Valoarea companiei Apple a atins o noua cifra record

Capitalizarea bursiera a companiei Apple, sau modul in care analistii privesc valoarea unei companii, a atins astazi 795 de miliarde de dolari, cea mai mare de pana in prezent. Vorbim despre o companie care cu 10 ani in urma nu valora decat un sfert din valoarea de acum, dar care va trece in curand peste o valoare de 800 de miliarde de dolari pe bursa americana.

Analistii din SUA spun de cativa ani ca Apple va fi prima companie a carei valoare va depasi 1000 de miliarde de dolari pe bursa americana, iar acest lucru s-ar putea adeveri. Capitalizarea bursiera a companiei Apple a mai depasit valoarea de 700 de miliarde de dolari in trecut, insa niciodata nu s-a apropiat atat de tare de cea de 800 de miliarde de dolari.

O actiune a companiei Apple poate fi cumparata acum cu peste 152 de dolari, valoarea lor fiind intr-o continua crestere in ultimele saptamani. Desi rezultatele financiare ale Apple au aratat ca vanzarile iPhone au stagnat, iar cele ale iPad au scazut, analistii recomanda in continuare cumpararea actiunilor celor din Cupertino.

Sustinuti de investitori precum Warren Buffet, analistii isi impulsioneaza clientii sa cumpere tot mai multe actiuni la compania Apple, iar asta ii creste valoarea. Exista sansa ca iPhone 8 sa urce valoarea companiei Apple la 1000 de miliarde de dolari, dar pentru asta terminalul trebuie sa fie unul cu adevarat exceptional, altfel nu are vreo sansa.

“Apple’s valuation has been depressed for years as investors grew concerned that Apple would fall victim to the missteps of consumer electronic companies of the past. However, Apple has proven its resilience through its unique ability to develop hardware, software and services that work seamlessly together. We believe this positions Apple very well to capitalize on the trend toward more “things” becoming a computer.”

apple valoare record