Primul gadget portabil de monitorizare a aerului

Desi ideea unei aplicatii care ne permite sa “vedem ceea ce mirosim” la inceput suna neplacut, descoperim ca se poate dovedi a fi ceva foarte util.

Poluarea aerului este o problema grava in jurul lumii, desi este adesea greu de stiut cu adevarat calitatea aerului pe care il respiram la un moment dat. Acest lucru ar putea fi pe cale sa se schimbe datorita unui nou dispozitiv interesant lansat in aceasta luna pe Kickstarter, care se conecteaza la smartphone si furnizeaza date aplicatiei de insotire.

Dezvoltat de o echipa de doua persoane care are sediul in afara orasului Silicon Valley, Sprimo va permite sa verificati calitatea aerului in orice moment si in orice loc, indiferent daca sunteti in interior sau in aer liber. Tot ce trebuie sa faceti este sa va luati smartphoneul, sa conectati aplicatia Sprimo si sa deschideti aplicatia. Sprimo se mandreste cu tehnologia de varf a detectorului de gaz capabila sa detecteze mii de compusi organici volatili.

O simpla atingere este suficienta ca aplicatia sa va ofere si cartografiere interactiva a citirilor locale si regionale ale calitatii aerului, astfel incat sa puteti verifica citirile dincolo de vecinatatea voastra. Fabricat dintr-un material ABS rezistent si cu impact mare si otel inoxidabil, dispozitivul diminutiv nu necesita nicio sursa de alimentare si este fara cablu. Prima versiune este numai pentru iPhone, desi un model Android este, de asemenea, in curs de dezvoltare.

Devoltatorii de la Kickstarter ofera un Sprimo promit livrarea produsului incepand cu luna iulie.