Apple injumatateste preturile aplicatiilor iPhone si iPad

Desi saptamana trecuta se anunta o crestere a preturilor de vanzare ale aplicatiilor din AppStore, iata ca astazi ne-am trezit cu o surpriza foarte interesanta din partea Apple. Preturile minime pe care dezvoltatorii le pot aplica acum pentru aplicatii fiind de 0.49 euro, in loc de 0.99 euro, cat permitea compania Apple pana zilele trecute in Europa si Romania.

Apple a crescut preturile vechi cu minim 10 centi in majoritatea cazurilor, astfel ca aplicatiile care pana azi costa 0.99 euro, acum costa 1.09 euro. Totusi, dezvoltatorii au optiunea de a isi vinde aplicatiile la preturi mai mici, astfel ca ei pot alege sa inceapa de la 0.99 euro, sau sa pastreze pretul vechi de 0.99 euro printr-o modificare facuta petnru aplicatie.

Apple a introdus azi in iTunes Connect pentru AppStore si o multitudine de optiuni alternative in ceea ce priveste alegerea preturilor pentru aplicatiile vandute. In aceasta idee, dezvoltatorii au acum o gama mult mai larga de preturi mari si mici din care pot alege pentru a se asigura ca a lor creatie este vanduta la un pret cat mai atractiv.

Aceste preturi alternative erau disponibile pana acum in unele tari de pe glob, insa incepand de astazi ele sunt disponibile inclusiv in Europa pentru noi. E greu de spus cati dezvoltatori vor alege sa vanda aplicatii la preturi care incep de la numai 0.49 euro, insa cei care o vor face ar putea avea surpriza de a gasi noi clienti in AppStore.

apple preturi appstore