Samsung Galaxy S8 Plus review – cel mai bun smartphone Android

Samsung Galaxy S8 Plus review va explica in detaliu de ce acesta este cel mai bun smartphone Android disponibil in momentul de fata pe piata.

Samsung Galaxy S8 Plus, cel mai dorit smartphone Samsung al momentului, mi-a fost oferit acum 2 saptamani prin programul Orange Smartphone Tester iar astazi va impartasesc impresiile mele finale. In aceasta perioada am avut ocazia de a folosi Samsung Galaxy S8 Plus pentru orice va ganditi sa faceti in mod obisnuit cu un smartphone, iar acest review prezinta un sumar al experientei complete.

Desi iDevice.ro este dedicat in principal noutatilor din lumea Apple, Samsung Galaxy S8 Plus este un smartphone de la care cei din Cupertino pot invata multe, unele dintre noutatile sale urmand a se regasi cel mai probabil si in iPhone 8.

Design impresionant si ecran “infinit” de uimitor

Samsung Galaxy S8 Plus review

Dupa cum v-am spus si in articolele anterioare in care v-am vorbit despre Samsung Galaxy S8 Plus, noul produs al companiei Samsung are un design cu adevarat impresionant. Vorbim despre un ecran Super AMOLED cu diagonala de 6.2 inch care acopera aproape intregul panou frontal, creand un design care te opreste in loc pentru a-l admira, indiferent unde te-ai afla.

Ecranul se intinde din marginea superioara pana in cea inferioara a panoului frontal si inconjoara marginile laterale, generand impresia unui ecran “infinit”, asa cum il numeste si Samsung. Ecranul si carcasa sunt imbinate perfect de o structura metalica ce genereaza un design fara cusur, versiunea jet black fiind la fel de frumoasa precum cea a iPhone, cu un foarte mare plus multumita ecranului de dimensiune mult mai mare.

Samsung Galaxy S8 comparatie ecran iPhone 7 Plus

Carcasa din sticla a Samsung Galaxy S8 Plus este fragila si la un contact puternic cu o suprafata dura se va crapa, insa un design premium impune si compromisuri. Ramanand la ele, Samsung Galaxy S8 Plus are si un cititor de amprente integrat in carcasa, langa camera principala, o decizie proasta din punctul meu de vedere, dar despre asta voi vorbi in sectiunea dedicata acestei componente.

Ecranul Samsung Galaxy S8 Plus este cel mai bun implementat vreodata intr-un smartphone, conform expertilor, el avand o rezolutie neobisnuita de 2960 x 1440 pixeli, cu o rata de aspect de 2:1. La un ecran cu diagonala de 6.2 inch si o rezolutie atat de mare avem peste 529 de pixeli per inch, toate imaginile afisate fiind extrem de clare, dar si de vibrante multumita tehnologiei OLED folosite.

Samsung Galaxy S8 rezolutie ecran

In mod standard, ecranul Samsung Galaxy S8 Plus functioneaza la rezolutia de 2220 x 1080 pixeli, deci foarte apropiata de cea a iPhone 7 Plus, insa utilizatorii pot seta orice rezolutie doresc. Cresterea rezolutiei ecranului Samsung Galaxy S8 Plus nu va avea vreun impact asupra modului in care sunt afisate aplicatiile, dar performantele vor fi usor reduse, asa cum este si de asteptat.

Lasand acestea la o parte, ecranul Samsung Galaxy S8 Plus afiseaza cele mai multe culori dintre toate ecranele pentru smartphone-uri si are cea mai mare luminozitate. Samsung Galaxy S8 Plus afiseaza si cele mai clare imagini, compania oferindu-i inclusiv functia Always On Display pentru a afisa notificari si ora atunci cand este blocat, fara a consuma multa energie.

Per total, Samsung Galaxy S8 Plus are un ecran uimitor care face design-ul si mai atractiv.

Noul buton Home virtual

samsung galaxy s8 impresii 3

Noul ecran al Samsung Galaxy S8 Plus vine la “pachet” si cu un buton Home virtual, acesta avand dimensiuni cu mult reduse fata de cel din modelele anterioare. Samsung Galaxy S8 Plus are o portiune mica a ecranului dedicata butonului Home, a celui pentru a reveni la meniul anterior si a celui pentru a actiona un meniu de setari pentru aplicatii, sau a vedea aplicatiile deschise in fundal.

Noul buton Home virtual al Samsung Galaxy S8 Plus are si un sistem de vibratii incorporat, astfel ca in momentul in care il apasati veti avea impresia ca apasati pe un buton normal. In realitate apasam direct pe ecranul Samsung Galaxy S8 Plus pentru a actiona functiile butonului Home, dar multumita vibratiilor directionate in acea zona, avem impresia ca apasa un buton normal si nu o bucata de sticla.

