Facebook – iata cate date au cerut autoritatile din Romania

Facebook a primit anul trecut destul de multe cereri de la autoritatile romane pentru a divulga date privind conturile folosite de catre romanii ce-i acceseaza platforma. Ieri Facebook a facut publice informatiile privind datele cerute si primite de catre autoritatile din Romania privind utilizatorii din tara noastra care folosesc reteaua de socializare.

Conform celor de la Facebook, in intregul an 2016, autoritatile din Romania au facut 61 de cereri privind furnizarea de date pentru 107 conturi Facebook. Seprat de acestea, au mai fost facute inca 3 cereri urgente pentru 11 conturi detinute de catre compania Facebook, autoritatile cerand si pastrarea datelor catorva zeci de conturi din retea.

Cererile facute de catre autoritatile romane catre Facebook au legatura cu anchete penale aflate in derulare, iar in aproximativ putin peste jumatate dintre cazuri compania a si avut date de furnizat. Cei de la Facebook sustin ca furnizeaza date catre autoritati doar in cazurile in care primesc cereri oficiale care sunt insotite si de documente care sa sustina motivele divulgarii datelor.

Numarul de cereri facute de catre autoritatile romane catre Facebook pentru divulgarea de date ale utilizatorilor este destul de mic, in comparatie cu numarul total de persoane care folosesc reteaua. Chiar si asa, desi autoritatile cer, date Facebook divulga doar ceea ce are, iar in multe dintre cazuri se pare ca aceste cereri au fost in zadar.

facebook date romania