Samsung Galaxy S8 are problema a Huawei P10

Samsung Galaxy S8 foloseste memorii UFS 2.0 si UFS 2.1 pentru stocarea datelor, ele avand performante diferite, in utilizarea zilnica.

Samsung Galaxy S8 ne dovedeste inca odata camc at pret pun producatorii de terminale Andorid pe increderea clientilor si cat de prosti ii cred pe unii consumatori. Conform unor informatii aparute astazi, diversele modele ale Samsung Galaxy S8 ar avea medii de stocare diferite UFS 2.0 si UFS 2.1, care au, desigur, si performante diferite.

Problema Samsung Galaxy S8 este similara cu cea a Huawei P10, care foloseste trei tipuri de memorii cu performante extrem de diferite in functie de ceea ce primeste clientul. In cazul Samsung Galaxy S8 situatia nu este la fel de dramatica, diferentele in performante intre memoriile UFS 2.0 si UFS 2.1 fiind mai mica, dar totusi sesizabila in teste si in folosirea zilnica.

Terminalele Samsung Galaxy S8 cu memorie UFS 2.0 sunt capabile sa atinga viteze de citire de date de pana la 500 – 600 MB/s, in timp ce modelele cu memorie UFS 2.1 ating viteze de 700 – 800 MB/s. Daca diferenta vi se pare a fi mica, ei bine vorbim despre o experienta diferita in folosirea aplicatiilor pe Samsung Galaxy S8, dar mai ales in ceea ce priveste procesarea.

Samsung Galaxy S8 are problema a Huawei P10

In cazul editarii de filme sau fisier mari pe Samsung Galaxy S8, aceasta diferenta in timpii de scriere si citire se poate transforma in secunde sau minute bune pierdute pe modelele cu memorii UFS 2.0. Trei modele de memorii UFS 2.0 si UFS 2.1 sunt folosite in terminalele Samsung Galaxy S8, insa clientul nu stie ce va primi in final la achizitie.

Cei de la Samsung s-ar fi laudat initial ca toate modelele Samsung Galaxy S8 au memorii UFS 2.1, mentionand acest lucru si in meniu cu informatii despre dispozitive. Aceasta mentiune a disparut recent din cadrul paginilor de promovare ale Samsung Galaxy S8, semn ca lucrurile nu stau chiar asa precum a mentioant compania de la bun inceput.

“The hardware lottery phenomenon has now apparently popped up in the the Samsung Galaxy S8 and the Galaxy S8+. Apparently, the Samsung Galaxy S8 and the Galaxy S8+ could feature either UFS 2.0 or UFS 2.1 for the storage. The UFS 2.1 devices get sequential read speeds hovering between 700-800 MBps, while those with UFS 2.0 for storage would get sequential read speeds in the range of 500-600 MBps.”

Cei de la Huawei au gestionat foarte prost aceasta problema pe Huawei P10 si probabil Samsung va spune ca ea este inexistenta pe Samsung Galaxy S8. Partea proasta este ca aceste memorii diferite sunt folosite in modele Samsung Galaxy S8 care costa la fel, deci unii clienti au performante mai bune si altii mai proaste, dar fara ca producatorul sa le spuna de la bun inceput.

Samsung Galaxy S8 performante memorii

95 COMENTARII

  1. Macar stiai la ce sa te astepti si acceptai un compromis. Nici Apple nu spune ca sunt diferente de genul, dar macar toate modelele de 32 GB au aceleasi performante, nu e loterie.

  2. A avut si apple ceva de genu cu procesoarele A9 care erau produse ori de TSMC ori Samsung, iar cel din urma parca tinea mai putin ca si autonomie

  3. Până la urmă cu ce e mai bun decât un s7 edge? Baterie nu, viteza încărcare nu, performanțe nu, ecran nu, senzor amprenta nici nu mai zic, camera tot pe acolo….
    Dar are bixby, iris scanner și un ecran 18,5 : 9 care acoperă mai toată “fața” !!! Waaaaau

  4. Hmm,se pare ca si astia s-au molipsit de ADN-ul Apple(bine,macar ei aveau problema asta la stocari diferite si la preturi diferite.E ciudat ca utilizatorii nu reactioneaza pe bune,adica sa retutneze in masa modelele care au alte “specificatii” fata de ceea ce scrie in fisa lor.Daca asa ceva s-ar intampla,cred ca o buna perioada nici un alt producator nu s-ar mai incumeta sa faca o asemenea magarie.Rusine Samsung,rusine Huawei.