Butonul Home virtual din Samsung Galaxy S8 Plus este similar cu cel al iPhone 7 Plus, si are senzori de presiune, deci “simte” cat de tare apasam, dar nu ofera functii noi, ci doar se activeaza la apasare si genereaza vibratii. Butonul Home virtual al Samsung Galaxy S8 Plus poate fi controlat din ecranul de blocare si apare in orice aplicatie deschisa, deci avem acces la el indiferent de situatie.

Performantele bune, dar nu tot timpul peste iPhone

Samsung Galaxy S8 Plus vandut in Europa beneficiaza de un chip Exynos 8895 in care se regaseste un procesor cu 8 nuclee, 4 x 2.3 GHz si 4 x 1.7 GHz, inca 4 GB RAM fiind deasemenea disponibili. Samsung Galaxy S8 Plus este vandut inclusiv in versiuni care au chip Snapdragon 835, in alte zone de pe planeta, in China si Coreea de Sud terminalele avand si 6 GB RAM, dar aceste versiuni nu vor fi vandute in Europa de catre Samsung.

Cei de la Samsung s-au grabit sa ofere cele mai noi tehnologii pentru procesorul Samsung Galaxy S8 Plus, insa asta nu il ajuta sa detroneze iPhone 7 Plus de pe primul loc in topul celor mai performante smartphone-uri in chiar toate testele. Desi in unele teste sintetice Samsung Galaxy S8 Plus este cu pana la 15% mai rapid decat iPhone 7 Plus, in altele este mai incet, in mod surprinzator.

Samsung Galaxy S8 Plus performante geekbench

Problema este ca in testele reale Samsung Galaxy S8 Plus este in cele mai multe cazuri mai incet decat iPhone 7 Plus in pornire si uneori in deschiderea aplicatiilor standard. In deschiderea jocurilor Samsung Galaxy S8 Plus este mai incet decat iPhone 7 Plus in majoritatea situatiilor, avand aplicatii native pe care le deschide mai rapid decat smartphone-ul Apple, dar per total nu castiga in fata lui.

Samsung Galaxy S8 Plus este mai slab decat iPhone 7 Plus si in testele sintetice pentru placa grafica, dar este mai rapid decat celelalte smartphone-uri Android disponibile pe piata. In momentul de fata Samsung Galaxy S8 Plus este cel mai rapid smartphone Android din lume si este secund terminalului iPhone 7 Plus, insa numai din anumite privinte, diferentele fiind totusi insesizabile in utilizarea zilnica.

Samsung Galaxy S8 Plus moduri performanta

Partea interesanta la Samsung Galaxy S8 Plus sunt cele doua moduri de utilizare dedicate jocurilor si performantelor ridicate. Cel dedicat jocurilor are menirea de a aloca toate resursele Samsung Galaxy S8 Plus pentru a avea o experienta cat mai buna in jocuri, in timp ce modul dedicat performantelor inalte are menirea de a creste performantele in folosirea obisnuita.

Modul dedicat performantelor inalte scade autonomia Samsung Galaxy S8 Plus, insa ofera un spor de 5% in testele sintetice, crescand diferenta fata de iPhone 7 Plus in ele. In restul utilizarii obisnuite nu exista totusi diferente care sa ma faca sa-mi schimb parerea fata de ceea ce am spus deja mai sus in legatura cu Samsung Galaxy S8 Plus.

Bixby – cu potential, dar deocamdata neterminat

Samsung Galaxy S8 Bixby Hello

Bixby este denumirea asistentului personal pe care compania Samsung s-a gandit sa-l ofere impreuna cu Samsung Galaxy S8 Plus, insa el nu este deocamdata 100% pregatit pentru lansare. In versiunea actuala avem Hello Bixby, un hub de informatii pentru Samsung Galaxy S8 Plus care ne ofera posibilitatea de a vedea detalii privind remindere, intrari din calendar, stiri zilnice, notificari, informatii privind rute de transport si altele asemenea.

Separat, Bixby este integrat in aplicatia Camera prin functia Bixby Vision, aceasta permitand identificarea de obiecte din lumea inconjuratoare folosind Samsung Galaxy S8 Plus. Utilizand aceasta functie am fost placut impresionat de rapiditatea si exactitatea cu care se recunoaste orice este pus in fata camerei, Bixby Vision fiind o functie extrem de utila pentru Samsung Galaxy S8 Plus.

Samsung Galaxy S8 Bixby Vision

Din pacate, deocamdata, Bixby nu permite controlarea Samsung Galaxy S8 Plus folosind comenzi vocale, insa in viitor o va face in doar cateva limbi de pe glob, terminalul avand si un buton dedicat pentru activarea asistentului. Nu stiu cat de util va poate fi Bixby in Romania, separat de hub-ul de informatii si recunoasterea obiectelor, insa fara a si limba engleza nu-l veti putea folosi la adevarata valoare pe Samsung Galaxy S8 Plus.

