Prima Pagina Apple Apple este cea mai valoroasa companie din lume

Apple este cea mai valoroasa companie din lume

Apple este cea mai valoroasa companie de pe planeta in momentul de fata, capitalizarea bursiera a sa trecand de valoarea de 800 de miliarde de dolari in cursul zilei de ieri. V-am spus ieri ca Apple urmeaza sa fie prima companie din istorie a carei valoare depaseste suma de 800 de miliarde de dolari, iar acest lucru s-a intamplat, iar de aici totul este o necunoscuta.

Pretul actiunilor Apple a fost intr-o constanta crestere in ultimele luni, totul culminand cu valoarea de aproape 154 de dolari per actiune, inregistrata in cursul zilei de ieri. Daca Apple nu si-ar fi impartit actiunile in raport de 7 la 1 acum aproape 4 ani, atunci pretul unei singure actiuni ar fi fost mai mare de 1000 de dolari astazi.

Analistii americani sunt extrem de increzatori in faptul ca Apple va fi prima companie care va avea o capitalizare bursiera mai mare de 1000 de miliarde de dolari. Avand in vedere modul in care au evoluat lucrurile in ultima perioada, pare destul de sigur ca in urmatorul an capitalizarea bursiera a companiei Apple va depasi valoarea de 1000 de miliarde de dolari.

Azi Apple valoreaza 811 miliarde de dolari, insa analistii financiar din SUA recomanda in continuare cumpararea actiunilor celor de la Apple. Combinand asta cu zvonurile constante privind iPhone 8, este cat se poate de clar ca valoarea actiunii Apple va creste constant in cursul acestui an si ar putea ajunge inclusiv la 900 de miliarde de dolari.

apple valoare record

 • Srb Srb

  Domne Apple is dooomed

 • ibadea

  la naiba, abia mi-am cumparat un apple tv 4, acum ma apuc sa vand tot pe olx

 • Mr. Tambourine Man

  Evident ca analistii aia de pe Wall Street nu se pricep atat de mult ca haterii romani care de vreo 6 ani tot ingroapa compania Apple

 • Viorel Predatorul

  Apple este cea mai valoroasă companie “listată la bursă”, pentru că cea mai valoroasă companie din lume (dar nelistată la bursă) este compania petrolieră de stat a Arabiei Saudite, pe numele ei Aramco. Valoarea Aramco este estimată la între 2.000 și 10.000 miliarde de dolari.

 • Atunci s-o listeze sa ne ia ochii :))

 • Viorel Predatorul

  😂😂
  Nu cred că o vor lista vreodată, pentru că nu au motive. O companie este listată pe Bursă pe trucuri a atrage capital prin vânzarea de acțiuni. Capitalul ăla este investit mai departe. Ori Aramco, fiind companie de stat, măi ales a Arabiei Saudite, nu are nicio problemă cu procurarea de capital.

  Imaginează-ți că on momentul în care tehnologia reactorului cu fuziune nucleară va fi utilizabilă, valoarea Aramco va cădea brusc. Toată valoarea companiilor petroliere se sprijină pe dependența lumii de petrol. Cand nu va mai fi cazul…

 • George 89

  5% din Aramco valorează între 400 și 1000 miliarde de dolari

 • Viorel Predatorul

  Cică este o companie imposibil de evaluat cu exactitate, având în vedere activele (certe și estimate), legăturile economice, politice, etc.
  Oricum, este din altă ligă. Până la urmă, Apple este cea mai valoroasă companie listată, și este o performanță de care absolut orice manager ar fi mândru!
  BRAVO APPLE !!!

 • George 89

  👍👍👍