Netflix in romana: subtitrari, interfata si poate filme

Netflix in romania nu va mai fi un vis pe care multi nu-l vor putea indeplini, ci o realizate, conform binecunoscutei companii americane. In cadrul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare pe T1 2017, cei de la Netflix au anuntat ca vor extinde disponibilitatea serviciilor lor inclusiv pentru limba romana in cursul acestui an, o data nefiind cunoscuta inca.

Cei de la Netflix nu au explicat foarte clar ce intentioneaza sa faca pentru romani, dar probabil vorbim aici despre oferirea de subtitrari in limba romana pentru unele filme. Acesta este cel mai probabil primul pas pe care Netflix vrea sa il faca pentru romani, iar subtitrarea filmelor in limba romana este una dintre cele mai mari cerinte pe care utilizatorii sericiului o au.

De la subtitrari in limba romana pentru filme, cei de la Netflix ar putea trece mai departe la o interfata in limba romana in curand, pentru a simplifica accesul la serviciu. Mai mult decat atat, nu este exclus sa vedem si primele filme finantate de catre Netflix in Romania, ele putand aduce pentru prima oara continut original Netflix in limba romana pentru noi.

Desigur ca acest ultim pas este foarte departe de realizare in momentul de fata, iar Netflix se va concentra initial doar pe oferirea de subtitrari in limba romana. Decizia celor de la Netflix este facuta in ideea de a atrage mai multi clienti spre serviciile lor, insa e greu de spus cat de multi romani vor fi convinsi sa aleaga utilizarea Netflix chiar si cu subtitrari.

Netflix este unul dintre cele mai mari servicii de video la cerere din lume, insa marea problema in Romania este ca biblioteca sa multimedia este disponibila cu continut limitat.

“This month, the company will expand beyond the 24 languages it currently offers programming in to add Thai and in the coming weeks, will also add Hebrew and Romanian.”

netflix romana subtitrari filme