Apple este cea mai valoroasa companie din lume

9

Apple este cea mai valoroasa companie de pe planeta in momentul de fata, capitalizarea bursiera a sa trecand de valoarea de 800 de miliarde de dolari in cursul zilei de ieri. V-am spus ieri ca Apple urmeaza sa fie prima companie din istorie a carei valoare depaseste suma de 800 de miliarde de dolari, iar acest lucru s-a intamplat, iar de aici totul este o necunoscuta.

Pretul actiunilor Apple a fost intr-o constanta crestere in ultimele luni, totul culminand cu valoarea de aproape 154 de dolari per actiune, inregistrata in cursul zilei de ieri. Daca Apple nu si-ar fi impartit actiunile in raport de 7 la 1 acum aproape 4 ani, atunci pretul unei singure actiuni ar fi fost mai mare de 1000 de dolari astazi.

Analistii americani sunt extrem de increzatori in faptul ca Apple va fi prima companie care va avea o capitalizare bursiera mai mare de 1000 de miliarde de dolari. Avand in vedere modul in care au evoluat lucrurile in ultima perioada, pare destul de sigur ca in urmatorul an capitalizarea bursiera a companiei Apple va depasi valoarea de 1000 de miliarde de dolari.

Azi Apple valoreaza 811 miliarde de dolari, insa analistii financiar din SUA recomanda in continuare cumpararea actiunilor celor de la Apple. Combinand asta cu zvonurile constante privind iPhone 8, este cat se poate de clar ca valoarea actiunii Apple va creste constant in cursul acestui an si ar putea ajunge inclusiv la 900 de miliarde de dolari.

apple valoare record