Camera ramane cea mai buna dintre toate

samsung galaxy s8 impresii 1

Cu Samsung Galaxy S8 Plus cei de la Samsung confirma faptul ca au iesit din “razboiul megapixelilor” si continua sa ofere tot o camera de 12 megapixeli precum in modelul anterior. Samsung Galaxy S8 Plus are o camera de 12 megapixeli cu deschidere f/1.7, unghi de 26mm, dimensiune senzor 1/2.5″, dimensiune pixel 1.4µm caracteristicile fiind identice cu cele ale camerei din Samsung Galaxy S7 Edge.

Camera principala a Samsung Galaxy S8 Plus are integrat un stabilizator optic de imagine, are focalizare automata in multiple faze si poate inregistra clipuri video 4K la 30 de cadre pe secunda, plus inregistrare HDR la rezolutia 1080p. Practic, Samsung a inteles ca are o camera principala excelenta in Samsung Galaxy S7 Edge, ea fiind laudata de catre experti, iar Samsung Galaxy S8 Plus beneficiaza de acelasi lucru.

Camera Samsung Galaxy S7 Edge este cea mai buna implementata vreodata intr-un smartphone, conform expertilor, deci Samsung Galaxy S8 Plus se bucura de exact acelasi lucru. Puteti vedea si din pozele acestui articol ca vorbim despre o camera care reuseste sa surprinda totul cat se poate de aproape de realizate, cu putin zgomot, cu luminozitate buna si culori cat se poate de naturale.

N-am ce sa va spun despre camera Samsung Galaxy S8 Plus decat ca este mai buna decat cea a iPhone 7 Plus, dar asta n-ar trebui sa va uimeasca, avand in vedere ca Apple a cam ramas in urma Samsung de ceva vreme. Samsung Galaxy S8 Plus are o camera excelenta pentru a face orice fel de poze, iar aplicatia camera beneficiaza de o serie de noutati menite sa imbunatateasca experienta.

Cei de la Samsung au implementat in aplicatia Camera din Samsung Galaxy S8 Plus foarte multe filtre care pot fi aplicate in timp ce facem poze sau clipuri video, exact precum in aplicatiile retelelor de socializare. Mai mult decat atat, aplicatia Camera din Samsung Galaxy S8 Plus ne permite sa avem un control foarte fin asupra setarilor de inregistrare, deci putem controla expunerea, luminozitatea, balanta de alb, tonalitatea culorilor si multe altele.

Samsung Galaxy S8 Plus beneficiaza si de o functie similara celei Portret din iPhone 7 Plus, permitand folosirea unei focalizari selective pentru inregistrarea pozelor. Practic, putem focaliza persoanele apropiate de noi, cele aflate la distanta, sau putem face focalizare panoramica pe Samsung Galaxy S8 Plus, totul pentru a inregistra poze cat mai bune cu terminalele.

Trecand la camera frontala a Samsung Galaxy S8 Plus, aceasta are acum 8 megapixeli si deschidere f/1.7, auto HDR fiind deasemenea disponibil pentru utilizatori. Mai mult decat atat, aplicatia Camera a fost optimizata pentru selfie-uri, astfel ca ea poate face procesare multi-cadru si poate urmari pozitia fetei, astfel incat imaginile inregistrate cu Samsung Galaxy S8 Plus sa fie cat mai naturale.

Recunoasterea faciala, scanarea irisului si noul cititor de amprente

samsung galaxy s8 cititor amprente

Samsung Galaxy S8 Plus are, dupa cum prea bine stiti, cititorul de amprente plasat langa camera principala, direct in carcasa, iar asta pentru ca nu mai exista un buton Home fizic in panoul frontal. Va spun din start ca experienta de a va scana amprenta in aceasta pozitie ofera o experienta foarte proasta, iar in majoritatea cazurilor veti atinge camera Samsung Galaxy S8 Plus in locul cititorului de amprente.

Compromisul celor de la Samsung din acest punct de vedere este unul cat se poate de logic, insa trebuie sa recunosc faptul ca scanarea amprentelor pe Samsung Galaxy S8 Plus este dificila. Pozitionarea mainii nu este naturala, iar desi in timp probabil te vei obisnui cu gasirea locatiei, n-as putea recomanda ca vreun producator de smartphone-uri sa ia o decizie similara.

