Apple vs Samsung – diferenta preturilor de vanzare ale telefoanelor

Apple si Samsung vand smartphone-uri premium la preturi foarte apropiate, iPhone 7 avand un pret de vanzare chiar mai mic decat cel al Samsung Galaxy S8. Apple are si alte modele ale iPhone in vanzare pe pietele globale, insa nu poate concura cu Samsung care are zeci de modele de smartphone-uri, unele chiar foarte ieftine.

In SUA, pretul mediu de vanzare al unui iPhone a ajuns la 692 de dolari in T4 2016, o suma colosala indiferent despre ce fel de producator vorbim. In cazul Samsung, pretul mediu de vanzare al unui smartphone a ajuns la 227 de dolari in aceeasi perioada, Diferenta fiind de peste 3 ori intre cei doi producatori care concureaza in toata lumea.

Practic, intre pretul mediu al unui iPhone si cel al unui smartphone Samsung exista o diferenta de 465 de dolari, suficient cat sa cumperi un iPhone SE. Desi acum mai bine de un an de zile pretul mediu al unui smartphone Samsung era de peste 460 de dolari, ei bine iata ca a acum el a scazut la doar 227 de dolari si nu se va opri aici, din pacate.

De ce exista o diferenta atat de mare ? Ei bine pentru ca Samsung pune accent pe cantitate in loc de calitate, astfel ca vinde foarte multe smartphone-uri la preturi foarte mici, chiar si de sub 200 de dolari. Din aceasta cauza, majoritatea vanzarilor Samsung sunt facute cu aceste smartphone-uri ieftine si nu cu cele premium, asa cum se intampla in cazul Apple.

Lucrurile vor fi, probabil, si mai proaste pentru Samsung in viitor, deoarece apetitul oamenilor pentru smartphone-uri foarte ieftine este foarte mare.

“The price gap between Apple and Samsung Electronics’ smartphones widened to a record-breaking US$465, according to a US research firm. In the October to December period, the average selling price of Apple‘s LTE phones peaked to $692, while that of Samsung’s LTE phones stood at $227.”

Apple vs Samsung pret