Huawei P10 – problema performantelor si aroganta fata de clienti

Huawei P10 are probleme cu performantele deoarece Huawei a decis sa foloseasca memorii cu tehnologii diferite in smartphone-urile sale. Mai exact, unele modele ale Huawei P10 au implementate memorii eMMC si unele au memorii UFS, cele din urma fiind de cate ori mai rapide in transferul de date decat primele, iar clientii au descoperit singuri asta.

Folosind o aplicatie de testare a performantelor numita AndroBench, clientii Huawei P10 au descoperit ca unele terminale sunt mult mai incete decat altele. In fata acestor plangeri ale clientilor, cei de la Huawei au raspuns imediat, spunand ca toate terminalele Huawei P10 ofera acelasi nivel de performanta si ofera aceeasi experienta pentru utilizatori.

Ei bine, acest raspuns a cam stricat treaba pentru Huawei, deoarece nu toate terminalele Huawei P10 ofera acelasi nivel de performanta si aceeasi experienta pentru utilizatori. Ca masura pentru a-si intari punctul de vedere, cei de la Huawei au retras din magazinul propriu de aplicatii acea aplicatie de benchmarking Androbench, pentru ca utilizatorii Huawei P10 sa nu-si mai testeze performantele.

Huawei P10 – problema performantelor si aroganta fata de clienti

Desigur ca aceasta miscare a suparat si mai multi clienti ai Huawei P10, iar presedintele companiei Huawei si-a dat seama ca reactia a fost una aroganta fata de clienti. Practic, presedintele Huawei, sau cei de la departamentul de PR, au incercat sa minta o lume intreaga si sa o convinga de faptul ca Huawei P10 are aceleasi performante pentru toata lumea.

Realitatea este ca Huawei P10 are performante diferite in functie de memoria diferita, iar cei de la Huawei au fost aspru criticati pentru asta. Presedintele celor de la Huawei sustine ca din acest scandal a inteles ca nu trebuie sa foloseasca componente diferite in produsele premium pentru a nu oferi experiente diferite, asa cum s-a intamplat cu Huawei P10.

In imaginea de mai jos aveti scrisoarea trimisa de catre presedintele Huawei angajatilor in urma acestor probleme privind Huawei P10. In ciuda tuturor acestor critici, Huawei a crescut in vanzari in T1 2017, partial multumita seriei Huawei P10, asa ca putini vor tine foarte mult cont de ceea ce s-a intamplat acum.

huawei p10 aroganta performante