Apple vrea sa prezinte la WWDC 2017 competitorul Amazon Echo

Pentru a doua oara in mai putin de o saptamana aflam ca Apple se pregateste sa lanseze un competitor pentru Google Home sau Amazon Echo. Un cunoscut analist asiatic ne spune astazi ca Apple ar dori sa le ofere clientilor din lumea intreaga un produs cu inteligenta artificiala care sa ii ajute sa isi controleze gadget-urile inteligente din case.

Produsul Apple va semana cu un Mac Pro, insa va avea difuzoare, plus un subwoofer, deci va putea reda inclusiv muzica din Apple Music, la alegere. Controlul sau va fi facut folosind comenzi vocale, iar spre deosebire de Amazon Echo va fi prezentat ca un produs premium pentru cei interesati sa cumpere asemenea gadget-uri pentru case.

Produsul Apple va fi mai scump decat Amazon Echo, iar sansele ca el sa fie prezentat in cadrul WWDC 2017 sunt de 50% deocamdata, lansarea urmand a avea loc mult mai tarziu. Chiar si asa, Apple va promova intens faptul ca produsul sau va avea calitati acustice superioare oricaror alte produse existente pe piata in momentul de fata.

Un procesor din iPhone 6 sau iPhone 6S va fi integrat pentru a rula o versiune speciala a iOS ce va permite interconectarea cu iPhone, iPad, Mac, sau poate chiar Apple Watch. Mai mult decat faptul ca produsul ar urma sa fie lansat pana la finalul anului nu se stie deocamdata, dar probabil asta este suficient pentru a genera interes vis-a-vis de el.

“We believe there is an over 50% chance that Apple will announce its first home AI product at WWDC in June and start selling in the ]second half of 2017] in order to compete with the new Amazon Echo models to be launched. We expect Apple’s first home AI product will have excellent acoustics performance (one woofer + seven tweeters) and computing power (similar to iPhone 6/6S AP). Therefore the product is likely to be positioned for: (i) the high-end market; (ii) better entertainment experience; and (iii) higher price than Amazon Echo.”

Apple competitor Amazon Echo
Asa ar putea competitorul Apple pentru Amazon Echo