Iris scannerul din Samsung Galaxy S8 Plus este la fel de exact precum cititorul de amprente, el putand fi utilizat tot pentru securizarea dispozitivului sau autorizarea platilor mobile. Deblocarea se face mai greu cu iris scannerul decat cu tititorul de amprente sau recunoasterea faciala din Samsung Galaxy S8 Plus, iar asta pentru ca trebuie sa parcurgi mai multi pasi pentru a-l activa.

samsung galaxy s8 plus recunoastere faciala

Recunoasterea faciala a Samsung Galaxy S8 Plus este cea mai simpla metoda de a debloca Samsung Galaxy S8 Plus si a securiza partial terminalul, deblocarea prin aceasta metoda fiind si cea mai rapida. Problema cu recunoasterea faciala din Samsung Galaxy S8 Plus este ca ea poate fi pacalita chiar si cu o poza a detinatorului terminalului, deci nu poate fi folosita pentru autorizarea platilor mobile.

Bateria – mai sigura, dar la fel de longeviva

Samsung Galaxy S8 Plus are o baterie de 3500 mAh, exact precum predecesorul sau, iar asta ii asigura cel putin o zi de utilizare in conditii normale. Spre deosebire de terminalele lansate in trecut, Samsung Galaxy S8 Plus are o baterie mult mai sigura care nu ia foc desi este strapunsa si care nu explodeaza daca este supusa la temperaturi foarte ridicate.

Diverse teste de autonomie au dezvaluit faptul ca Samsung Galaxy S8 Plus are o autonomie mult mai mica decat iPhone 7 Plus, cu pana la 2 ore de utilizare. Fata de Samsung Galaxy S7 Edge autonomia este prezentata ca fiind cu pana la o ora de utilizare mai mica, insa in realitate diferentele sunt mai mici decat in testele sintetice facute pe Samsung Galaxy S8 Plus cu diverse aplicatii.

Samsung Galaxy S8 Plus baterie energie

Folosind Samsung Galaxy S8 Plus in aceasta perioada am observat ca autonomia bateriei este intr-adevar mai mica decat cea a iPhone 7 Plus. In ciuda acestui lucru, veti putea folosi Samsung Galaxy S8 Plus pentru macar o zi de lucru, sau 6.5 – 7.5 ore de utilizare normala, incarcarea fiind necesara la 1.5 – 2 zile, in functie de modul in care va folositi smartphone-ul.

Daca utilizati multe aplicatii pe Samsung Galaxy S8 Plus si navigati mult pe internet, sau va jucati, atunci ar putea fi necesara incarcarea sa zilnica. Daca vorbiti mai mult la telefon si nu “stresati” componentele Samsung Galaxy S8 Plus cu alte task-uri complexe, atunci puteti obtine si pana la 2 zile de utilizare de la noul produs al coreenilor, asa ca totul depinde de ceea ce faceti cu el.

Trebuie din nou sa laud faptul ca Samsung Galaxy S8 Plus beneficiaza de incarcare rapida, care poate incarca intreaga baterie in putin peste o ora.

Conectivitate, Bluetooth 5, USB-C si castile AKG

Pe partea de conectivitate, Samsung Galaxy S8 Plus beneficiaza de Bluetooth 5, suport Wi-Fi a/b/g/n/ac dual-band, Wi-Fi direct, dar este si primul smartphone compatibil cu retelele 4G de pana la 1 Gbps. Despre conectivitatea 4G va spun ca ea este limitata de operator si zona in care va aflati, deci in Romania aveti sansa sa atingeti 300 Mbps pe Samsung Galaxy S8 Plus, dar e putin probabil.

Pe partea Wi-Fi, totul depinde de router si conexiunea de internet, deci puteti atinge viteze de pana la 600 – 700 Mbps pe Samsung Galaxy S8 Plus, dar numai daca aveti echipament pe masura. Din pacate n-am putut testa Bluetooth 5 neavand vreun echipament compatibil, asa ca asta ramane sa descoperiti singuri, daca veti putea cumpara vreun accesoriu compatibil cu acest standard al Samsung Galaxy S8 Plus.

Samsung Galaxy S8 casti AKG

Samsung Galaxy S8 Plus vine la pachet si cu o pereche de casti AKG produse de catre Harman Kardon, cumparati recent de catre compania Samsung. Facand o comparatie cu castile standard din iPhone, pot spune ca pe cele ale Samsung Galaxy S8 Plus veti avea o experienta mult mai buna de a asculta muzica, sau de a vedea clipuri video si filme.

Castile AKG redau sunetele mult mai clar, cu un “bas” mult mai natural si in general iti lasa impresia ca ai o perece de casti premium in urechi, desi vorbim totusi despre casti in-ear. Samsung Galaxy S8 Plus are si un port audio de 3.5mm, deci puteti conecta orice fel de casti doriti la terminal, asa ca nu trebuie sa va faceti griij din acest punct de vedere.

Inainte sa inchei va spun ca Samsung Galaxy S8 Plus are integrat si un port USB-C pentru incarcare si transfer de date, acesta fiind viitorul pentru terminalele mobile.

