Apple a amenintat UBER cu scoaterea aplicatiei din AppStore

UBER este cea mai populara aplicatie de taximetrie a momentului, desi compania din spatele sau sustine ca nu desfasoara acest tip de servicii pentru clienti. Popularitatea UBER are totusi un pret, iar utilizatorii care ii folosesc serviciile au fost, si poate inca sunt, nevoiti sa renunte la intimitate pentru a se putea folosi de ceea ce are compania de oferit.

In 2015 cei de la UBER au modificat aplicatia intr-un asa mod locatiile utilizatorilor erau monitorizate chiar daca aplicatia era stearsa din terminalele iPhone. Inginerii celor de la UBER au creat aplicatia intr-un asemenea mod incat aceasta “functionalitate” a fost ascunsa pentru o vreme de catre compania Apple, pana cand cei din Cupertino au aflat.

In acel moment, presedintele Apple, Tim Cook, l-a invitat pe presedintele UBER, Travis Kalanick, in sediul Apple din Cupertino. Discutia dintre cei doi a avut drept subiect practicile nu prea legale ale celor de la UBER, Tim Cook amenintandu-l pe Kalanick cu scoaterea aplicatiei din AppStore daca functia de monitorizare constanta a utilizatorilor nu este eliminata.

Avand in vedere ca nu se putea lipsi de milioanele de clienti care foloseau terminale iPhone si ca avea nevoie sa creasca, UBER a scos aceasta functie din aplicatie. Kalanick a fost fortat sa se supuna regulilor Apple pentru a mentine UBER in functiune, dar monitorizarea a continuat intr-un alt mod, mai putin invaziv totusi.

UBER a fost acuzata in 2017 ca monitorizeaza locatiile utilizatorilor chiar daca aplicatia a fost inchisa din fundal, lucru negat de catre companie. Daca Apple nu va “pune piciorul in prag”, atunci UBER va face orice doreste, presedintele sau fiind prezentat de catre multi ca fiind capabil de orice pentru a-si atinge obiectivele si a creste in continuare compania pe care a fondat-o.

“So Apple would not find out that Uber had secretly been tracking iPhones even after its app had been deleted from the devices, violating Apple’s privacy guidelines. But Apple was on to the deception, and when Mr. Kalanick arrived at the midafternoon meeting sporting his favorite pair of bright red sneakers and hot-pink socks, Mr. Cook was prepared. “So, I’ve heard you’ve been breaking some of our rules,” Mr. Cook said in his calm, Southern tone. Stop the trickery, Mr. Cook then demanded, or Uber’s app would be kicked out of Apple’s App Store.”

uber amenintare appstore iphone

9 COMENTARII

  1. Stai ca vin romanii gen Gigel si Dorel cu teoria conspiratiei : “dom’le in spatele lor stau lucruri”
    “mi-a zis mie o matușa”

    Daca nu aveti bani de Uber mergeti pe jos , face piciorul frumos.

  2. Eu mă întreb cum e posibil ca o aplicație dezinstalată din iOS să poată să se folosească în continuare de iOS! Este o greșeală de construcție a sistemului de operare dacă nu poate elimina toate elementele aplicației.

    Atitudinea corectă din partea Apple ar fi fost să repare iOS-ul (măcar să mențină blazonul de “cel mai avansat sistem de operare pentru mobile din lume”), nu să amenințe UBER cu scoaterea aplicației din App Store.

  3. Mă întreb… Dacă Uber a fost descoperită, oare câte alte aplicații dezinstalate ne monitorizează locația… iOS se duce încet încet 🙁

  4. Normal ar trebui ca Apple să repare greșelile iOSului, descoperite de catre Uber. Dacă Apple scoate aplicația Uber din App Store, cine este afectat? Eu aș spune că utilizatorii sunt cei care vor fi afectați.