Apple are o rezerva monetara uriasa in momentul de fata

Ieri Apple si-a anuntat rezultatele financiare pentru T1 2017, iar conform celor din Cupertino in momentul de fata compania are o rezerva monetara de 256.8 miliarde de dolari. Vorbim despre o suma uriasa care depaseste cu mult capitalizarea bursiera a unora dintre competitoarele celor de la Apple, cea mai mare parte fiind adunata in ultimii 7 ani.

Din toti acesti bani, 239 de miliarde de dolari se afla in afara SUA, deci aproximativ 93% din total este tinut de catre cei de la Apple departe de tara din care au pornit. Desigur ca nu toata aceasta suma este formata din lichiditati, marea majoritate fiind investitii pe termen lung pe care Apple le-a facut sub diverse forme in tarile in care activeaza.

Suma totala detinuta de catre compania Apple in rezerva sa monetara este cu peste 9 miliarde de dolari mai mare decat cea inregistrata la sfarsitul anului trecut. Avand in vedere ca Apple a inregistrat profit de 11 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an, era normal ca rezerva sa creasca cu o valoare atat de mare si lucrurile nu se vor opri aici.

Daca Apple va continua in acelasi ritm, pana la sfarsitul anului ar putea ajunge la o rezerva monetara de aproape 280 de miliarde de dolari. Ce se va intampla cu toti acesti bani nu stie nimeni, insa Apple are resurse suficiente pentru a face absolut orice isi doreste.

apple rezerva monetara bani