Concluzii

Din punctul meu de vedere, Samsung Galaxy S8 Plus este cel mai bun smartphone Android al momentului, iar a alege alt terminal in afara sa, desi aveti bani de el, reprezinta o optiune ilogica. Samsung Galaxy S8 Plus are cel mai frumos design dintre toate smartphone-urile Android, cele mai bune performante, ecranul cel mai bun si camera cea mai buna, asa ca nu exista discutie.

In comparatie cu iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S8 Plus castiga la capitolul design, camera, sau ecran, insa pierde in ceea ce priveste performantele desigur ca alegerea iOS vs Android ramane la atitudinea fiecaruia. A alege intre Samsung Galaxy S8 Plus si iPhone 7 Plus tine mai mult de a pune in balanta nu doar caracteristicile produsului in sine, ci si ceea ce ofera cele doua platforme, plus ce ofera Apple versus Samsung pe partea de suport pentru client.

Va recomand cu foarte mare caldura sa testati Samsung Galaxy S8 Plus in magazinele Orange in care este disponibil, iar daca sunteti interesati sa-l cumparati, ei bine, in magazinul Orange il gasiti la abonament, sau pret intreg.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Design
Ecran
Camera
Performante
Experienta de utilizare
Inovatii
Pret
Articolul precedentPaste Fericit!
Articolul următoriPad 4 este inlocuita gratuit cu iPad Air 2 de Apple
Cu o experienta de peste 10 ani in acoperirea in scris a celor mai importante evenimente din Romania si intreaga lume, sunt un pasionat de informatii, tehnologie, sport si calatorii. Sunt un cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.
samsung-galaxy-s8-plus-reviewSamsung Galaxy S8 Plus, cel mai dorit smartphone Samsung al momentului, mi-a fost oferit acum 2 saptamani prin programul Orange Smartphone Tester iar astazi va impartasesc impresiile mele finale. In aceasta perioada am avut ocazia de a folosi Samsung Galaxy S8 Plus pentru orice va...

91 COMENTARII

  1. Ce sa invete apple ?! Cand e foame de bani sa multumesti actionarii … Nu poate cucu asa ceva. Mai taie un buton , o mufa , pune difuzor chinezesc low quality pe mac la 2500€. FOAMEA !

  2. Degeaba va cufuriti , samsung cu s8 este peste orice telefon inventat si produs de catre apple . Sa vedem ce terminal scoate cuc …

  3. Aici nu se mai pune problema sgarceniei din partea Apple ! Sunt practic obligați ca in toamna sa scoată un telefon cu investiție masiva pentru a detrona s8 !
    Dacă nu fac acest lucru vor avea soarta companiei nokia!
    Eu personal fără doar și poate trec pe s8 dacă Apple nu scoate ceva mai bun ,sau măcar lafel de bun ca s8!!!

  4. Felicitari pt articol si pt obiectivism. Cel mai bun smartphone Android, parerea mea e ca e cel mai bun smartphone de pana acum inclusiv peste I7+. Design, display, camera – best in clas. Performanta usor in urma fata de I7+, e forte discutabila luand in calcul cele 2 sist de operare diferite + rezolutia mare la care lucreaza S8. In timp ce la baterie o serie de teste arata ca e peste Apple. Daca mai adaugi si multitking-ul si tot ce poti face, personal consider ca I7+ nici macar nu se mai poate compara cu S8S8+, e pur si simplu intr-o alta liga net superioara. Desi nu sunt fan Apple, chiar vreau ca in toamna I8 sa vina cu ceva noubun ca altfel Samsung se va culca pe o ureche si nu va mai da totul in S9 (la fel cum face Apple de ceva timp). Din toate acestea idea e ca utilizatorii sa castige cat mai mult – ca cascavalul oricum il iau producatorii, dar macar sa stim ca nu mai platim pt firimituri. Sarbatori feriicite tuturor.

  5. O sa astepti 6 luni doar sa vezi ce iasa? Pe atunci va aparea si Note 8 care trebuie sa spele rusinea de anul trecut. Ar fi ceva sa iasa Note 8 cu dimensiunea lu S8+.

  6. Cei care spun ca este peste ip7. Inca nu intelegeti ca este ca si cum ati compara mere cu masini de spalat? Ios si android nu au nimic in comun ceea ce e bine. Avem nevoie de diversitate! Incetati sa mai ganditi asa limitat. Apple si Samsung fac o treaba grozava, precum si alte brand-uri. Sarbatori fericite!

  7. Ma tot intreb cum de fanii Samsung intra pe o aplicatie dedicata iDevice-urilor???auzi la ei…precomanda ,livrare…deci fani inraiti
    O fi mai bun la ecran S8 dar la perfornante,securitate si altele nici nu se poate compara..ma repet 8 core 4GB RAM vs quad core 3 GB RAM si o ia in freza…dar sa aiba caracteristici la fel???