  5. Sa le fie rușine la toți care fac măgării din astea adică Huawei, Apple, Samsung
    Procedează într un mod necinstit fata de clienți…. Huawei spune cu nonșalanță ca nu exista diferențe, dar e evident ca unele modele vor fi mai lente, Apple se ascunde bine mersi și mai cere și în nesimțire bani în plus, iar Samsung nu numai ca a mințit, dar nici măcar un comunicat de presa nu a trimis
    Toți o apa și un pământ

  6. De lapt e ca la loterie pentru ca toate iphone urile de ultima generație nu ar trebuii sa existe diferențe fără dar și poate, dar nu numai Apple procedează asa din câte vad

  7. As intelege o astfel de strategie doar daca ar specifica in prezentarea produsului(gen Exynos vs Qualcomm in telefoanele Samsung,specificat clar,pentru piete diferite,bla..).Restul de tertipuri le consider doar mizerii.

  8. Exact asta spuneam și eu,și mai spuneam că în specificațiile telefoanelor de scrie clar că sunt diferite componente,ceea ce mi ar pare perfect.

  9. Pai scrie la specificații ce fel de componente hardware are mai mult sau mai puțin
    Dar cumpărătorul fiind informat știe care e treaba ca după informare își alege smartphone ul

  10. cu Apple a fost alta poveste, pur și simplu așa funcționează memoria SSD (dar era bine daca menționau asta), în cantitate mai mare are mai multe chipuri NAND care se “umple” în același timp, deci 100 mb de informație vor fi stocați mai rapid atunci când sunt împărțiți intr-un număr mai mare de chip-uri NAND.
    Samsung și Huawei ori nu au putut face rost de un număr mare de memorii UFS 2.1 , ori s-au zgârcit la bani

  11. Nu cred ca e vorba de cum se simte in utilizarea de zi cu zi cat e vorba de faptul ca pacalesc consumatorul.Din cate stiu,utilizatorul de android e informat si vrea cea lai bun compromis intre pret-calitate.

  12. Cumpărătorul trebuie sa se informeze direct de pe pagina producătorului, nu căutând pe google, dar aici cam toți sunt vinovați, vor ca lumea să se lase condusa de marketing

  13. Huawei sa zgârcit la bani cu siguranță
    Samsung nu cred ca au putut face rost de UFS 2.1, mai ales ca și au călcat pe inima cu N7 și au pierdut miliarde
    Dar tot de ultima generație ar trebuii sa fie memoriile la toți

  14. Nu este mare diferenta intre 2.0 si 2.1 …. dar se pare ca in asia conceptia “lasa bre ca merge asa” este din ce in ce mai infloritoare, nu au avut suficiente componente pentru lansare si au facut un compromis, multi nici or sa sesizeze

  15. Din câte îmi amintesc Samsung produce memoriile UFS, și tocmai în propriile telefoane de ultima generație nu au vrut sa bage ce au mai nou…
    Probabil s-au gândit că vor câștiga mai bine vânzând o parte din memoriile noi fabricanților chinezi și ei ” hai sa bagam si UFS 2.0 ca in S6 că oricum lumea nu vede diferența și nu vor fi afectate vânzările”
    Iar Huawei a băgat tot felul de memorii ce aveau în depozit, să elimine stocul ?

  16. Huawei vinde multe smartphone uri, dar nu prea fac profit… În 2016 au avut un profit slab rău, deci e normal sa lanseze un P9 S și sa crească prețul ca să facă profit
    Samsung într-adevăr își produc singuri memorii UFS și chiar e ironic cum nu au putut sa își bage în propriile smartphone uri memorii UFS 2.1, dar la Samsung e cunoscut faptul ca merge pe mai multe tipuri de componente hardware
    La N8 sper sa nu procedeze în acest fel, mai ales ca se anunță de senzație

  17. Cand comentam sa ne aflam in treaba doar pt ca suntem fani Android >.>
    Omul a zis clar: iPhone 7 de 32GB are viteze mai mici decât cel de 256 si 128. Nu e nicio loterie, stii asta de la bun început, nu te trezești ca telefonul tău de 64 GB e mai lent decât telefonul vecinului pe care a dat aceeași bani.
    Asta pe lângă red screen effect. 😉

