Prima Pagina Apple Apple testeaza in mod oficial masini autonome

Apple testeaza in mod oficial masini autonome

Contrazicand toate zvonurile care ziceau ca Apple a renuntat la dezvoltarea unei masini autonome, sau a unui software pentru ghidaj autonom, autoritatile din SUA confirma interesul celor din Cupertino. Conform autoritatilor din SUA, cei de la Apple au cerut si obtinut un permis care le permite sa testeze masini autonome in California, fiind in compania celor de la Google si a multor producatori de automobile.

30 de companii testeaza masini autonome in California in momentul de fata, iar intrarea celor de la Apple in randul companiilor care fac asta nu este absolut deloc o surpriza. Fie ca este vorba despre o masina autonoma in toata regula, sau despre un sistem de ghidaj autonom pentru masini, compania Apple are toate aprobarile necesare pentru a face acest lucru, cel putin in California.

Foarte multe companii testeaza masini autonome, sau software de ghidaj autonom in California, iar compania Apple a anuntat anul trecut autoritatile ca inteligenta artificiala poate juca un rol major aici. Acum se pare ca aflam si care sunt planurile reale ale celor din Cupertino, ei implicandu-se activ in dezvoltarea masinilor autonome, sau a software-ului care sa le ajute sa mearga singure pe strazi.

Zvonuri aparute din 2015 incoace sugereaza faptul ca Apple are peste 1000 de ingineri care dezvolta o masina autonoma, sau software de ghidaj autonom, in diverse cladiri de birouri inchiriate de Apple. Daca Apple va lansa o masina autonoma, sau un software de ghidaj autonom ramane de vazut, insa este foarte clar ca exista interes foarte mare pentru a lansa produse in acest segment de piata.

apple testare masini autonome

 • Viorel Predatorul

  Mașinile cui le testează? 🙂

 • Srb Srb

  Cred totusi ca este vorba de softul lor pt masinile autonome

 • gelu

  Tocmai ca zvonurile erau ca Apple renunta la dezvoltarea unei masini proprii si se concentreaza doar pe dezvoltarea sistemului de ghidaj autonom, ceea ce pare sa se adevereasca.
  Nimic nou pe frontul de vest . Sa vedem daca vor reusi sa faca ceva mai mult decat toti ceilalti.
  Oricum , nu prea vad cum se vor impune “independentii” care fac astfel de sisteme , din moment ce toti producatorii de masini, isi fac sistemele proprii care sunt mult mai adanc integrate cu sistemele masinii.
  Apple nu va obtine niciodata acces la sistemele software ale producatorilor auto, asa cum nici ei nu permit accesul si manipularea iOS sau OSX.
  In mod sigur asta este si principalul motiv pentru care toti marii producatori au refuzat sa colaboreze cu ei.

 • RaduD

  Bătălia in sectorul auto se da acum in zona asta, vezi dezvoltarea fabuloasa de la Tesla și nu numai. Apple nu putea sa lipsească din filmul asta…!🚗

 • Olimpiu

  Au facut-o cu 2 ani inainte, ca inregistrarile de voce pt. Siri 🙂