Facebook revolutioneaza camera furand o functie a iPhone

Facebook este de parere ca viitorul este al inregistrarii de poze si continut video folosind smartphone-uri, iar pentru asta isi propune sa revolutioneze camerele acestor produse. Folosind inteligenta artificiala si realitate augmentata, cei de la Facebook intentioneaza sa fure functia Portret a iPhone 7 Plus pentru a o oferi lumii intregi, indiferent de smartphone-ul folosit.

Facebook a demonstrat in cursul zilei de ieri ca nu este nevoie de un smartphone cu o camera duala pentru a inregistra poze cu efect bokeh, adica poze care au fundalul incetosat, blurat, in spatele obiectelor din prim-plan. Compania Facebook foloseste algoritmi speciali si inteligenta artificiala pentru a aplica efectul de blur pentru poze si asta in timp real.

Practic, Facebook le va oferi oamenilor posibilitatea de a inregistra poze care au efecte similare celor aplicate de catre camerele DSLR, sau smartphone-uri cu camera duala. Spre deosbire de acestea, functiile celor de la Facebook vor fi disponibile indiferent ce smartphone este folosit pentru inregistrarea pozelor, astfel ca utilizatorii se vor bucura de tot pe orice terminal mobil.

Facebook reuseste cu aceasta functie sa ofere ceva ce extrem de multa lume isi doreste, iar inteligenta artificiala sta la baza intregului proces. Facebook nu a explicat ce fel de algoritmi foloseste pentru inteligenta artificiala dedicata acestei noi functii, insa ea va fi cel mai probabil integrata intr-o viitoare versiune a aplicatiei pentru iDevice-uri, sau intr-una separata.

Voi ce parere aveti despre aceste noi functii pregatite pentru Facebook ?

facebook camera bokeh blur

2 COMENTARII