OnePlus 5 ataca iPhone 7 din vara acestui an

OnePlus 5 va fi lansat in vara acestui an de catre compania OnePlus, noul smartphone urmand a concura cu iPhone 7 si Samsung Galaxy S8.

OnePlus 5 a fost confirmat oficial de catre compania OnePlus in cursul acestei zile, noul smartphone fiind pregatit pentru lansare pe pietele globale incepand din vara. OnePlus 5 va continua traditia OnePlus de a lansa smartphone-uri premium la preturi mult mai mici decat in cazul concurentei, asta oferindu-i un avantaj serios companiei pe pietele asiatice.

Foarte multe detalii despre specificatii nu s-au aflat deocamdata despre OnePlus 5, insa un lucru pare sa fie destul de sigur in ceea ce priveste camerele. Mai exact, OnePlus 5 urmeaza sa aiba o camera duala, exact precum iPhone 7 si alte smartphone-uri premium cu care cei de la OnePlus concureaza in momentul de fata pe pietele globale.

Desi logic ar fi fost ca OnePlus 4 sa fie lansat anul acesta, cifra 4 este “sarita” deoarece ea este considerata a fi ghinionista in China, astfel ca OnePlus 5 va fi denumirea finala a terminalului. Separat de camera duala, OnePlus 5 ar urma sa aiba si un chip Snapdragon 835, plus sigur 6 GB RAM si probabil o versiunea separata 8 GB RAM, cea mai mare cantitate implementata vreodata intr-un smartphone.

OnePlus 5 ar urma deasemenea sa aiba si o baterie de 3600 mAh integrata, dar deocamdata nu se stie sigur ce diagonala va avea ecranul, desi el va fi cu siguranta mai mare de 5 inch. Pretul de vanzare al OnePlus 5 ar urma sa fie in preajma valorii de 400 de dolari, cu mult sub ceea ce cer Apple sau Samsung in momentul de fata, iar aceasta este o miscare foarte curajoasa.

Dintre toate smartphone-urile testate pana acum, OnePlus 3T a fost singurul care s-a apropiat de iPhone 7 Plus in performante, deci OnePlus 5 ar trebui sa il intreaca.

OnePlus 5 teaser