Windows 10S a fost anuntat oficial de Microsoft

Windows 10S a fost anuntat astazi oficial de catre compania Microsoft, noua versiune a sistemului de operare urmand a-i permite sa concureze mult mai serios cu Apple si Google. Vorbim despre un sistem de operare Windows 10S care ataca in principal Chrome OS, dar care permite lansarea de laptop-uri cu preturi de la doar 190 de dolari.

Windows 10S este o versiune simplificata a sistemului de operare Windows 10, care este gandita in principal pentru mediul educational. In ciuda acestui lucru, permite folosirea aplicatiilor din Windows Store si ofera performanta intr-un mediu foarte simplu, care este lipsit de problemele de securitate ale versiunii complete a Windows 10.

Desi Windows 10S va puta rula aplicatii din Windows Store, in principal, el va putea rula si alte aplicatii normale, atat timp cat asta se face de pe un stick USB separat. Tot prin stick-uri USB vor putea fi personalizate si calculatoarele care ruleaza Windows 10S, astfel ca Microsoft a creat un sistem de operare perfect pentru calculatoarele ieftine pe care scolile le doresc.

Marele castig aici este atragerea interesului din mediul educational, acolo unde compania Apple castiga foarte multi bani anual, dar are un competitor mult mai puternic. Avand calculatoare de 190 de dolari, cei de la Microsoft pot convinge mai multe scoli sa nu cumpere MacBook Air-uri care costa si de pana la 4 ori mai mult, chiar cu pret subventionat.

Apple va trebui sa gaseasca noi metode de a lupta pentru mediul educational, acolo unde Google si Microsoft incep sa castige din ce in ce mai mult teren.

Windows 10S Microsoft