Prima Pagina Apple Apple opreste platile catre Qualcomm din cauza proceselor

Apple opreste platile catre Qualcomm din cauza proceselor

In primul trimestru al acestui an compania Apple a sistat platile catre cei de la Qualcomm, principalul furnizor de modemuri GSM/LTE pentru iPhone si iPad. Din cauza deciziei celor de la Apple, Qualcomm a pierdit doar in primul trimestru al acestui an suma de 500 de milioane de dolari, sau 10% din incasarile totale ale companiei.

La inceputul acestui an Apple si Qualcomm s-au actionat reciproc in judecata in multiple tari de pe planeta, iar problemele lor legale abia acum isi arata efectele. Problema si mai mare pentru Qualcomm este ca Apple nu vrea sa mai plateasca deloc taxe de licentiere pentru produsele cumparate, iar asa s-ar aduna pierderi de 2 miliarde de dolari anual.

Separat de pierderea banilor de la compania Apple, Qualcomm pierde bani serios si pe bursele globale, preturile actiunilor sale scazand cu cateva procente dupa anuntarea acestor informatii. Era normal ca investitorii sa se panicheze dupa ce o companie ca Apple a decis sa nu mai plateasca licente catre cei de la Qualcomm, iar lucrurile se vor inrautati.

Din pacate pentru Qualcomm, cei de la Apple incearca sa-si convinga si alti parteneri sa nu mai plateasca licente catre Qualcomm, iar asta s-ar putea intampla.

“Apple’s continued interference with Qualcomm’s agreements to which Apple is not a party is wrongful and the latest step in Apple’s global attack on Qualcomm.”

Apple licente qualcomm

 • Srb Srb

  10% din incasari datorita Apple,ce inseamna acest brand

 • gelu

  Cum e viata asta – cand au lansat primul iPhone , cei de la Apple au furat si utilizat illegal tehnologiile de comunicatii a tuturor , bazandu-se exclusiv pe chipul Qualcomm si licentele care il insoteau .
  Mizerabila companie!

 • Daniel B

  Nai cei face e compania(Apple) ce tot mai mult vrea sa traiasca pe munca altora .Nimik mai mult.

 • Srb Srb

  gelule, lasa-ne,ca nu ai bani, nu trebuie sa fii gelos,trebuie sa fii doar gelat

 • marcel

  🍏=mizerie

 • V.P

  Cand faci afaceri cu masonii de la Apple :))).

 • Liviu Verestiuc

  Cele mai mari furturi s-au realizat prin utilizarea și furtul patentelor de la Nokia și Motorola, nicidecum de la Qualcomm.
  La vremea aceea nimeni nu credea că iPhone va da peste cap gigantul Nokia.
  Giganții de atunci au privit gestul cu indulgenta…
  Pai aia de la Qualcomm daca au vandut la Apple atâția ani chipseturi de 6 ori mai scumpe decât dădeau la alții…la cat amar de bani au strâns nu pot sa se gandeasca prea curând la zile negre.
  Qualcomm va avea orizonturi bune multi ani de acum înainte , și cu și fără Apple, credeți voi vreodată că Apple nu va mai utiliza Qualcomm și se va orienta la petardele alea de chipseturi MTK?
  Imposibil. S-ar face de râs.