  8. Trolling much , ca unul care nu stie mai mult decat sa numere core-urile, de parca core-urile ar fi identice ?
    Stii ca procesorul Apple are cu 10% mai multi tranzistori decat chipul Snapdragon 835 din S8 si totusi e mai incet cu 5%, cu toate ca are si cache mai mare ? Ce crezi tu ca e mai important , numarul de core-uri sau numarul de tranzistori ?
    Ce sa mai vorbim de chipul Exynos din S8, care e mai rapid cu 15% decat cel al Apple.

  9. Doar pt ca e Idevice automat inseamna ca nu avem ce cauta? Ce anume ti se pare exgerat in cuvintele precomanda si livrare? A spus si Zaone, nu doar display mai bun, mai pune camera mai buna, design superb (exceptie scannerul de pe spate). Legat de securitate, e tel cu cele mai multe metode de securizare. Mai mult, dc vrei securitate si in timpul utilizarii cauta despre Samsung Knox (folosit pana si de guvernul SUA).La ce “altele” nu se poate compara? Foto, video, multitasking, conectivitate? Ai dreptate, aici S8 e atat de mult peste I8 incat intr-adevar nu le poti compara. Ai vazut testul de baterie in care dupa ce I7+ isi da duhul, S8+ mai are 40% ? Deci despre ce vorbim?

  10. Exact, eu sunt unul dintre acei utilizatori caruia ii place și ios și android. Cand îmi schimb telefonul jongleaz intre el. Acum am iphone, am făcut deja pre-order la S8 iar când voi schimba s8-ul probabil ca voi reveni la ios.

  11. “Deblocarea se face mai greu cu iris scannerul… pentru ca trebuie sa parcurgi mai multi pasi pentru a-l activa.”
    Uita-te un pic in setări la iris scanner, că ai opțiunea de a porni scanarea doar apăsând butonul lateral, fara sa dai cu degetul pe ecran.

  12. P10 este un este un telefon din 2017 deci trebuie cumpărat cu S8. P10 are un procesor care este echivalentul lui SD821, are un UI foarte încărcat, greoi și plin de lag în comparație cu Samsung care a înțeles ca trebuie să renunțe la o așa interfață și a făcut asta cu S8. Camera, display-u, totul este mult mai performant, se simte mult mai bine în mana iar dacă pentru tine sticla și metalul se cheamă plastic atunci no comment ! Decât P10 este mult, mult mai ok oneplus 3T.
    Huawei este pe calea cea bună însă mai are multe de învățat. Într-o zi poate îmi voi lua și huawei că-mi place să testez lucruri noi însă moment nu a venit momentul. Să incercam să fim obiectivi.

  13. Nu am testat
    Înafara de procesorul ala de 10 nm
    nu are nimic in plus,tot touchwizul ala greoi are care ocupa 3gb ram din 4, rezoluția e mai mare cu siguranță sta mereu încins(setarea cu fullHd e doar pe hârtie),camera e identica,Cu ce e mai bun fata de S7 edge care e o petarda???

    Sunt 100% convins ca e mai bun P10!

  14. Oneplus e o chinezarie plina de buguri,la care nu merge pushul la aplicatii,suport pentru service 0!
    la P10 din 4 gb ram am liberi 2.60 fata de S7 edge unde aveam 1.3 gb ram liberi si era încins mereu,deci care sistem e mai greoi????
    De precizat ca S7 lam testat cu android 7 si noul touchwiz
    Asa ca hai sa nu mai vorbim in necunoștință de cauza…

  15. Exagerati cu toți…
    Și Huawei si Samsung au avut software greoi, au avut! Nu exista ca și androidul curat dar nici foarte în urmă nu rămân.
    Camera și ecranul lui s8 oferă cele mai bune rezultate pentru majoritatea, dar pentru unii sunt culorile prea puternice , deci e o chestiune de gusturi, la fel ca la design sau materiale folosite.
    Totuși p10 are cel mai rapid senzor de amprente, si o baterie bunicica și o încărcarea foarte rapida (la fel ca 3t pe care l-ai menționat).
    Nu exista “cel mai bun telefon” ci telefonul cel mai potrivit pentru tine

  16. “hai sa nu mai vorbim in necunoștință de cauza…”
    Și atunci de ce vorbești lucruri neadevărate despre Oneplus?
    Suportul software e printre cel mai bun, nougat la sfârșitul lui 2016, și primește îmbunătățiri constante.
    3-ul a avut o problema un prima lună când a ajuns pe piață, în rest chinezii ăștia merita lăudați când e vorba de software.
    Service? Intri pe chat cu ei și a doua zi ai curierul la ușă și îți trimite telefonul in Polonia sau Germania și într-o săptămână îți aduce altul sau il lasă ca nou.
    Nu îți ajunge telefonul in service la Dorel…