  18. Faptul ca dețin un smartphone android am spus clar ca sunt neutru, adică nu sunt fanul nimănui
    Ce fac companiile aici e o strategie mizerabila care pacalesc clienții, descoperind mai târziu ce și cum…. Nu e specificat de la început totul

  19. Huawei e normal să aibă putin profit, deocamdată îi interesează să prindă o cota de piață cat mai mare sacrificând profitul și atrăgând clienți cu preturi mai mici decât rivali Samsung și Apple

  20. AMC când frustrarea Androizilor atinge cote maxime și comentează pe forumuri dedicate comunității Apple doar pt ca la S8 s-au găsit 2 gate-uri majore în nici 2 săptămâni de la lansare: UFS si Redscreen…puteți fi mai penibili?!? #UnboxYourCrap :))

  21. Din moment ce ai răspuns aici e clar ca ai o oarecare tangenta cu acest site, presupunând ca ai urmărit discuțiile știi și tu cine e frustrat
    Doar pentru ca lumea comentează aici asta nu înseamnă că dai tu cu presupusul făcându-i fani android efect urmat de penibil ca nu ești tu în măsura sa judeci sau sa ști ce device uri are fiecare
    Toată lumea știe ca Samsung merge pe mai multe tipuri de componente hardware (procesor, senzor foto), dar trebuie sa specifice care cum e de la început ceea ce nu a făcut la fel ca Apple și Huawei
    Ecranele roșiatice aveau probleme nu era vorba de niciun gate (dacă știi sa faci diferența)….. Pentru un site Apple se postează foarte multe articole android, ți ai dat seama?

  22. Într-adevăr, faptul ca nu specifica este o strategie oribila.
    Dar sa minți, cum a făcut Samsung (întâi sa scrii ca toate au ceva, apoi sa ștergi mișelește) e mult mai grav, poți fi dat în judecata.

  23. Am văzut în teste că nu e mai rapid decât un s7 actualizat la zi (dar poate s8 va fi și el îmbunătățit cu o actualizare cat de curând) , iar camerele foto sunt aproape la fel, te uiți la poze sau filmări fara sa fie pus de cine e facuta și nu îți dai seama a cui este. Ecranele cam tot aceiași luminozitate au.
    “-fără buton home și cele capacitive” nu este un avantaj pentru mulți
    Daca la ecran, performanțe , baterie, camera primesc cam aceleași note, unde e progresul? La design și cam atât.
    Diferența dintre S6 și s7 mi s-a părut mai mare, cine trece de la s7 la s8 o face doar pentru design și pentrucă vrea 😀

  24. Da asa e, nici Apple și nici Huawei nu au specificat nimic de la bun început, utilizatorii au descoperit singuri, deci iau lăsat sa creadă ca toate sunt la fel

  25. “Lumea” in loc sa comenteze chestia in cauza incepe cu “AAA pai stai baaa ca si la iPhone e la fel ca lalala”, cee ce nu are nicio legatura.

    Doi la mana: una e un articol (ca si pe site-uri Android se posteaza articole legate de Apple), alta sunt comentariile care in loc sa discute problema, incep cu alte chestii.

    Trei la mana: eu nu intru pe site-uri si formuri sa incep cu faze ca Android e nu stiu cum, doar pentru ca posteaza articole obiective legate de produse Apple si nu numai.

    4 la mana: ai înțeles, sau ai vrut sa înțelegi greșit: atâta timp cat te iei de un alt produs, doar ca unul are un defect sau ca producătorul a mințit in specificatii…da, esti MEGA penibil, nu penibil 😉

    Capisci?!

  26. 1. Asa fac și când e vorba de problemele Apple….. “Și android are problema aia” sau ” Am testat X și am văzut ca are aceiași problema”
    2. Nu e vorba aici de site, e vorba de educație, ce probleme sa discute când aici adevărul e denaturat masiv în favoarea Apple
    3. Ia sa faci o vizita în articolele anterioare, ca nu e deloc asa cum spui

  27. 1) daca n persoane fac asa, asta nu inseamna ca trebuie sa te iei dupa “turma”
    2) aceeasi chestie se intampla si pe forumuri Android legat de produse Apple. DE AIA NU INTRU ACOLO, pentru “adevar” se folosesc surse impartiale, cnet, etc
    3) eu nu stau sa comentez la fiecare articol, din nou zic, fii diferit de turma cand vine vorba de hate sau alte obiceuiri de genul.

