Prima baterie de incarcare automata 100%, pentru smartphone

Cercetatorii au creat o baterie de auto-incarcare care poate recolta si stoca energie utilizand lumina, pentru a pastra in mod constant telefonul incarcat.

Da, exista incarcatoare solare portabile dar ele sunt foarte dificil de miniaturizat datorita problemelor complexe ale circuitelor si ambalajelor. Pentru a rezolva aceasta problema, cercetatorii lucreaza la un singur dispozitiv capabil sa recolteze si sa stocheze energie folosind lumina – cu alte cuvinte, o baterie de auto-incarcare.

Tehnologia, este dezvoltata de cercetatori ai Universitatii McGill din Quebec si Hydro-Quebec. Profesorul George Demopoulous, care a lucrat la studiu, a declarat.

‘With smart phones now, you can basically carry your whole office in that device, they are loaded with all sorts of applications so you need a lot of power to use it everyday and sometimes, you don’t have access to a plug to recharge.’

In cadrul studiului,cercetatorii au demonstrat ca un catod standard dintr-o baterie litiu-ion poate fi sensibilizat la lumina prin incorporarea moleculelor de recoltare a luminii.

In other words, our research team was able to simulate a charging process using light as a source of energy.

Echipa va trebui acum sa construiasca un anod – componenta de stocare – pentru a inchide circuitul dispozitivului.
Aceasta ar permite ca energia produsa de catod sa fie transferata si stocata. Daca reusesc, vor fi construit prima baterie de litiu-ion cu incarcare automata de 100% din lume.

‘Theoretically speaking, our goal is to develop a new hybrid solar-battery system, but depending on the power it can generate when we miniaturise it, we can imagine applications for portable devices such as phones.’

Totusi, cercetatorii spun ca finalizarea celei de-a doua faze a proiectului ar putea dura cativa ani, deci vom mai avea de asteptat.