  17. Spui numai prostii….. S8 are foarte multa putere de procesare datorita procesoarelor pe 10 nm (Exynos și Snapdragon)
    Cât în privința softului, Samsung chiar nu mai merge pe varianta bagatului bloatware ului masiv în terminale, se merge pe o interfață cât mai curata și organizata…… Android Nougat pentru S7 Edge este foarte Light în comparație cu predecesoarea (are doar 25 de aplicații în total)
    Și camera din S8 nu este aceiași ca cea de pe S7 Edge….. Dacă nu ma înșel camera din S8 are 12.2 megapixeli dual pixel, Sony XMI 333 și Samsung Briticell S5 (generația actuala)

  18. În mare parte ai dreptate,
    Huawei și Samsung au avut un soft greoi, mai ales Samsung fiind criticata dea lungul anilor pentru asta…..dar acum nu mai e cazul deoarece interfețele celor de la Samsung și Huawei nu mai au larg sunt Light și mai nou primesc update-uri pe 2 ani
    Cât despre ecranul și camera lui S8 acestea sunt cele mai bune și avansate tehnologic și asta chiar se vede din rezultate (nu poți obține altele mai bune cu alt terminal)
    Cât în privința lui P10 este un smartphone frumos neavansat fata de P9 aducand foarte puține noutăți, neavând cel mai rapid senzor, asta revenind onoarea lui Pixel, cu baterie bunicica și încărcare rapida

  19. Foarte bun review , bravo ! Obiectiv !!! PS . Daca se poate , pe viitor incerci sa faci un review si la Lg G6 si Sony XZ Premium ( cand o aparea ) ?! 🙂

  20. P10 este în realitate un P9 S…. Are exact același design ca P9 doar rotunjit pe margini, cu aceeași camera dubla ca P9, sa scăzut diagonala ecranului puțin și sa mutat senzorul de amprenta în fata într un buton home tipic Samsung
    Singura noutate adusa de P10 este prețul mai mare

  21. Felicitari pentru review. Nu vreau sa ofensez pe nimeni, dar cei 2 colosi Sam si iPhone de cativa ani nu au avansat cu nimic, au marit ecranele si au adaugat mai multi ram. Procesorul face up multumita celor de la Snapdragon. Parerea mea ca in pretul telefoanelor platim mai mult pt reclama decat pt dezvoltarea tehnologiilor.
    Uitati-va la OnePlus 3T un tel de 440 euro a facut franjuri toate marile companiile de telefoane mobile.

  22. Camera este mai buna,procesorul este mai bun,am 64 gb spatiu,ecranul mai bun,sau eliminat butoanele virtuale, baterie mai mare,incarcare foarte rapida,Cat 12 la 4G,Gpu puternic,Emui 5.1
    Mai crezi ca e P9S? :))))

  23. Oneplus 3T este un telefon foarte bun pentru acest preț cu un soft foarte bun, dar în rest cam atât ca celelalte chestii (ecran, camera, body ratio) nu se cam ridica la înălțimea unui smartphone high-end, dar la banii aceștia este foarte bun, își merita banii din plin
    Apple nu a avansat deloc, ca dacă te uiți la evoluția iphone nu sunt foarte multe diferențe
    Cât despre Samsung a avansat enorm pe segmentul smartphone asta însemnând : body ratio, camera, display (edge mai ales), componente hardware și securitate (Knox) și acum urmează smartphone ul flexibil sau dual screen

  24. Da și butoanele virtuale nu sau eliminat, dar pot fi eliminat de utilizator
    Acum fa o comparatie cu P9 și vei observa ca Huawei doar a crescut prețul, dar noutățile fata de P9 sunt foarte mici

  25. Pentru colegii de mai sus,una e sa intrii pe iDevice si sa iti vezi de treaba ,avand Android si alta e sa blamezi incontinu iDevice-urile..apoi sa zici ca securitatea nu conteaza este putin penibil nu??

  26. Am avut Oneplus luat de la Emag si nu aveam push la aplicatii,aceasi problema o avea si Oneplus X
    Am incercat toate setarile posibile,nu am putut face nimic
    Am intrat pe forum si multi aveau aceasi problema
    Pentru mine un telefon fara push la aplicatii este 0 barat!

