nu reusesti sa intelegi ca toate procesele care ruleaza in background inseamana functii disponibile imediat , pe care in marea lor majoritate nu le gasesti pe iPhone ?
    Nu mai sunt la current , dar in iPhone e in stare acum sa faca in download in paralel cu alte task-uri sau sa faca refresh la tab-urile din browser , ca pe la iPhone 6 nu era in stare nici sa tina cateva tab-uri deschise. Atunci nu era optimizat iOS , ca de prin 2009-2010 tot povestea cu optimizarea o aud ?
    Arata-mi un test professional facut unde un iPhone deschide majoritatea aplicatiilor mai repede decat un S7 sau S8 – nu testele astea de doi bani de pe youtube , care sunt special concepute sa umple memoria unui android , ca sa mai inchida din aplicatii .
    Crezi ca in viata reala, asa se peterec lucrurile ? Sistemul de operare oricum o sa inchida din aplicatii si in cazul Android si in cazul iOS, asa cum decide el , si nimeni nu deschide 50 de aplicatii si neaparat jocurile alea stupide la rezolutie redusa una dupa alta si repetat a doua oara, ca sa sesizezi vreo diferenta.
    Chiar vad ca nu reusesti sa intelegi lucrurile astea.

  10. Ia vezi tu în cât timp termină iPhone partea de video 4k si în cât timp o termină S8.

    Nu știu ce rulează S8 mai mult decât iPhone, însă eu am văzut că toate aplicațiile din spate au fost închise înainte de acest test, iar cel care a avut probleme în a rula mai multe procese în același timp a fost tot S8, reîncărcând unele dintre ele.

    Chiar ieri discutam pe subiectul ,,funcții în plus”; poate știi tu să ne spui ce funcții (funcții, nu modalități de a face lucruri) are Android și nu are iOS, pentru că alți utilizatori de Android n-au știut să o facă.

    Eu nu trebuie să îți arăt ție nimic; suntem pe secțiunea de comentarii si comentam ceea ce știm, iar în acest moment știm că, dacă luăm un S8 si un iP 7, facem lucrurile, necesare să fie făcute pe un smartphone, mai repede și mai bine pe produsul Apple; restul este dialog mut.

  11. Când vine vorba de soft americanii sunt și au fost nr. 1 (Apple, Microsoft, Google), restul lucrează pentru ei 🙂

  12. Aha brusc editarea clipurilor 4k pe un telefon a devenit un lucru esențial pentru fanii apple, acum toata ziua editeaza clipuri 4k pe telefon.
    Eu vad ca S8 s-a tinut foarte bine, randatea aia l-a omorât si la fel s-a intamplat si cu celelalte telefoane Android, băiatul a ales bine aplicația aia pana la urmă. Acum daca vb. de putere totala de procesare S8 nu sta rau deloc deci aplicația aia sigur nu se folosește de toate resursele disponibile pe S8 si sigur nu se intelege bine cu sistemul de operare. Nu este ca si Handbrake in Windows care este o aplicație open, bine optimizata si care lejer poate fi folosita pentru a determina diferențe cand vine vorba de puterea de procesare a diferite procesoare x86.

    Apoi Android este un sistem de operare deschis care le permite utilizatorilor sa își impună propriile preferințe, nu este ca o cusca.
    Pentru mine si majoritatea utlizatorilor este superior filozofiei Apple de a dicta ei ce sa imi placa, ce sa folosesc si cum sa folosesc.
    Daca vb. de multitasking Android chiar are functii in plus, de la utilizarea concomitenta a 2 programe pe acelasi ecran la posibilitatea de a trece imediat de la prima la a doua aplicație printr-o apasare rapida, de doua ori a butonului de multitasking.
    Apoi pe android poti sa acorzi aplicațiilor care au nevoie drepturi care trec peste limitele impuse de Sistemul de operare. Aplicațiile in general pe Android comunica(data share) mult mai ușor, cu foarte putine limitari. Pe ios chestia asta merge doar cu unele aplicații stoc. Si asta este un lucru chiar esențial pentru oricine este conștient de el.

  13. Da ma ipocrizia este la ea a acasa, bina ca utizarea a doua programe in acelasi timp pe ecran este o prostie dar editarea clipurilor 4k pe telefoane nu este si o mentionezi in fiecare comentariu drept un avantaj.
    Si fara suparare dar tu nu intelegi ce este multitaskingul. Multiwindow adică posibilitatea de a rula doua aplicatii in același timp pe ecran este multitasking tu vorbesti despre trecerea de la o aplicație la alta dar efectiv ele nu rulează in acelasi timp. Invata diferența.

    Nu exista nici o problema de securitate cu privire la comunicarea intre aplicatii de Android. Nici nu stii despre ce vb. Si pe ios poti sa faci acelasi lucru doar ca nu la fel de usor adica de cele mai multe ori trebuie sa deschizi fișierul din aplicatia cu care il editezi cand pe Android nu este nevoie sa faci asta.

    Și ca sa iti raspund la ultima întrebare, din experienta mea cu multe telefoane si 3 sisteme de operare mobile, Android este sistemul care lucreaza cel mai bine pentru utilizatori, un sistem open flexibil, bine optimizat care nu imi crează senzația care o crează ios: “oare pot sa fac chestia aia”, “oare merge așa ceva pe telefonul asta” etc.