Facebook te urmareste peste tot pe internet

Facebook detine cea mai mare retea de socializare de pe planeta, cea mai mare retea de mesagerie de pe planeta si cea mai mare platforma pentru partajarea de poze si clipuri video. Pentru a ajunge sa aiba peste 3 miliarde de utilizatori activi lunar in toate aceste platforme, cei de la Facebook s-au folosit de metode ce probabil nici macar nu sunt chiar atat de legale.

Un fost manager al companiei Facebook a vorbit recent despre unele dintre ele si ne spune ca suntem monitorizati constant peste tot pe internet. Conform lui, indiferent ce am face, atat timp cat website-ul accesat are cod Facebook in el, compania aduna date despre actiunile noastre si eventual ne afiseaza inclusiv reclame cand ii accesam reteaua de socializare.

Foarte multa lume a descoperit in multe cazuri ca in baza a ceea ce cauta pe internet vedea reclame specifice pe Facebook, sau chiar Google, iar fostul manager confirma faptul ca suntem urmariti. Mai mult decat atat, el spune ca a ajutat Facebook la crearea primelor paltforme software pentru urmarirea noastra, inca din cursul anului 2012.

Adevarul este ca era greu de crezut ca Facebook nu profita in vreun fel, sau altul, de pe urma noastra, iar incetul cu incetul se va afla tot ceea ce face compania. Cred ca aceste dezvaluiri privind practicile Facebook sunt doar inceputul unui sir de informatii care vor arata cat de atent ne urmareste compania toate miscarile si nu doar in reteaua sa.

“For two years I was charged with turning Facebook data into money, by any legal means. If you browse the internet or buy items in physical stores, and then see ads related to those purchases on Facebook, blame me. I helped create the first versions of that, way back in 2012. Turns out your blotto-drunk party pics and flirty co-worker messages have no commercial value whatsoever.”

facebook urmarit internet

4 COMENTARII

  1. Am observat asta, de exemplu eram într-un magazin eMag și căutăm un CD-player auto și acasă când am intrat pe Facebook apăreau reclame la CD-playere auto.

  2. Nici cu idevice nu mi-e rusine,am fost plecat in Germania in perioada 11-25 Aprilie și am intrat și acolo pe idevice,de atunci pe acest site numai reclame in germana,m-am saturat sa le tot închid zicându-le la google ca nu ma interesează anunțul,de câteva zile “încercam sa nu mai afișăm”. Ce e așa greu de înțeles nu știu.
    https://imgur.com/gallery/21W7n