Prima Pagina Windows Windows 10S a fost anuntat oficial de Microsoft

Windows 10S a fost anuntat oficial de Microsoft

Windows 10S a fost anuntat astazi oficial de catre compania Microsoft, noua versiune a sistemului de operare urmand a-i permite sa concureze mult mai serios cu Apple si Google. Vorbim despre un sistem de operare Windows 10S care ataca in principal Chrome OS, dar care permite lansarea de laptop-uri cu preturi de la doar 190 de dolari.

Windows 10S este o versiune simplificata a sistemului de operare Windows 10, care este gandita in principal pentru mediul educational. In ciuda acestui lucru, permite folosirea aplicatiilor din Windows Store si ofera performanta intr-un mediu foarte simplu, care este lipsit de problemele de securitate ale versiunii complete a Windows 10.

Desi Windows 10S va puta rula aplicatii din Windows Store, in principal, el va putea rula si alte aplicatii normale, atat timp cat asta se face de pe un stick USB separat. Tot prin stick-uri USB vor putea fi personalizate si calculatoarele care ruleaza Windows 10S, astfel ca Microsoft a creat un sistem de operare perfect pentru calculatoarele ieftine pe care scolile le doresc.

Marele castig aici este atragerea interesului din mediul educational, acolo unde compania Apple castiga foarte multi bani anual, dar are un competitor mult mai puternic. Avand calculatoare de 190 de dolari, cei de la Microsoft pot convinge mai multe scoli sa nu cumpere MacBook Air-uri care costa si de pana la 4 ori mai mult, chiar cu pret subventionat.

Apple va trebui sa gaseasca noi metode de a lupta pentru mediul educational, acolo unde Google si Microsoft incep sa castige din ce in ce mai mult teren.

Windows 10S Microsoft

 • Askforme69

  Mă bucur sa văd ca exista competiție. Poate le mai vine mintea la cap și celor de la Apple.

 • Srb Srb

  Ma uitam la video de prezentare din cadrul conferintei, clar 100% Apple. Textura si materialul alcantara ideea luata direct de la smart keyboard.
  In alta ordine de idei, se pare ca Microsoft devine singurul competitor Apple, in idee si produse, putin produse dar calitative. Clar le trebuie un nou smartphone neaparat si cat mai repede, poate totusi anul acesta surface phone isi va face aparitia

 • Srb Srb

  Doamne dar surface laptop pe culoarea inchisa, arata aproape identic cu space grey 12″ Macbook, noroc cu textura tastaturii ca il mai diferentiaza

 • Srb Srb

  “It is thicker and heavier than the MacBook Air from 2011. Yeah, you sure are ahead. I think it is good (depending on the price) but MacBooks aren’t reachable (the only thing that comes close is the XPS lineup). Speakers, Build Quality, Trackpad, Screen, Software, Support, Feeling, Usability, User Interface, Optimization, Thin, Light, Portable, Ports (Hurts now but Apple always pushes the future).”
  Foarte corect dar,damn,Microsoft e clar aproape pe locul 2…doamne ce ma bucur,clar noul CEO are acest merit. Clar au vrut si au inteles ce important este ca utilizatorul sa aiba un produs,pe langa configurabil si folositor, sa fie si calitativ si cu un design f placut pastrandu-si cat de cat un ADN al lor, si nefiind 100% copie Apple

 • criss

  Da și in windows store nu găsești mai nimic ….

 • Srb Srb

  da din pacate, prin pret s-au pus intr-o postura f f grea….fara sd card fara usb-c,tu practic vrei ca viitorii studenti sa ramana in trecut cu vechile tehnologii si nu sa ii pregatesti pt viitor..e f ciudat.

 • roastedwookie

  mda, dar acel windows store e ca un oras fantoma, applicatii pauza.

 • DonCalin

  Toate ca toate, dar windows a fost, este si inca cred ca va fi sistemul meu preferat de operare pc. Sunt fan Apple iar la un moment dat mi-am dorit sa imi iau un mac, insa nu mi-a placut mac os-ul. Si ca sa fim pe deplin sinceri, mac os a inceput prin a copia windows-ul. Daca vorbim de un sistem de operare original, luati ca exemplu Linux.

 • Olimpiu

  Student in acceptiunea de elev de scoala (pupil)

 • dan b

  DonCalin, MacOS are BSD la baza… linus torvalds a creat o alternativa la BSD prin Linux. Ambele au radacina comuna… cand spui ca linux e produs original si MacOS copiaza windows habar n-ai despre ce vorbesti… dintre toate 3, doar despre windows poti spune ca ar fi original (dar si aici e o discutie lunga)… nici macar defunctul Solaris e original…

 • DonCalin

  Dan b, probabil ai dreptate, nu ma refeream la chestii tehnice, ci la interfata pentru utilizator, la bsd-uri si ce spui tu acolo m-ai pierdut 😶