iPhone 8 – functia care va lipsi din cauza Intel

iPhone 8 nu va avea suport pentru LTE gigabit deoarece modemurile Intel nu au implementata deocamdata aceasta tehnologie, spre deosebire de Qualcomm.

iPhone 8 va fi lansat de catre compania Apple in toamna acestui an, iar cei din Cupertino incearca sa ne ofere cat mai multe functii noi pentru a ne putea bucura de tehnologii de ultima generatie in smartphone. Printre aceste noi functii se pare ca nu se va afla si cea pentru LTE gigabit, iar motivul lipsei sale are la baza compania Intel si produsele sale.

Samsung Galaxy S8 are implementat suport pentru LTE gigabit, adica poate suporta viteze de download prin 4G LTE de pana la 1 Gbps, dar iPhone 8 nu va avea asa ceva. Samsung Galaxy S8 are acest suport multumita chip-urilor Qualcomm, insa cei de la Apple vor folosi in iPhone 8 modemuri de la Qualcomm si Intel, iar cei din urma nu au suport pentru asemenea tehnologii.

Apple a ales sa foloseasca in iPhone 7 modemuri Intel si Qualcomm, reducand performantele celor din urma deoarece primele erau mai slabe. Pentru iPhone 8 se va intampla acelasi lucru mai ales ca Apple si Qualcomm sunt implicate in multiple procese in lumea intreaga si se acuza reciproc de santaj, refuzand sa-si plateasca diverse sume de bani.

iPhone 8 – functia care va lipsi din cauza Intel

Avand in vedere situatia delicata dintre Apple si Qualcomm, este clar ca iPhone 8 nu va folosi doar modemuri de la Qualcomm, deci nu va beneficia nici de LTE gigabit deocamdata. Chiar daca iPhone 8 ar fi avut doar modemuri Qualcomm, e putin probabil ca Apple sa fi ales sa implementeze suport pentru aceasta tehnologie, deocamdata, imatura.

Desi multi operatori de telefonie mobila au anuntat ca vor avea retele LTE gigabite, extrem de putine vor fi disponibile inaintea lansarii iPhone 8. Apple nu are obiceiul sa implementeze tehnologii imature in produsele sale, iar in aceasta situatie era oricum improbabil ca iPhone 8 sa aiba suport gigabit LTE disponibil pentru noi.

iPhone 8 va avea totusi cel mai probabil suport pentru retelele 4G LTE care ofera viteze de navigare pe internet de pana la 600 Mbps. In momentul de fata exista destui operatori care ofera suport pentru ele, iar iPhone 8 va putea functiona fara probleme, desi vasta majoritate a operatorilor au retele cu viteze de maxim 300 Mbps.

iPhone 8 lte gigabit intel