Castile inteligente care pot detecta expresiile faciale

Cercetatorii au dezvoltat o pereche de casti echipate cu un dispozitiv de detectare a campului electric, care este capabil sa detecteze expresiile faciale si sa le transforme in comenzi pe smartphone. Echipa prevede tehnologia ca fiind utilizata ca o modalitate de a incuraja oamenii sa nu mai foloseasca telefonul in timp ce conduc. Literalmente experiile faciale ar putea controla in curand smartphone-ul.

Dispozitivul, denumit EarFieldSensing (EarFS), a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori de la Institutul Fraunhofer pentru Cercetare in Calculatoare din Rostock, Germania, a raportat New Scientist.

Sistemul este alcatuit dintr-un dop de ureche plus un electrod de referinta si patru scuturi de detectare care sunt conectate la un “arduin” care functioneaza pe o sursa de alimentare de 9V si transmite date prin Bluetooth.

Atunci cand cineva zambeste, face din ochi sau isi misca, capul, muschii urechilor se misca si ei, muschi ce “deformeaza” castile si creeaza o schimbare semnificativa a campului electric care poate fi cartografiat la miscarile corespunzatoare ale fetei.

‘It’s currently still just a research project, but something as simple as answering a call with a facial expression could be possible soon,’

Sistemul este in prezent capabil sa detecteze cinci expresii diferite: zambet, facutul din ochi, capul intorcandu-se spre dreapta, gura deschisa si sunetul ” shh “, si poate face aceste lucruri cu o precizie de 90%.

‘Users are often distracted by current smart devices, such as mobile phones, as they usually require the user’s full attention while involving the user’s hands and eyes,

‘For instance, rejecting a phone call or switching between songs on a music player forces the user to take out the device, which unnecessarily demands visual attention and occupies at least one hand. ‘However, EarFS enables the user to have these interaction channels available for a potential primary task.’

Au declarat dezvoltatorii.