  28. 1. Au un soft bun Samsung de la Android 7 e foarte Light, poate diferența pentru utilizatorii nu e vizibila
    2. Dețin un S7 Edge și făcând o comparatie cu S8 într-adevăr nu e colosala diferența, dar din câte am văzut e mai bun S8 decat S7 Edge (detalii mai multe, profunzimea campului, claritate mai mare în lumina scăzută, soft ul administrează mai bine camera)
    DxOMark nu a dat niciun scor pentru S8, dar nici pentru G6… Ciudat
    3 Ecranul lui S8 a primit A+, prima și ultima….. A mai primit vreun ecran aceasta nota?
    4. Are un body ratio mai bun ca S7 Edge, dar ai dreptate unii nu le convine fără buton home
    S8 nu e o inovație, dar e o evoluție fata de S7 Edge

  29. Nu trebuie sa îmi dai mie sugestii, știu sa am grija de mine
    Chestia asta se întâmplă peste tot, nu e nimeni mai presus de nimeni cu nimic
    Nu mai interesează cum intri tu sau cum comentezi, dar vorbește strict în numele tău nu te referii la toți care comentează despre sau contra Apple ca fiind niște fani android frustrați

  30. Când ziceam note nu mă refeream la cele puse de “experți” , că oricum nu le dau importanta celor de la displaymate care testează trei telefoane pe an , sau celor de la dx care testează cate cinci.
    Mă refeream in general la cat de mulțumiți sunt utilizatorii. Tu ce note i-ai da lui s7 și s8 la ecran , baterie, camera și performanțe? Pentru mulți au cam aceiași medie…

  31. Nu știe ce note Ia s dat, dar făcând comparație cu S8, ecranul e mult mai bun la S8 fata de S7 Edge, camera mai buna la S8, dar nu cu mult, bateria nu știu ce sa spun, nu la m testat îndelungat ca să ma pronunț, cât despre performante atât S8 cât și S7 Edge sunt foarte rapide, au un soft bun

  32. Știu foarte bine sa îmi apar poziția și cred ca am fost suficient de civilizat și cu bun simt sa îți răspund într o maniera civilizata cu argumente nu cu troleala, dacă tu le iei de bine sau de rău e strict problema ta
    Mai bine e sa oprim discutia

  33. pai stai, vrei sa opresti discutia dar tocmai ce ai mai facut tu un ultim comentariu?
    Cel ce vrea intr-adevar sa opreasca discutia, NU are ultimul cuvant

  34. e posibil ca ecranul din s7 după ce a fost folosit vreo 1500 de ore (4 ore pe zi timp de un an) să fi pierdut multă “vlagă” , trebuie luat și asta în calcul, tu stii mai bine , e s7 tau 😀
    Eu unul am luat foarte mult apărarea lui s8 înainte de prezentare, dar am fost un pic dezamăgit, poate aveam așteptări prea mari

  35. Poate, eu folosesc S7 Edge foarte mult și nu am observat nicio schimbare schimb de calitate, în timp nu știu care e situația, nu mi sa întâmplat niciodată ca calitatea display ului sa scadă în timp

  36. Asta pe lângă discriminarea de la bun început prin cele doua tipuri de procesoare: 2.3 GHz quad + 1.7 ghz quad vs 2.35 GHz quad + 1.9 quad,ambele pe 10 nm și pe ambele cerând Samsung aceeași bani! S-a demonstrat și in trecut ca exynos e și mai rapid și mai economic ca SD. Cum ar fi dacă sa zicem Mercedes ar fabrica doua tipuri de S-Klaas de 3 litri diesel,una sa prindă 280 km/h și sa consume 8 litri iar celălat sa prindă 300 km/h și sa consume 7 litri,ambele la același preț?

  37. sunt un model,deja de cand intreb lumea de ceva timp ce m-ai intrebat tu,toti acum aveti aceeasi idee de a pune intrebarile
    Ca altfel nu ai fi intrat intr-o discutie cum tocmai ce ai facut-o, ce nu are legatura cu articolul..Deci ori iti place sa iti copiezi idolul, ori esti ipocrit

  38. Am crezut ca vei raspunde concret la intrebare,dar cred ca nu stii ce inseamna asta.Idol esti,probabil,pentru cei cativa care au doar ochelari de cal si vad in tine utilizatorul Apple perfect,pentru mine idolatria e o chestie pe care nu o cunosc.Comentariul tau arata cine e ipocrit,nu trebuie sa fii geniu ca sa iti dai seama.Eu pot fi numit,probabil,nesimtit pt ca m-am bagat intr-o discutie fara sa cea acordul,dar de,suntem pe net.

