Planul Apple pentru a face iPhone mai rezistent la apa

Compania Apple si-a facut o misiune din a isi proteja terminalele iPhone foarte bine de contactul cu lichidele, iar un nou brevet de inventie detaliaza si mai clar planurile americanilor. Conform acestui brevet de inventie, compania Apple vrea sa imprumute de la Apple Watch o tehnologie menita sa faca terminalele mai rezistente la contactul cu apa.

Mai exact, Apple Watch 2 are un sistem care elimina apa din difuzoare folosind unde sonore, iar terminalele iPhone ar putea face acelasi lucru in viitor. Eliminand apa din difuzoare, compania Apple s-ar asigura de faptul ca terminalele sale iPhone nu vor fi afectate de catre ventuale substante care ar putea ajunge la componentele interne.

Apple descrie in brevetul sau de inventie si o metoda ceva mai complexa de a proteja difuzoarele de lichidele care ar putea intra in ele, rezultatul final fiind o rezistenta crescuta la apa. In clipul video de mai jos puteti vedea cum functioneaza acest sistem pe Apple Watch 2, compania Apple considerand ca el este suficient de bun pentru a fi integrat si in iPhone.

V-am spus chiar azi ca iPhone 8 urmeaza sa aiba difuzoare mai bune si o rezistenta crescuta la apa, deci acest nou sistem ar putea ajunge chiar in acest terminal. Cei de la Apple s-ar asigura in acest mod ca iPhone 8 poate face fata rivalilor din piata smartphone care au deja caracteristici mai bune in ceea ce priveste contactul cu lichidele, asa ca situatia in sine este interesanta.

Avand in vedere ca totul este deocamdata prezentat intr-un brevet de inventie, ramane de vazut daca planurile Apple vor fi cele pe care le asteptam, sau nu.

https://www.youtube.com/watch?v=qO6BG0jGkFs