  27. De fapt Oneplus 3t nu are ce invidia la telefoanele scoase tot în 2016, doar camera care este pentru un telefon de 400€ , dar în rest zici că e de 750€ (ecran foarte bun , 3400mah cu încărcare foarte rapida, senzor amprenta și performanțe geniale, construcție metalica foarte rezistenta) , ai tot ce vrei pe el, și în orice top cu cele mai bune telefoane din 2016 il vei găsi

  28. Da și îți recomand să îl testezi sa vezi ce poate
    Huawei avea senzorul de amprenta pe spate ceea ce era foarte bine, mișcarea era naturala, acum ca să mutat senzorul de pe spate în fata în butonul home Samsung, nu știu dacă este la fel de rapid sau mai rapid ca P9

  29. probabil multi au impresia ca e o gluma, dar eu folosesc Iphone 7 (normal nu plus) in paralel cu P10 si pot sa confirm ca ii da clasa p10 lui 7 la absolut orice capitol. nu stiu cum este P10 comparat cu S8 ca nu am pus mana pe nici un S8 pana acum. si ca sa nu avem discutii, am iphone din 2007 pana in prezent, in fiecare an modelul nou imediat cum aparea. dar ma vad obligat sa recunosc ca P10 este cam cu mult peste 7, presupun ca la fel si S8.

  30. Sunt 100% sigur ca e peste S8!
    In ziua de azi softul face diferența!
    Pentru mine Iphone si Huawei sunt top,restul e apa de ploaie…

  31. zaone, poate ar fi cazul să faci rost de un P10 la test și să revii cu impresii peste vreo săptămână de folosire zilnică

  32. Ecranu e slab rau la P10 la fel ca si la P9! Singurele ecrane mai rasarite la huawei sunt pe mate…Iar camera din P10 e mult sub s7, s8, ip7

  33. Nu va suparati dar am impresia ca se exagerează cu atatea modele de securitate. In practica a fost binevenit senzorul de amprenta in rest… Daca chiar detii fisiere “atat de importante” in tel mai degraba le-ai cripta. Ar fi bine daca ar lucra toti la securitatea web, ca defapt de acolo vin amenintarile.

  34. Probabil ca si pt samsung si iphone pretul real ar fi pe la 500 euro.(este doar o parere) Diferenta de pret mi se pare exagerata pt ca un device peste s7 edge si cu performante mai bune (exceptand camera) este de 2 ori mai scump.

  35. Ecranele Neo IPS LCD folosite de Huawei sunt mai bune decât cele IPS LCD, dar sau făcut și compromisuri
    De ex ecranul folosit pe P9 și P10 excelează la afișarea de negru, dar în bătaia soarelui nu prea e vizibil

  36. Eu mereu am sa cred ca prețul de 1000 euro sau mai mult e o prostie
    Da probabil ai dreptate, dar aceste companii (Apple și Samsung) beneficiază de notorietate în rândul utilizatorilor, fiind au venit cu inovații sau idei pe care niciun producător nu le a avut
    De ex : Apple (2007) a lansat iphone, primul telefon touch-screen, considerat o premiera în lumea telefoanelor introducând și termenul de smartphone
    Samsung prin lansarea gamei Galaxy S, gama care a deschis drumul smartphone urilor cu ecran de 5 inch….. Odată cu lansarea gamei Note nu numai ca a deschis calea spre smartphone uri cu ecran uriaș, dar a introdus și un nou termen, acela de phablet
    De aceea își permit Samsung și Apple sa ceara 750-800 euroi pe terminalele high-end ale lor

  37. Banii băgați în marketing trebuie recuperati, și faptul că este un telefon cunoscut de toată lumea le permite sa crească preturile.

  38. prietene lasa-te de glume, am avut si eu huawei, e un telefon din ce in ce mai bun dar momentan nu intrece apple sau samsung in materie de telefoane

  39. Eu il vad spalacit rau…parca are un filtru de culoare deasupra; probabil e si ieftin! Ecranul de pe huawei porche design e cu totu alta mancare de peste…dar si dai 1300 euro!

  40. Hai sa fim serioși . Cum sa băgați in acesta categorie huawei?
    Locul tefoanelor gen huawei este perfect situat între 1000 lei și 1400 lei ! Ca încearcă și ei marea cu degetul asta este . Nu trebuie luați in considerare cu modele high end

  41. High end sunt decât Apple și samsung ,iar la aceasta categorie mai au dreptul sa aspire HTC , Motorola , Lg poate chiar și nokia și Sony . Restul gen huawei , allview sunt maxim telefoane de mijloc! De-altfel îți este și greu sa scri denumirea lor corecta ! Preferam Alcatel , Siemens și sagem care sa ocupe poziția de mijloc

  42. Folosesc IPhone de 8 ani si am zis ca nu renunt in favoarea Samsung. In fiecare an mi-am cumparat ce s-a lansat, ultimul fiind IPhone 7 in decembrie. Tocmai ce mi-am dat comanda de Samsung S8 si nu cred ca o sa regret. Pur si simplu m-am plictisit de designul Apple si de caracteristicile care ii lipsesc de la an la an (deja nu mai consider un moft o incarcare wireless din moment ce exista masini cu astfel de adaptoare, obiecte de mobilier etc)

  43. Poate chiar si Sony? Ai avut vreodată un telefon sony?pe cand sony faceau telefoane din aluminiu si sticlă samsung faceau telefoane pentru copii din plastic….