  39. shh, te rog, daca tot nu ma copiezi si iti pasa sa nu comentezi off topic, macar fa-o dar vad ca esti doar un ingamfat si ipocrit pt ca tu nu trollezi
    Eu macar glumesc si trolez cand spuneam/spun lucrurile acelea…deci daca tot ma copiezi fii sigur ca o faci in totalitate fara sa te faci de kakakko

  40. Ar fi bine pentru Samsung (adică pentru toți producătorii) sa meargă pe un singur tip de componenta hardware și toată lumea ar fi fericita (de ex Exynos și senzor foto Sony)
    Dar nu se poate, deoarece Samsung e singurul producător care produce SD și are exclusivitate în fata celorlalți producători (vezi cazul cu SD 835), totodată are acces la tehnologia Qualcomm (brevete de invenție ca în cazul Google) și dacă ar renunță la Qualcomm ar pierde aceste avantaje
    Pe de o parte dacă ar renunța la divizia proprie de senzori foto și ar folosii doar Sony arunci nu cred ca ar mai investii foarte mult în dezvoltarea acestora cum o fac în prezent, mi ales ca Samsung vinde și la alte companii (utilizate în S/N ii asigura notorietate), deci ar pierde bani

  41. Eu spun ce cred si imi este indiferent ce cred ceilalti,iar daca ma fac de kkkkkkkkkt e treaba mea,suport rusinea.Daca tie iti este permis orice aici,asta nu inseamna ca esti superior,ci poate,cel mult,ca aduci beneficii proprietarilor/administratorilor(mie imi este indiferent,dar tie iti ofera senzatia ca esti important)Ar fi culmea sa te invidiez,cand vad ca ai lacune in majoritatea domeniilor.Dar ai dreptate intr-o privinta,as fi epocrit daca te-as copia,anonimule privilegiat aici.

  42. aoleu, ai revenit sa iti expui problema serios? am inchis discutia, te-am lasat sa ai ultimul cuvant si dupa o ora, revii sa te plangi ca o fufa?! Tu nu poti face diferenta intre net si lacunele ce le poate aduce, si realitate ceea ce clar nu o vei cunoaste. Daca tot ma copiezi,ti-am zis, fa-o cum trebuie, si nu “cheap”

  43. Ti-am raspuns atunci,dar a fost nevoie sa postez de mai multe ori si doar dupa ce am sters unele chestii,mi-a fostpublicat comentariul.Dar se pare ca tu continui sa beti campii iar aici continua cenzura.

  44. Pentru tine si pentru cei din anturajul tau e firesc sa conteze asta,insa aici consider ca ar trebui sa conteze doar ce poti aduce,prin comentarii,folositor comunitatii.

  45. nu exista comentarii folositoare aici,cand suntem atat de inchisi la minte…deci ce este in mana nu este minciuna.SIngurul adevar este articolul si cati bani se pot scoate din el

  46. Articolele nu reflecta intotdeauna realitatea,asta e un adevar.Referitor la banii care se obtin,nu e treaba mea.

  47. Macar nu ne afectează pe noi pentru ca memoriile UFS 2.0 sunt puse numai pe variantele cu snapdragon. Variantele cu procesor exynos au UFS 2.1. Oricum nu este corect ce a făcut Samsung, este o măgărie.

  48. 1. acel Oneplus avea softul HydrogenOS, ceva pentru china si e mai încărcat decât cel international.
    2. MI6 e nou pe piață, e normal să bată pe mulți, iar daca chiar bate oneplusu îți dai seama ce ii face la Samsung?
    3. experti rău ăștia de unde ai luat filmarea, ai căutat în cel mai profund loc și i-ai găsit pe ăștia care filmează cu un cartof și editează cu o ceapa, tare fiabili mai sunt
    4. Văd că ai nevoie de un chinez cu sd835 ca sa bati alt chinez de anul trecut
    5. De ce nu îmi arăți o filmare unde s8 da cu Oneplus de pământ, dar hai că te ajut și îți arăt eu. Este vorba de un Samsung cu Exynos și atenție 6gb de RAM , și rezoluție 1080p . Nu ai ce sa ceri mai mult. Aici filmarea făcută azi cu actualizările la zi https://youtu.be/zZp5x2tLtWs