Apple are o rezerva monetara colosala

Compania Apple are o rezerva monetara impresionanta in comparatie cu ceea ce reusesc sa adune alte companii, sau chiar unele tari de pe glob. Conform unei celebre publicatii americane, compania Apple ar avea o rezerva monetara de aproximativ 250 de miliarde de dolari in momentul de fata, putin mai mult decat genereaza anual in incasari.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum a evoluat rezerva monetara a companiei Apple de-a lungulanilor, in 12 ani ea crescand de cateva zeci de ori. Desigur ca terminalele iPhone sunt cele care au contribuit cu adevarat la cresterea rezervei monetare a companiei Apple, ele generand si incasari extrem de bune pentru cei din Cupertino anual.

Desi Apple cheltuie foarte multi bani anual cu angajatii, intretinerea sediilor, investitiile, cercetarea si dezvoltarea, rascumpararea actiunilor, sau dividendele, iata ca exista si loc de mai mult. Asa, compania Apple pare sa fi adunat o suma colosala de bani in conturile sale, dar vasta majoritate a acestor bani este in afara SUA.

apple rezerva monetara